[D2 ALL ] Koniec drewna ...czyli oklejanie dekorów
[D2 ALL ] Koniec drewna ...czyli oklejanie dekorów
Drewniane wnętrze jakoś nie podpadło mi do gustu, postanowiłem to zmienić a i przy okazji odmłodzić jak również rozjaśnić wnętrze mojej ósemki. Wszystkie elementy drewniane zostały zdemontowane, dokładnie wyczyszczone i oklejone folią. Użyłem srebrno-szarej folii z wzorem carbonu, koszt materiału to 12 Euro z wysyłką za 50x150cm (praktycznie na styk).
Całość oczywiście wymaga dużej precyzji i cierpliwości co przekłada się na wiele godzin pracy, łącznie z demontażem, oklejaniem, poprawkami i montażem zajęło mi to około 20 godzin. Gdybym wiedział od razu jak wszystko zdemontować to pewnie zaoszczędziłbym z połowę tego czasu.
Zapraszam do oględzin, wszelkie pytania i uwagi mile widziane.
Całość oczywiście wymaga dużej precyzji i cierpliwości co przekłada się na wiele godzin pracy, łącznie z demontażem, oklejaniem, poprawkami i montażem zajęło mi to około 20 godzin. Gdybym wiedział od razu jak wszystko zdemontować to pewnie zaoszczędziłbym z połowę tego czasu.
Zapraszam do oględzin, wszelkie pytania i uwagi mile widziane.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez danishow, łącznie zmieniany 5 razy.
danishow, mowie Ci dawaj na zlot w czerwcu...fajnie byloby to live zobaczyc
ale gratuluje wytrawlosci ... uff 20 godzin <tjaa>
ale gratuluje wytrawlosci ... uff 20 godzin <tjaa>
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to
Warunki atmosferyczne warunkami atmosferycznymi, ale ciekawe jak się będzie zachowywać przy głównie w rejonie skrzyni biegów, moje drewno było tam już zupełnie zdarte z lakieru od różnego rodzaju otarć wynikających z użytkowania - a to jakieś klucze tam się położy, a to telefon, a to kablem od ładowarki się przejedzie... ale takie rzeczy pewnie dopiero po czasie wyjdą.
Poza tym wygląda bardzo fajnie kolor rzecz gustu, mi też pewnie by pasowało coś ciemniejszego ale ta folia zdecydowanie odmładza wnętrze auta. Brawa za nakład pracy
Poza tym wygląda bardzo fajnie kolor rzecz gustu, mi też pewnie by pasowało coś ciemniejszego ale ta folia zdecydowanie odmładza wnętrze auta. Brawa za nakład pracy
W moim aucie nie było w ogóle żadnych śladów użytkowania na drewnie, można nawet powiedzieć że wyglądało jak nowe ...no i nie mam zwyczaju kłaść czegokolwiek przy drążku zmiany biegów ( od tego są schowki ), więc i folia powinna długo służyć.
Poza tym ewentualne uszkodzenia można szybko naprawić ...oklejając dany element na nowo. Jakbym miał to jeszcze raz robić, zapewne znacznie mniej czasu by kosztowało no i użył bym cieńszej folii bo obecna jest dość gruba co utrudnia operowanie przy małych elementach czy też kątach.
Poza tym ewentualne uszkodzenia można szybko naprawić ...oklejając dany element na nowo. Jakbym miał to jeszcze raz robić, zapewne znacznie mniej czasu by kosztowało no i użył bym cieńszej folii bo obecna jest dość gruba co utrudnia operowanie przy małych elementach czy też kątach.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
gratki za wklad pracy i precyzje, wiem jak to smakuje te folie itd, podgrzewanie naciaganie itd itd ehh ciezka robota. Jednak podzielam zdanie Maćka, mi sie to gryzie jakoś prawdziwe limo z nalepkami na kokpicie, gdybym mial takie parcie to bym pewnie dal do hydrografiki w kolor czarnego karbonuApophis pisze:Uznanie za nakład pracy ale jak dla mnie drewno lepiej sie prezentuje
ale jak wiadomo gust jest jak pupa, kazdy ma swoją. Robota profi bez dwóch zdań, grunt że Ty jesteś zadowolony, a myśle ze wiele osób powieli ten trik, wiec tutorial fajny
tu masz wszystko o zlocie :danishow pisze:Napisz kiedy jest ten zlot i gdzie, może przypasi z moim urlopem i będę przejeżdżać w okolicy
http://www.a8team.pl/i-ogolnopolski-zlo ... t14862.htm
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to