Stało się.. S6 C5 2001 :)
-
- Forum Audi A8
Stało się.. S6 C5 2001 :)
Miało być A8, miało być S8, no i jest S6 <hura> <hura> <hura>
Dzisiaj kupiłem, dzisiaj wróciłem, piszę na świeżo
Trochę historii:
Auto kupione jako nowe w Szwajcarii przez pierwszego właściciela, od 0 do 197tyś km pełna historia serwisowa z ASO, żadnych napraw i stłuczek. W Polsce właściciel był w Warszawie, zrobił nim przez rok 8tyś km, bo był to jego 4 samochód, a w kolekcji została mu jeszcze A6 4.2 C6, RS6 C5 i Subaru impreza, tego postanowił sprzedać, a ja go kupiłem
Samochód wyposażony praktycznie na full, poza webasto, silnik ANK i jestem pod wrażeniem jego zachowania na drodze
Pierwsze foto, z telefonu po przyjechaniu do domu
Napiszę niedługo więcej
Dzisiaj kupiłem, dzisiaj wróciłem, piszę na świeżo
Trochę historii:
Auto kupione jako nowe w Szwajcarii przez pierwszego właściciela, od 0 do 197tyś km pełna historia serwisowa z ASO, żadnych napraw i stłuczek. W Polsce właściciel był w Warszawie, zrobił nim przez rok 8tyś km, bo był to jego 4 samochód, a w kolekcji została mu jeszcze A6 4.2 C6, RS6 C5 i Subaru impreza, tego postanowił sprzedać, a ja go kupiłem
Samochód wyposażony praktycznie na full, poza webasto, silnik ANK i jestem pod wrażeniem jego zachowania na drodze
Pierwsze foto, z telefonu po przyjechaniu do domu
Napiszę niedługo więcej
-
- Forum Audi A8
Dokładnie
Zdjęcia będą jak go umyję, bo po dzisiejszej trasie trochę się pobrudził
Zaskoczył mnie pozytywnie spalaniem, przy prędkości 90-110 cały czas 9-10l/100km, przy 260 wskazywał już 35 <hura> Ogólnie spalanie mi wyszło 13,3l/100km dzisiaj, liczyłem na więcej Tak na marginesie, one fabrycznie nie miały blokady na 250?
Zdjęcia zrobię jutro aparatem lepsze
Do zrobienia mam:
-osłona plastikowa pod silnikiem, bo nie ma
-lekkie przepocenie pod miską olejową, chyba uszczelka do zrobienia
W planach:
-Blenda tył US
-RNS-e
-polerka
i na razie tyle..
Dostałem do auta nowe oponki Nokiana na lato 255/40r17, a na kołach nowe zimówki continentala 225/45r17.
Na razie nie wiem co mam pisać, za dużo wrażeń na dziś
Zdjęcia będą jak go umyję, bo po dzisiejszej trasie trochę się pobrudził
Zaskoczył mnie pozytywnie spalaniem, przy prędkości 90-110 cały czas 9-10l/100km, przy 260 wskazywał już 35 <hura> Ogólnie spalanie mi wyszło 13,3l/100km dzisiaj, liczyłem na więcej Tak na marginesie, one fabrycznie nie miały blokady na 250?
Zdjęcia zrobię jutro aparatem lepsze
Do zrobienia mam:
-osłona plastikowa pod silnikiem, bo nie ma
-lekkie przepocenie pod miską olejową, chyba uszczelka do zrobienia
W planach:
-Blenda tył US
-RNS-e
-polerka
i na razie tyle..
Dostałem do auta nowe oponki Nokiana na lato 255/40r17, a na kołach nowe zimówki continentala 225/45r17.
Na razie nie wiem co mam pisać, za dużo wrażeń na dziś
-
- Forum Audi A8
To właśnie w moim regionie był Tusk z wizytą kiedy były całe wioski zasypane, jeszcze nie stopniałoAMSTAFF pisze: Taki OT... ten śnieg to kurka od Ruskich z Soczi do Ciebie przywieźli?? bo cholera u mnie wiosna od dawna panuje
Jakbym miał zamiar stąd uciekać to bym nie zakładał tematuernesto pisze: Czekamy na więcej fotek i mamy nadzieję ze Nas nie opuścisz
Nie ta liga cenowa, wolałbym kupić S8 D2 i S6 C5 za jedną RS6 C5.. z resztą i tak bym go nie chciał, dwie turbiny wymagają zupełnie innej jazdy, nagrzewanie, chłodzenie.. to nie dla mnie, wole wolnossące V8Apophis pisze:Ech na mnie to nie robi wrazenia. RS6 to co innego. Zycze bezawaryjnosci.
Powiem szczerze, że dużo.. Dziś był wyścig ze znajomego BMW 530i F10 2013 który katalogowo ma 6,5 do 100, ze startu do 60km/h byłem lekko z przodu, przy około 90 mnie zaczął mnie wyprzedzać dopiero więc jestem dumnyaro51 pisze: S6 ladne ciekawe ile KM mu jeszcze zostalo pokaz wiecej fotek bo jestem ciekawy.
Fotki będą, tylko pogoda na razie nie sprzyja do zdjęć <niewiem>
RS6 to klasa i prestiż. Kolega się taka wozi na codzień i nie wymaga jakis specjalniejszych cudów. Heble wiadomo drozsze ale za to jakie to heble Wrażenia jakie daje RS nie zastapi nawet W12 czy S8.
S6 to kombi dla rodzinki ktora w A8 ma za mało miejsca na bagaże. Niestety za S6 nie ogląda sie nikt a za D2 no ciągle sie patrza więc jednak jest ta roznica
S6 to kombi dla rodzinki ktora w A8 ma za mało miejsca na bagaże. Niestety za S6 nie ogląda sie nikt a za D2 no ciągle sie patrza więc jednak jest ta roznica
Czy ja wiem czy to powod do dumy, ze do 100km/h bmw 270KM jest szybsze od S6 340KM (katalogowo czasy do 100 maja podobne)Kamilson100 pisze: Powiem szczerze, że dużo.. Dziś był wyścig ze znajomego BMW 530i F10 2013 który katalogowo ma 6,5 do 100, ze startu do 60km/h byłem lekko z przodu, przy około 90 mnie zaczął mnie wyprzedzać dopiero więc jestem dumny
Trzeba na to spojrzeć z innej strony, te auta dzieli ponad 10lat różnicy. Inna technologia, inaczej rozwijana moc i moment obrotowy. Ważne że jesteś zadowolony i Ci wystarcza. Czujesz się zasycony potencjałem motoru. Ja swego czasu postawiłem się kiedyś z S3 i na starcie mnie odstawił ale potem brakowało mu już wigoru do przyspieszania i najadł się chłopak wstydu jak go przestawiłem na drugą pozycje. Ale nie ma co zamieszania robić o wyścigach.Korton pisze:Czy ja wiem czy to powod do dumy, ze do 100km/h bmw 270KM jest szybsze od S6 340KM (katalogowo czasy do 100 maja podobne)Kamilson100 pisze: Powiem szczerze, że dużo.. Dziś był wyścig ze znajomego BMW 530i F10 2013 który katalogowo ma 6,5 do 100, ze startu do 60km/h byłem lekko z przodu, przy około 90 mnie zaczął mnie wyprzedzać dopiero więc jestem dumny
-
- Forum Audi A8
Chodziło raczej zobrazowanie braku utraty mocy w samochodzie... <niewiem> Czytanie ze zrozumieniem <lipa>Korton pisze: Czy ja wiem czy to powod do dumy, ze do 100km/h bmw 270KM jest szybsze od S6 340KM (katalogowo czasy do 100 maja podobne)
Co kto woli, jeździłem S8 D2 i nie przypadł mi wcale do gustu, gorzej trzyma się drogi no i przyśpieszenie też odczuwalnie słabsze. Nie mam rodzinki, a zaoszczędzoną kasę na RSie wydam niebawem na 300C 6,1hemi. Nie wiem też po co ktoś miałby się za mną oglądać, nie jestem blondynką z wielkimi balonami, nie potrzeba mi oklasków na ulicy tylko przyjemności z jazdyApophis pisze:S6 to kombi dla rodzinki ktora w A8 ma za mało miejsca na bagaże. Niestety za S6 nie ogląda sie nikt a za D2 no ciągle sie patrza więc jednak jest ta roznica
RSem też nie jednym jeździłem, od fabrycznego C5 do takiego od Sportmile z mocą 750KM (C6 avant), wszystko fajnie ale nie za tą cenę
I proponuję tym zdaniem to podsumowaćernesto pisze:Ważne że jesteś zadowolony i Ci wystarcza. Czujesz się zasycony potencjałem motoru. Ja swego czasu postawiłem się kiedyś z S3 i na starcie mnie odstawił ale potem brakowało mu już wigoru do przyspieszania i najadł się chłopak wstydu jak go przestawiłem na drugą pozycje. Ale nie ma co zamieszania robić o wyścigach.