Druga sprawa, jak auto jest na lawecie to też blokujemy

Czekam na cenne uwagi i podpowiedzi.
![]() |
![]() |
Powyżej prędkości 120 km/h następuje po 30 sekundach obniżenie o 25 mm (dynamic) i w momencie rozpoczęcia obniżania powinna pojawić się na tablicy wskaźników zielona kontrolka, która pozostaje włączona przez cały czas trybu obniżonego. Jeśli auto podniesie się do wysokości standardowej, kontrolka zgaśnie.olimpus104 pisze:Powiedzcie, czy zawieszenie pneumatyczne zmieniając swoje położenie podczas jazdy w trybie automat, powinno sygnalizowac to kontrolką zawieszenia lub strzałką na wyświetlaczu 'mmi' Jadąc różną szybkością nic mi nie sygnalizuje i na dynamik samo nie przeskakuje <niewiem> tak ma byc/
pebo pisze:Powyżej prędkości 120 km/h następuje po 30 sekundach obniżenie o 25 mm (dynamic) i w momencie rozpoczęcia obniżania powinna pojawić się na tablicy wskaźników zielona kontrolka, która pozostaje włączona przez cały czas trybu obniżonego. Jeśli auto podniesie się do wysokości standardowej, kontrolka zgaśnie.
Tyle na ten temat klepiemy a wy koledzy jakoś nie czytacie chyba ze zrozumieniem...... bo to co piszecie powyżej nie jest prawdą.drago_o pisze:Jeśli o obniżanie się chodzi to przy 120km/h nie podałem wartości bo są one różne:
-Tryb comfort - po 30sec jazdy powyżej 120km/h obniża o 25 mm
-Tryb dynamic - po 30 sec jazdy powyżej 120km/h obniża o 5mm
W obu przypadkach osiąga 95mm prześwitu, jesli nic nie kombinowaliśmy![]()
Zielona kontrolka będzie się świecić jeżeli jest zawieszenie zwykłe bo przy sportowym już nie.
Powyżej prędkości 120 km/h następuje po 30 sekundach obniżenie o 25 mm (dynamic) i w momencie rozpoczęcia obniżania powinna pojawić się na tablicy wskaźników zielona kontrolka, która pozostaje włączona przez cały czas trybu obniżonego. Jeśli auto podniesie się do wysokości standardowej, kontrolka zgaśnie.
Tomku, obniża się a i owszem.... i u mnie też się obniża..... ale nie tak jak to opisywali koledzy powyżej.tomi5 pisze:Ja ma sportowe zwiesenie i powyżej 120km/h i 30s auto sie obniża, a mozna to jedynie zobaczyć mająć właczone MMI w pozycji CAR i wtedy jak auto schodzi na dół to na wyświetlaczu MMI zapala sie biala strzałka w dół, tak jak przy podnoszeniu i opuszczaniu auta.
Natomiast powrót do standardowej wysokości nie jest już sygnalizowany w żaden sposób.
Tak tak, dokładnie.FOSS pisze:Tomku, obniża się a i owszem.... i u mnie też się obniża..... ale nie tak jak to opisywali koledzy powyżej.tomi5 pisze:Ja ma sportowe zwiesenie i powyżej 120km/h i 30s auto sie obniża, a mozna to jedynie zobaczyć mająć właczone MMI w pozycji CAR i wtedy jak auto schodzi na dół to na wyświetlaczu MMI zapala sie biala strzałka w dół, tak jak przy podnoszeniu i opuszczaniu auta.
Natomiast powrót do standardowej wysokości nie jest już sygnalizowany w żaden sposób.
U ciebie obniża się na "automatic" i na "dynamic" - na "comfort" na pewno nic się nie zmienia.
I powyżej prędkości 120km/h obniża się już tylko o 5mm a nie żadne 25mm bo masz zawias sportowy i masz fabrycznie na stałe 20mm niżej niż przy zawieszeniu standardowym w trybie "comfort"