części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

D2 lift czy przed lift? Oto jest pytanie!

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
JIMM

Post autor: JIMM » 17 lut 2015, 19:14

123mielony pisze:Apophis wszyscy wiemy że jesteś zwolennikiem pre-lifta,przeciwnikiem FL,wrogiem D3 a o D4 nie wspomnę
no do tego trzeba dodać jeszcze Q7 :D , ale tak na poważnie, to zawsze miło wspominam swoje S8 D2 2001r, granatowe w kremowej skórce, no i te 360KM.......a w dupie miałem nastawniki I inne bzdety, ona po prostu latała :D

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 17 lut 2015, 19:17

Dla mnie preFL ma za chudą mordę na taką furę, przód nie jest wprost proporcjonalny do całości, z profila spoko wygląda, ale w przodzie już mu brakuje. preFL to fajna fura, ale dopiero lifting zrobił z niej 100% wyglądu d2.

Gość

Post autor: Gość » 17 lut 2015, 19:19

Krzysku wrogiem nie jestem ani jakims specjalnym zwolennikiem. Na A8 mnie stać już na D3 ale nie sztuka kupic i sie wqr... Może nie jestem az takim entuzjastą a może za biedny na serwis tych wszystkich super rozwiązan ktore najwięcej snu posiadaczom z powiek spedzają.
Jak by FL było tak zajefajne to bym sobie dawno przerobił swoją zachowując lepszy silnik pod nowszą maską. Mozna przeciez zmienic wszystko wewnątrz jak i z zewnątrz.

Przepaśc to jest miedzy D2 a D3 natomiast miedzy liftingiem D2 a pierwowzorem są jedynie kosmetyczne roznice. Byle laik nie odrózni obu aut na drodze.

DO dzis sie smiac mi chce jak sąsiedzi widząc u mnie zakera pytali czy sprzedałem swoje audi i dlaczego :D

Kazdy ma co chce,gusta są nasze nie czyjeś. Dla mnie FL odpada kategorycznie z powodu nastawników i nadmiaru światełek w środku.

D3 z powodu upierdliwych potrafiących unieruchomic auto czestych usterek elektrycznych. Choc środek nie przypada mi do gustu też...

A na śliczne D4 to se wole patrzec na ulicy-nie stac mnie :)

Temat nam zleciał tak daleko że nie wiem co z nim zrobić-może go trza jakos przemianować albo usunac jak załozyciel zdecyduje :)

JIMM

Post autor: JIMM » 17 lut 2015, 19:24

Apophis pisze:zrobić-może go trza jakos przemianować albo usunac
no troche się 'gatka' rozminęła ;)

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 17 lut 2015, 19:32

o dziwo D3 ma chyba lepszą jakość w kabinie niż D2, w każdej marce było zazwyczaj na odwrót czym nowsza generacja tym gorsza jakość, poliftowe D2 ładniejsze z wyglądu i lepszy podłokietnik

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 17 lut 2015, 19:32

hahahaha ale piszecie glupoty :D :D <aparat> zmience nazwe tematu na sspor o lepszy model d2 :D bedzie dla potomnych, ktora lepsza <hmm>
dare to be great

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 17 lut 2015, 19:45

danielos8 pisze:hahahaha ale piszecie glupoty :D :D <aparat> zmience nazwe tematu na sspor o lepszy model d2 :D bedzie dla potomnych, ktora lepsza <hmm>
Nie spór tylko opinię każdego na dany model, co w tym takiego śmiesznego <niewiem> . Z drugiej strony, to jest ciekawe czym Wy się sugerujecie kupując te przedlifty, chyba tylko brakiem nastawników :D - żarcik preFL też jest fajny, grunt to A8 <okioki>

Gość

Post autor: Gość » 17 lut 2015, 19:50

beyer28 pisze:chyba tylko brakiem nastawników :D
I ceną :)

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 17 lut 2015, 19:57

Apophis pisze:I ceną :)
Eeee tam. Między d2 a d3 różnica jest, ale obecnie d2 między sobą to już groszowe sprawy :)

gary2000
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: gary2000 » 17 lut 2015, 19:58

Apophis, tematu nie usuwaj ewentualnie przenieś go do właściwego działu, chociaż i tak juz trochę wiem o nastawnikach i napinaczach a o różnicach wyglądowych to już prawie wszystko.
Mi akurat przed-lift pasuje taki jak ktoś już pisał jest "surowy wygląd"
Rozumiem że jedną z niespodzianek cenowych był nastawnik a są jeszcze inne?

Pozdrawiam
Łukasz

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 17 lut 2015, 20:01

a mi tam sie tak chionka w srodku bardzo podoba :) jak mialem A4 PreFl to sobie zrobilem na FL z radiem Symphony i kratkami od FL itp i tak to wygladalo:

Obrazek

Obrazek

choinka musi byc :D
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 17 lut 2015, 20:09

Jeszcze do przedlifta kratki boczne w zderzak sa w podrobach za kilka dyszek a FL ma tylko za kilka stówek :P

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 17 lut 2015, 20:14

martin_rs4, mi choinka też się podoba, wieczorkiem to jak kokpit w samolocie :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 17 lut 2015, 20:17

Apophis, tu się z Tobą zgodzie :) ale jeszcze chwila i zaczną produkować i do FL za parę groszy :) a jak nie to chyba sam się za to wezmę bo niezły biznes by był :D
to nie jest zwykły napęd...to

Gość

Post autor: Gość » 17 lut 2015, 20:27

A gdzie świeca lepiej przeciwmgielne?? Bo czasami by sie przydały,U mnie były tylko dekoracyjnie więc zmieniły status,w A4 FL która miałem bezsoczewkowe w zderzaku robiły we mgle robote a jak w A8 D2 FL?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl