części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Demontaż tlumika koncowego A8

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 13 gru 2011, 12:28

FOSS pisze:
s8fan pisze:Witam ma ktoś może do sprzedania X-Pipe do a8 d2 3.7 albo jakieś namiary
Mucholejkolator w wyniku wielu różnych przeróbek chyba właśnie zdjął u siebie więc może On ;-)
Dokładnie, tak pisze FOSS, jeśli chcesz s8fan, to mogę Ci sprzedać mojego X-pipa widocznego na zdjęciach powyżej. Jest to własna produkcja, jednak sprawdziła się w 100% pod względem wydajności układu wydechowego i dźwięku. Wzorowałem się na sprawdzonych rozwiązaniach. Mam go zdemontowanego razem z całym układem od katalizatorów do (bez) tłumika końcowego. W miejsce oryginalnego tłumika środkowego wstawione są dwa oddzielne tłumiki rurowe.
Niestety spawy zrobione przez tłumikarza nie są najwyższej jakości i w niektórych miejscach występują delikatne przedmuchy. Jeśli to sobie poprawisz to masz gotowy układ do wstawienia w auto.
Jeśli poszukujesz oryginalnego tłumika środkowego lub końcowego to też dysponuje takowymi. Są jeszcze w bdb. stanie więc można śmiało zakładać jeśli Twoje już mają dosyć.
Ja już się nie bawiłem w kolejne, "piętnaste" przespawywanie układu i założyłem po prostu inny używany w dobrym stanie :-D
Ostatnio zmieniony 13 gru 2011, 15:32 przez Mucholejkolator, łącznie zmieniany 1 raz.

s8fan
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: s8fan » 13 gru 2011, 16:52

jestem zainteresowany x-paiem tylko proszę o jakieś zdjęcie i cenę mój email s8fan@vp.pl
s8fan

kiju85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kiju85 » 19 lip 2015, 13:43

Hej koledzy, jak chce powiedzmy usunac caly uklad wydechowy. Przerobic go od samych katow, to gdzie wkrecic sondy? Chcialbym dac 65 mm rude, na to dwie strumiennice, bez tlumikow srodkowych a na koncu jeden basowy. V8 sound - bestseller !

Ale co z tymi sondami ?
Pozdrawiam, Grzegorz

ernesto

Post autor: ernesto » 19 lip 2015, 14:02

kiju85 pisze:chce powiedzmy usunac caly uklad wydechowy. Przerobic go od samych katow, to gdzie wkrecic sondy? Chcialbym dac 65 mm rude, na to dwie strumiennice, bez tlumikow srodkowych a na koncu jeden basowy. V8 sound - bestseller !
Rozerwie Ci głowę, mam nadzieje że wiesz co robisz. Od niczego starego układu wydechowego nie wyrzucaj.
Możesz do niego wrócić.
kiju85 pisze: Ale co z tymi sondami ?
Stosujesz specjalne adaptery do sond lambda i wkręcasz na nowo. Chyba że stosujesz emulator i wykręcasz, oszukując w ten sposób ECU

kiju85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kiju85 » 19 lip 2015, 14:13

Chcialbym uzyskac fajny bulgot, fajny basik, niekoniecznie zeby to bylo mega glosne. Katy chyba zostana, a w miejsce srodkowych wstawie strumiennice, a koncowy coz basowego.
Pozdrawiam, Grzegorz

Gość

Post autor: Gość » 19 lip 2015, 16:31

No bulgot bedzie ale rezonans czyli typowe buczenie umili ci jazde do obrzydzenia.

kiju85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kiju85 » 19 lip 2015, 17:36

Czyli najlepiej wstawic tylko koncowy basowy :)
Pozdrawiam, Grzegorz

ernesto

Post autor: ernesto » 19 lip 2015, 17:46

kiju85 pisze:Czyli najlepiej wstawic tylko koncowy basowy :)
Tak.

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 22 lip 2015, 15:51

kiju85 pisze:Hej koledzy, jak chce powiedzmy usunac caly uklad wydechowy. Przerobic go od samych katow, to gdzie wkrecic sondy? Chcialbym dac 65 mm rude, na to dwie strumiennice, bez tlumikow srodkowych a na koncu jeden basowy. V8 sound - bestseller !

Ale co z tymi sondami ?
i za takie coś powinni odrazu zabierać dowód conajmniej na 3 miesiace :D
i tak dowalać mandatu rónowartosci nowego ukladu wydechowego -3000zł.

tak dla zasady żebyś więcej nie wpadał na tak durne pomysły, nic tak nie wk(....)a jak pierdzenie 100konnych civikow i reszty tego talatajstwa zwlaszcza 23ciej albo 7 rano. i niestety 8cylidrów tego nie usprawiedliwia, przy twoich zalozeniach niestety będzie to pierdzenie a nie basowy pomruk.

kiju85 pisze:Chcialbym uzyskac fajny bulgot, fajny basik, niekoniecznie zeby to bylo mega glosne. Katy chyba zostana, a w miejsce srodkowych wstawie strumiennice, a koncowy coz basowego.
no i zaczynasz gadać rzeczowo :]
zamiast strumiennic zastosuj tłumiki rozprężne np rodzimej marki RM. koncowy moim zdaniem przelotowy to kiepski pomysl, wolalbym twinloopa, albo markowy komorowy.

pozatym szukaj gotowcow dedykowanych. trafiaja sie w dobrej kasie
Ostatnio zmieniony 23 lip 2015, 19:46 przez stillbadboy, łącznie zmieniany 1 raz.
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

kiju85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kiju85 » 22 lip 2015, 17:26

stillbadboy - od tego jest forum, by pytac doswiadczonych kolegow.
Wkurwiasz sie? nie ma po co.

To tylko pytanie, ktore nikomu krzywdy nie robi. Jeden z uzytkownikow napisal do mnie na prv, ze najlepiej jest tylko wstawic puch komorową końcową i efekt bedzie zadowalający. O tłumikach srodkowych nie wspominal.

Macie moze namiary na takowe tlumiki ? Mogą być używki. Widzialem niedawno za 250 zł ale juz go nie ma.
Pozdrawiam, Grzegorz

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 22 lip 2015, 17:36

Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

Gość

Post autor: Gość » 22 lip 2015, 17:41

Napisz do przemek21 i ciesz się dzwiekiem :)

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 23 lip 2015, 11:08

"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

kiju85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kiju85 » 23 lip 2015, 17:15

Ciekawe jakby to porownac. Jakie sa odczucia :))) yt nie oddaje tego, co na zywo :)
Pozdrawiam, Grzegorz

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 23 lip 2015, 20:05

no to wiadome, cza by krecic jakims super chomikiem czy inna wiwwiorka naciagnieta na mikrofon:D ten supersport to wydaje sie taki stonowany z delikatnym bulgotem. A co to warte nie wiem, firma nie wiem czy serio niemiecka czy tylko polacy podszywaja sie pod niemcow :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl