Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Uszkodzil auto i zwial, znane nr rej.

Ubezpieczenia, szkody komunikacyjne i ich wycena, naprawy blacharsko-lakiernicze, spory z warsztatami, kruczki prawne z tym wszystkim związane.
jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 08 lip 2015, 21:58

Korton pisze:
robsonik4 pisze:Masz świadków więc śmiało zgłaszaj a jak zapytają dlaczego nie zgłosiłeś wcześniej to krótka piłka: nie znam ichniego języka, aby się dogadać jak i Oni nie znają innego i tyle w temacie.
Dzis z policji dzwonili i pytali:

1. Dlaczego nie dzwonilem po Czeska policje
- nie dzwonilem, bo z malymi dziecmi po calonocnej podrozy bylbym uziemiony pewnie przez pol dnia na stacji benzynowej w ponad 30 stoponiowym upale. Poza tym, poszkodowany polak, sprawca polak, uszkodzenia male, wiec zglosze to w Polsce.

2. dlaczego nie pojechalem za sprawca
- byl taki pomysl, ale jak pomyslalem, ze go dogonie to co dalej na autostradzie. Jak go zatrzymac, co po zatrzymaniu - to przeciez autostrada, w dodatku zostawiona rodzina na stacji.

Panie przytaknela pelna zrozumienia i tyle tematu.
i co - kazali ci czekać????
Coś ci powiedzeili ze masz szanse coś ugrać?

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 08 lip 2015, 22:54

Podziekowali i kazali czekac, wyjasniaja sprawe.

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 08 lip 2015, 23:29

Są świadkowie więc dadzą radę tylko nie wiem jak to wygląda poza granicami kraju ( w sensie stłuczki) U nas chwilkę to trwa, ale jak pisałem dorwali paniusię śpieszącą się do fryzjera i dostała mandacik tylko potem bieganie na policje po papier dla ubezpieczalni - ale warto <amasz>
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 09 lip 2015, 13:54

Taka wstepna wycene dostalem:
Obrazek

Obrazek

Zaliczyli naprawienie rejestracji i wymiana zestawu mocowania dokladki do zderzaka, zglaszalem ze tez ramki halogenow odstaja - tego nie zaliczyli. Jak to waszym zdaniem wyglada?

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 09 lip 2015, 14:13

Z czyjego ubezpieczenia ?
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 09 lip 2015, 14:25

OC sprawcy

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 09 lip 2015, 15:16

No to luzik i jak widać na załączonym obrazku troszkę kaski to kosztuje jakby nie patrzeć <chura>
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 15 lip 2015, 10:05

<brawo>
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 15 lip 2015, 12:03

nie nakrecajcie sie bo od wyceny poprzez udowodnienie i wypłatę odszkodowania długa droga ....

oby zakończyło sie wszystko pozytywnie

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 23 lip 2015, 17:54

Jaja jakies....dzwonil ubezpieczyciel, auto bylo z wypozyczalni, wypozyczajacy nie przyznal sie do winy. Na pytanie, czy na aucie byly slady, nie mogli sprawdzic, bo wypozyczalnia auto juz sprzedala. Nie moga wyplacic odszkodowania, czekac co zrobi z tym policja.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 lip 2015, 00:42

Korton pisze:Jaja jakies....dzwonil ubezpieczyciel...
Dlaczego mnie to nie dziwi <blee>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 24 lip 2015, 00:44

POlandia :)
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 24 lip 2015, 05:41

FOSS pisze:Dlaczego mnie to nie dziwi
właśnie wspominałem o tym pare postów wyżej ...

od wyceny do otrzymania kasy dłuuuga droga , jezeli bedziesz wokoł tego latał to dojdą bo ktoś te auto kupił tylko kto i gdzie ono teraz jest???

nie wiem czy będą dociekać bo dla nich to bedzie mamł szkodliwość czynu niestety opieszałość polskiej i nie tylko polskiej policji jest zatrważajaca ale nie załamuj rąk i działaj

dodatkowo dostaniesz informację która mówi ze ubezpieczyciel w zwiazku z zaistniałą sytuacja odmawia wypłacenia odszkodowania..

1 za pónzno zareagowałeś

2 jezeli rodzina albo znajomi byli swiadkami to są swiadkami posiłkowymi tak jakby mniej wiarygodnymi

3 zawsze ubezpieczyciel będzie kwestionował roszczenia

4 zniecheca do chwili az się poddasz i olejesz to

5 nawet jezeli znajdą tamto auto to gość powie że otarł sobie na parkingu i naprawił

6 jezeli nie naprawił to tylko bardzo wnikliwa expertyza pomoże wywnioskować czy było takie zajście z udziałem twojego i jego/jej auta

7 nawet stwierdzenie kodu lakieru i jego starości nie jest w stanie w 100 potwierdzić jego /jej winy dlatego auto zastępcze w takich sytuacjach może chociaż nie musi być kula u nogi

8 bo jezeli ubezpieczyciel odmówi wyplaty odszkodowania najpewniej ubezpieczalnia zadzwoni do ciebie i powieże prosi o zwrot auta być może bezgotówkowo jezeli było na krótki czas wypozyczone inaczej bedziesz musiał zaplacic samemu ale po batalii przedstawisz rachunki ubezpieczalni sprawcy za pozyuczone auto oraz inne szkody wyrzadzone i udowodnione jego brakiem np praca która wymaga samochodu i jezdzenia po pl czy swiecie i wtedy walka sądowa albo walka z samym sprawcą zajscia

9 nie poddawaj sie i walcz ja walczyłem i wywalczyłem a trwało to długo ale auto robiłem na własny koszt pamietaj o jednym :

10 naprawiaj i kupuj wszystko na rachunki bo oto zapytaja tak czy siak jezeli bedzie na twoim a tego tobie zyczę <bedzieok>

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 24 lip 2015, 06:06

Słuchaj Polska to zj...ny pod tym kątem kraj. Jakies 4 lata temu facet mnie zepchnął z drogi tirem. Holowali sie na miękkim holu z naczepami dwoma tirami(niedozwolone w Polsce). Twierdził, że wyprzedzałem go pasem zjazdowym na stację benznową. Pokazałem nawet policjantowi i zrobił fotke, że rezerwa prawie ze strzałką na samym słupku mi się paliła. I sie nie przyznawał ale mandat przyjął. Wymiana danych i co? Ubezpieczyciel mi mówi, że powinienem zachować ostrożność i nie wypłaci a tamten się nie poczuwa do winy.

Ja miałem dwóch policjantów na miejscu, którzy byli biegłymi sądowymi w zakresie zdarzeń drogowych i w d...e to mieli. Auto naprawiłem, faktury zapłaciłem i po 3 latach jak już auta dawno nie mam odzyskałem kase w sądzie. Jesli dobrze pamiętam to 5 rozpraw było w tym czasie.... Kpina... Każda pół godziny albo mniej, mogli spokojnie w tydzień to zrobić ale mają człowieka w d...e.

Walcz o swoje i facet nie tylko zapłaci za naprawę Twojego auta ale tez koszty sądowe i wynagrodzenie Twojego adwokata. W tym przypadku niestety mało bo pewnie poniżej tysiąca dla takiej kwoty ale tez i karę za ucieczkę z miejca zdarzenia trzeba wnioskować. A może będzie wredny sędzia i zabierze mu prawko, teraz przepisy drogowe bardzo mocno się zaostrzyły w tym temacie.
Ostatnio zmieniony 24 lip 2015, 07:16 przez drago_o, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

robsonik4
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robsonik4 » 24 lip 2015, 14:25

Możesz ścigać z powództwa cywilnego - wypożyczalnia ma namiary na osobę, która korzystała z samochodu w tym czasie, masz świadków więc składasz pozew i grzecznie czekasz.
W tym przypadku nie ma tłumaczenia, że nie wiem kto korzystał bo pożyczający podpisuje, że nie będzie użyczał innej osobie samochodu.

Trzeba uzbroić się w cierpliwość bo dłuższą chwilkę to potrwa :)
Ostatnio zmieniony 24 lip 2015, 16:55 przez robsonik4, łącznie zmieniany 1 raz.
Forum Audi A6
Forum Audi A8
Forum Audi A7

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ubezpieczenia, szkody, naprawy, porady prawne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl