części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Przepisy zagraniczne

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Gość

Post autor: Gość » 13 lip 2015, 22:22

A widzisz ja nie widziałem wcale i chciałem se pojechac lecz w pore sie kapłem że jednak jada mnie ściągnać :) No ale sprawdzili że nie bandyta i pozyczyli miłej drogi.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 lip 2015, 22:22

danishow pisze:Pojawia się: POLIZEI - BITTE FOLGEN ...widziałem już dwa razy <faktycznie>
Czyli nic niezwykłego, w PL też już dotarli do tej technologii i również mają takie tablice sygnałowe <faktycznie>
Mi nic nie mrygali więc jak wjechałem w strefę "bez ograniczeń prędkości" to myknąłem na lewy pas i poleciałem dalej.... i nikt mnie nie ścigał <faktycznie>

Ale czy na autobahn przypadkiem ograniczenia prędkości nie są znoszone przy rozjazdach?.... tzn. jak z boku wlatuje jakaś nitka innej drogi i za tym nie ma żadnego ograniczenia prędkości to chyba jest już BO?... nigdzie o tym nie czytałem ale jak zauważyłem tak właśnie Niemcy jeżdżą <faktycznie>
Ostatnio zmieniony 13 lip 2015, 22:25 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 13 lip 2015, 22:25

Oolnie jak jest ograniczenie to odwołuje je dopiero znak odwoławczy i żadne skrzyzowania jak wspomniałem nie odwołuja. Na bahnach niemcy jeżdza jak chca i to dośc czesto jadac na baustelle w miare przepisowo jestem czesto wyprzedzany.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 14 lip 2015, 12:52

Na Baustellach wykroczenia sa traktowane jak w terenie zabudowanym wiec radze sciagac noge z gazu ;)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 lip 2015, 14:24

ja tam zawsze na zwężeniu Baustelli zawsze lewy pas i heja, bo jest tak wąsko że większość się boi tędy jechać. <amasz>

tylko gorzej jak jakiś TIR zacznie się gibac na boki <boisie>
to nie jest zwykły napęd...to

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 14 lip 2015, 14:37

danishow pisze:Pojawia się: POLIZEI - BITTE FOLGEN ...widziałem już dwa razy <faktycznie>
Hehe widzialem a nawet doświadczyłem kontroli:) w sumie 3 minuty i kazali jechać dalej.

Gość

Post autor: Gość » 14 lip 2015, 17:26

Nie dziwie sie że ściągaja z bahny ósemke tym bardziej z ciemnymi szybami i łysym za kierownicą :D Za to sie potem dziwia co ja tam wioze(czasem nawet mniejsze meble) zamiast spodziewanej kontrabandy
:D

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 14 lip 2015, 19:49

martin_rs4 pisze:ja tam zawsze na zwężeniu Baustelli zawsze lewy pas i heja, bo jest tak wąsko że większość się boi tędy jechać.
Ja zazwyczaj też, tylko trzeba uważać. Lewym pasem na budowie mogą poruszać się jedynie auta do 2m szerokości łącznie z lusterkami. Nasze A8-ki mają nieco ponad i kwalifikuje już do mandatu w wysokości 70 euro i jednego punktu ...dodam jeszcze, że po zmianach w marcu tego roku w DE można mieć maksymalnie 8 punktów!
Po osiągnięciu magicznej "ósemki" dostajemy zakaz prowadzenia pojazdów na okres 1 pieprzonego roku <blee>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 lip 2015, 21:03

danishow pisze:dodam jeszcze, że po zmianach w marcu tego roku w DE można mieć maksymalnie 8 punktów!

Po osiągnięciu magicznej "ósemki" dostajemy zakaz prowadzenia pojazdów na okres 1 pieprzonego roku
ooo to grubo <zeby> ja pamiętam jakj mi brakował 1pkt. aby zabrali mi prawko na 1 miesiąc bo przekroczyłem prędkość poza obszarem zabudowanym na 70km/h o 29km/h. Przy 30km/h była by lipa <faktycznie>
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 14 lip 2015, 21:10

martin_rs4 pisze:Przy 30km/h była by lipa
Przy 30 nie ale przy 31 już tak. Obecnie (według nowych zasad) w terenie zabudowanym jak i na autostradowych Baustellalch przekroczenie dozwolonej prędkości o 21km/h to 2 nowe punkty, przynajmniej 120 Euro mandatu i miesiąc bez prawka :]

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 14 lip 2015, 21:36

Witam!
:)
danishow pisze:Lewym pasem na budowie mogą poruszać się jedynie auta do 2m szerokości łącznie z lusterkami.
-juz od dlugiego czasu kiedy zawiadomilem Kanzlerin ze jezdze czyms wiekszym zmienili na 2,1 :) Jak zmienia na 2.2 bedzie znaczylo ze kupilem cos wiekszego od Losia.

Stefan.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 14 lip 2015, 21:48

danishow pisze: ...dodam jeszcze, że po zmianach w marcu tego roku w DE można mieć maksymalnie 8 punktów!
Po osiągnięciu magicznej "ósemki" dostajemy zakaz prowadzenia pojazdów na okres 1 pieprzonego roku <blee>
danishow pisze:Obecnie (według nowych zasad) w terenie zabudowanym jak i na autostradowych Baustellalch przekroczenie dozwolonej prędkości o 21km/h to 2 nowe punkty, przynajmniej 120 Euro mandatu i miesiąc bez prawka :]
O żesz mać... tu to dopiero można stracić prawko <boisie>

Z drugiej jednak strony ile tam jeżdżę to trafiłem tylko jedną kontrolę drogową (10 lat temu w środku nocy zaraz po przekroczeniu granicy w Słubicach zatrzymała mnie Polizei i szukali kontrabandy ale się nie doszukali) i jeszcze ani jednego mandatu więc "nie taki diabeł straszny jak go malują" <faktycznie>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 14 lip 2015, 22:21

Nie no spoko nie naprzykrzaja sie tak polizei ale lepiej uważac bo maja w zwyczaju wyrywkowo robic sobie punkty kontrolne i wtedy stoi kilka kabaryn i kosza zdrowo. Nie ma znaczenia trasa czy miasto.

Co do baustelli to czasami sa tak wąskie te lewe pasy że nie chce mi sie ryzykować tam jechac obok np tira ale zaraz za mna cisnie np bus przewoźnik :D

Przygraniczne kontrole beda teraz częstsze i to głownie dzieki przygłupim polakom co do tego doprowadzają...

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 17 lip 2015, 20:25

Italia - w nocy raczej na żadnej stacji paliw lpg ( u nich gpl ) nie zatankujecie , jak jest czynne to nie radzę samemu tankować bo drą mordę .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 17 lip 2015, 20:59

o kuxwa ... niema co trza uwazac na makarony bo jeszcze krawat zrobia za zatankowanie podtlenku samemu <awantura>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl