Przepisy zagraniczne
Czyli nic niezwykłego, w PL też już dotarli do tej technologii i również mają takie tablice sygnałowedanishow pisze:Pojawia się: POLIZEI - BITTE FOLGEN ...widziałem już dwa razy
Mi nic nie mrygali więc jak wjechałem w strefę "bez ograniczeń prędkości" to myknąłem na lewy pas i poleciałem dalej.... i nikt mnie nie ścigał
Ale czy na autobahn przypadkiem ograniczenia prędkości nie są znoszone przy rozjazdach?.... tzn. jak z boku wlatuje jakaś nitka innej drogi i za tym nie ma żadnego ograniczenia prędkości to chyba jest już BO?... nigdzie o tym nie czytałem ale jak zauważyłem tak właśnie Niemcy jeżdżą
Ostatnio zmieniony 13 lip 2015, 22:25 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Ja zazwyczaj też, tylko trzeba uważać. Lewym pasem na budowie mogą poruszać się jedynie auta do 2m szerokości łącznie z lusterkami. Nasze A8-ki mają nieco ponad i kwalifikuje już do mandatu w wysokości 70 euro i jednego punktu ...dodam jeszcze, że po zmianach w marcu tego roku w DE można mieć maksymalnie 8 punktów!martin_rs4 pisze:ja tam zawsze na zwężeniu Baustelli zawsze lewy pas i heja, bo jest tak wąsko że większość się boi tędy jechać.
Po osiągnięciu magicznej "ósemki" dostajemy zakaz prowadzenia pojazdów na okres 1 pieprzonego roku
ooo to grubo ja pamiętam jakj mi brakował 1pkt. aby zabrali mi prawko na 1 miesiąc bo przekroczyłem prędkość poza obszarem zabudowanym na 70km/h o 29km/h. Przy 30km/h była by lipadanishow pisze:dodam jeszcze, że po zmianach w marcu tego roku w DE można mieć maksymalnie 8 punktów!
Po osiągnięciu magicznej "ósemki" dostajemy zakaz prowadzenia pojazdów na okres 1 pieprzonego roku
to nie jest zwykły napęd...to
danishow pisze: ...dodam jeszcze, że po zmianach w marcu tego roku w DE można mieć maksymalnie 8 punktów!
O żesz mać... tu to dopiero można stracić prawkodanishow pisze:Obecnie (według nowych zasad) w terenie zabudowanym jak i na autostradowych Baustellalch przekroczenie dozwolonej prędkości o 21km/h to 2 nowe punkty, przynajmniej 120 Euro mandatu i miesiąc bez prawka
Z drugiej jednak strony ile tam jeżdżę to trafiłem tylko jedną kontrolę drogową (10 lat temu w środku nocy zaraz po przekroczeniu granicy w Słubicach zatrzymała mnie Polizei i szukali kontrabandy ale się nie doszukali) i jeszcze ani jednego mandatu więc "nie taki diabeł straszny jak go malują"
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Nie no spoko nie naprzykrzaja sie tak polizei ale lepiej uważac bo maja w zwyczaju wyrywkowo robic sobie punkty kontrolne i wtedy stoi kilka kabaryn i kosza zdrowo. Nie ma znaczenia trasa czy miasto.
Co do baustelli to czasami sa tak wąskie te lewe pasy że nie chce mi sie ryzykować tam jechac obok np tira ale zaraz za mna cisnie np bus przewoźnik
Przygraniczne kontrole beda teraz częstsze i to głownie dzieki przygłupim polakom co do tego doprowadzają...
Co do baustelli to czasami sa tak wąskie te lewe pasy że nie chce mi sie ryzykować tam jechac obok np tira ale zaraz za mna cisnie np bus przewoźnik
Przygraniczne kontrole beda teraz częstsze i to głownie dzieki przygłupim polakom co do tego doprowadzają...
- dracus6662
- Super Klubowicz
o kuxwa ... niema co trza uwazac na makarony bo jeszcze krawat zrobia za zatankowanie podtlenku samemu
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]