części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 10 kwie 2014, 10:00

ja w swojej dzis odkryłaem, że jakiś złamas przejechał mi po drzwiach czymś ostrym ale był na tyle miły że nie jest to gruba,głęboka rysa , ale jak widac zrobiona celowo i przypuszczam na szybko bo jest lekka sinusoida wiec od dzis wstawiam kamere z czujnikiem ruchu i ustawiam ja w kierunku auta jesli bede parkowal blizej
bądź sobą, wariatów też lubią

macisz12
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: macisz12 » 10 kwie 2014, 12:11

FOSS pisze: No to widzę grubo to wybebeszyłeś.
Nie było sensu się bawić i kombinować z dojściem do śrub, więc wywaliłem cały motor ze skrzynią. Też mnie ten zabieg kosztował dużo pracy i nerwów. Jednak postanowiłem to zrobić sam, bo przynajmniej mam pewność że wszystkie śruby się odliczyły :)

adrian949

Post autor: adrian949 » 10 kwie 2014, 18:44

A ja tylko myję i jeżdżę, już bardzo dawno nie miałem niespodzianek. Jutro sobie zmienię tylni zacisk prawy, nie działa na nim ręczny.

ernesto

Post autor: ernesto » 10 kwie 2014, 22:31

Napojone bestie :D

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 11 kwie 2014, 07:22

Ja wczoraj wyczyscilem Audi bo stoi pod robota calymi dniami i tak cos pyli ze cala zolta:-/
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 11 kwie 2014, 08:35

...wstałem rano, poszedłem do garażu, przywitałem sie z niunia <kocham> więc po przekręceniu kluczyka delikatnie mi zamruczała :> ..... i w droge :D
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
gtfan
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: gtfan » 11 kwie 2014, 13:13

W końcu zamontowałem tempomat i kierownicę eskową z tiptroniciem :D
Four rings to rule them all

chicken20091986
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: chicken20091986 » 11 kwie 2014, 18:56

Rozrząd zmieniony , silnik pouszczelniany wszędzie gdzie leciało ,alternator zregenerowany.

miki9a
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: miki9a » 12 kwie 2014, 14:22

Umyłem , posprzątałem i zatankowałem :)

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 12 kwie 2014, 20:23

Lukas134 pisze:Ja wczoraj wyczyscilem Audi bo stoi pod robota calymi dniami i tak cos pyli ze cala zolta:-/
Brzoza.

[ Dodano: 2014-04-12, 20:24 ]
Założone letnie kapcie, umyta, lekko nawoskowana, zatankowana i gotowa do jutrzejszego spotu.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
TheBareX
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TheBareX » 12 kwie 2014, 21:21

Nie mam a8 ale tez sie odezwe :D

Dzisiaj cale popoludnie spedzilem w aucie. Meczylem sie z wymiana radia... Najpierw z wyciagnieciem.... nie mialem kluczy wiec musialem sam zrobic. Namęczyłem się ale się udalo. Nastepnie Ramka "zeby luki nie bylo " byla za mala... i w ogole mi pekla, zostawilem same boki, ktore musialem oszlifowac bo nie pasowaly. szlak. Teraz czas na radio. Pioneera kupiłem ma jedna wtyczke, radio oryginalne 4... to teraz czas zamowic moduł bo nie działa tył audio no i radia nie odbiera bo inna końcówka więc to też :D hehe

Jak już się z tym uporałem to przyszedł wieczór... Odkurzyłem niuncie i zabrałem się za czyszczenie wykładzinki. Stare dywaniki "wywaliłem" do garażu i poczekają sobie na sezon zimowy bo już czekają nowe beżowe dywaniki :)

W między czasie przyszedł sąsiad oglądać "nowe" autko i znów mogłem posłuchać jakie cudeńko mam :) ( jak miło ) więc za dużo nie dałem rady zrobić.. powychodziły komary i musiałem się zwinąć.

Jutro ciąg dalszy batalii :)

macisz12
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: macisz12 » 12 kwie 2014, 22:31

Wymieniłem dziś tuleje metalwo-gumowe w tylnych zwrotnicach. W końcu auto stało sie stabilne na nierównościach. Teraz jeszcze geometria i powinno być git ;)

Awatar użytkownika
TheBareX
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TheBareX » 13 kwie 2014, 18:31

dzisiaj niedziela a ja cale popoludnie znow w aucie. Wyczyscilem cale auto. Caly preparat Tapis mi poszedl a jeszcze pod dywanikami nie poczyscilem z tylu dokladnie bo zabraklo. Masakra. tyle pucowania ale efekt mi sie podoba :) Teraz jeszcze skorke zrobic ale to juz w przyszlym tygodniu jak srodek zamowie i autko bedzie wygladac tak jak trzeba !
Kto nie próbuje, ten nie zyskuje :)

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 13 kwie 2014, 21:09

A ja dziś założyłem nowe pierścienie na tłoki i wrzuciłem to wszystko do silnika. Przykręciłem do wału. No i kiedyś tam zacznę składać resztę.

Awatar użytkownika
ptasiek
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ptasiek » 14 kwie 2014, 05:25

Udało mi się uszczelnić klapę bagażnika ( po deszczu pojawiała się woda pomiędzy ściankami klapy ). Ciężko było zlokalizować przeciek dlatego tym bardziej jestem z tego dumny :). Naprawiłem przycisk zamykania klapy wymieniając uszkodzony mikrowłącznik (następstwo przecieku), korzystając z okazji, że miałem wszystko rozebrane to wyczyściłem, przeszlifowałęm i pomalowałem listwę z lampkami od oświetlenia rejestracji. No i oczywiście mycie wewnątrz i na zewnątrz mojej niuni. Na koniec wyczyściłem kanaliki odpływowe przednie szyberdachu, tak dla świętego spokoju :) Nie mam niestety bladego pojęcia jak wyczyścić tylne <niewiem> Ehhh.. mimo wszystko to była pracowita niedziela :)
Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!! :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl