[D2 94 4.2PB ] Wymiana rozrządu
-
- Forum Audi A8
witam wszystkich jestem nowy na tym forum ale potrzebuje fachowego doradztwa mianowicie. mam silnik 4.2 40v z rozebranymi głowicami sciągnięte wałki koła itd chciałem sie dowiedzieć jak ustawić wałki ?? ponieważ nie ma żadnego znaku ani na kołach zębatych tam gdzie idą łańcuszki ani tam gdzie pasek jednym słowem czarna magia a na pewno jest na to jakiś sposób
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Od wewnętrznej strony kół rozrządu są wybite malutkie kółka http://forums.quattroworld.com/a8/msgs/29266.phtml muszą się zgrać jak na zdjęciu
http://forums.quattroworld.com/a8/msgs/29252.phtml
a najlepiej jak byś postarał się o blokady które zakłada się na wałki rozrządu od strony skrzyni biegów
http://forums.quattroworld.com/a8/msgs/29252.phtml
a najlepiej jak byś postarał się o blokady które zakłada się na wałki rozrządu od strony skrzyni biegów
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Bylem dzisiaj w ASO z ciekawosci zapytalem o cene paska do rozrzadu.Cena oryginalu 526zl. :shock: Ale to jeszcze nic za pompe wodna 830zl. :shock: Spojrzalem na chlopa i powiedzialem ze to rozboj w bialy dzien.A on na to ze on tu tylko pracuje i tych cen nie ustala. Masakra ! Z takimi cenami to sie pirwszy raz spotkalem,ale teraz pomyslalem sobie ze moze chlop sie poprostu pomylil i podal mi ceny do najnowszej A8.Czy to mozliwe ?
-
- Forum Audi A8
dice111 ty tam siedzisz w branzy z tego co wiem i dobrze sie znasz na rzeczy.Mam prozbe do ciebie. Moze bylaby taka mozliwosc zebys napisal w tabelce ;-) co tam mozna dokladnie wymienic w tym rozrzadzie.Dice111,tylko chodzi mi o doslownie wszystko od zimeringu do lozyska na wiscu,jaka firma,gdzie to jest produkowane,cena oczywiscie i czy ewentualnie mozna by bylo to wszystko zamowic u ciebie w firmie.Jezeli to nie jest jakis problem,dla ciebie to jak bedziesz mial chwile to napisz.Silnik AKG ;-)
-
- Super Klubowicz
drgania po wymianie rozrządu
Po wymianie rorządu A8/4.2/228kW/1999r. na wolnych obrotach auto dostaje drgań. Według mnie przr tym nie było takiego problemu. Myślałem że to wypadanie zapłonów zwłaszcza że nie zawsze w tej samej intensywności. Pojechałem do innego serwisu podali mi: P1522-35-10, błąd 17930 zespół 2 przes. wałka rozrządu: nieprawidłowe działanie. Co radzicie?
Re: drgania po wymianie rozrządu
Złożyć rozrząd jeszcze raz, prawidłowo, na blokadach.fxx pisze:Po wymianie rorządu A8/4.2/228kW/1999r. na wolnych obrotach auto dostaje drgań...
Co radzicie?
A jeżeli był składany na blokadach i jesteś pewny że wszystko jest poprawnie to sprawdzić czujniki położenia wałków.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-