taaaak jest ale jak mozna to i trzeba poszaleć co jak co ale jak mi sie te Zimmermanny obecne skończą to robie swapa na D3danishow pisze:A8 to idealne auto na Autobahn
[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)
to też tak napisałem
tylko mowa tu o audi to myślałem że ktoś chce coś na torze tym klocem zrobić
zresztą są dziwni posiadacze tych aut
ja nie pałuje za bardzo ale niekiedy coś tam się wychyli na budziku pod jego kres
bo kunie muszą być przegonione .
Taki gość napisał jak mu napisałem że na lpg jechałem tle a tyle to on on nie śmiga 250 nawet 200
to po co mu takie auto ?
Co do układu hamulcowego sam poprawię go bo fabryczny to ... poniżej krytyki
tył mam już przygotowany pod 310 mm
przód będzie 345mm
tylko mowa tu o audi to myślałem że ktoś chce coś na torze tym klocem zrobić
zresztą są dziwni posiadacze tych aut
ja nie pałuje za bardzo ale niekiedy coś tam się wychyli na budziku pod jego kres
bo kunie muszą być przegonione .
Taki gość napisał jak mu napisałem że na lpg jechałem tle a tyle to on on nie śmiga 250 nawet 200
to po co mu takie auto ?
Co do układu hamulcowego sam poprawię go bo fabryczny to ... poniżej krytyki
tył mam już przygotowany pod 310 mm
przód będzie 345mm
Tutaj kolezko danishow napisałem to troszke w zartobliwy sposób - moze to zostalo zle odebrane, więc nie oceniaj pochopnie. Niestety wiem jak sie dociera hamulce, ale tutaj z kolega Pepi czasem sie nie zgodze troszke, bo sa zestawy w naszych A8 ktore i tak po dotarciu gówno daja. Mialem połaczenie Zimmerman + Trw klocki i pisk przy dojezdzaniu (zreszta troszke ludzi tez tutaj to opisywalo, trzeba troszke poczytac), potem mialem Zimmerman + klocki ATE i to samo. Na chwilke zalozylem jakies uzywki MS i bylo OK - tylko pylily troszke. Tak sie dzialo przy moim zestawie z D2. Teraz mam zestaw D3 i jest ok, tylko mi koncza sie klocki i dlatego pytalem jakie sa w uzytkowaniu klocki A.B.S zebym sie nie rozczarowal jak przy zestawie z D2.danishow pisze:Chyba z mechaniką jesteś na bakier skoro tego nie wiesz, poza tym renomowane marki dołączają do tarcz szczegółowy opis jak dotrzeć hamulcekmicic-lt pisze:Jaki masz sposob?? Pewnie nie dotykasz pedału hamulca
Nie bede upierdliwy i nie puszcze Ci riposty w Twoja strone kolego danishow.
Podobnie jak ja, z tym że nie jestem czyimś tam koleżkąkmicic-lt pisze:Tutaj kolezko danishow napisałem to troszke w zartobliwy sposób
Jak uważasz, jakbyś jednak się zdecydował to wal jak w ścianę ...nie obrażę siękmicic-lt pisze:Nie bede upierdliwy i nie puszcze Ci riposty w Twoja strone kolego danishow
Wracając do tematu tarcz i klocków. To zastanawiam się co do siebie wstawić. Mam tarcze zimmerman i były przetaczane przez poprzedniego właściciela. Klocki mam aktualnie Febi bo miałem 5 minut na zakup i nic innego nie było Klocki piszczą jak są rozgrzane.
Jedno hamowanie z 200 do 100 jest ok. Drugie bije jak ja p.... pewnie to wina przetoczonych tarcz dlatego mogę pochopnie wypowiadać się o zimmermanach.
Reasumując zastanawiam się jaki zestaw wybrać do zacisków 6 tłoczkowych od cayenna.
Jakieś propozycje ?
ps. Nie ukrywam, że na trasie czasami zdarza mi się trochę poszaleć i hamowań przez to niezliczona ilość (z boku jak patrzę na takiego deliwenta, który tak jeździ to brak mi słów )
Jedno hamowanie z 200 do 100 jest ok. Drugie bije jak ja p.... pewnie to wina przetoczonych tarcz dlatego mogę pochopnie wypowiadać się o zimmermanach.
Reasumując zastanawiam się jaki zestaw wybrać do zacisków 6 tłoczkowych od cayenna.
Jakieś propozycje ?
ps. Nie ukrywam, że na trasie czasami zdarza mi się trochę poszaleć i hamowań przez to niezliczona ilość (z boku jak patrzę na takiego deliwenta, który tak jeździ to brak mi słów )
Bardzo dobra częstochowska firmadanishow pisze:W Polsce jest duży producent tarcz, robią np. dla Brembo. Tarcze są dobre i tanie, sprzedają je pod nazwą Mikoda. Kupowałem kiedyś u nich wiele zestawów ale do małych aut, jak się sprawdzą w A8, tego niestety nie wiem.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG