[D3 04 4.2MPI/LPG ] Problem z mocą na PB oraz na LPG
Re: Problem z moca A8 na PB oraz na LPG -
shark5856 pisze:Gaz do regulacji.. Pierwszy gazownik niby gaz wyregulował. Jednak od pierwszego wduszenia gazu czuć, że auto nie ma takiej mocy jak miało.. Zawróciłem się, przedstawiam sprawę, gość podpina pod komputer i mówi, że mapy się pokrywają z tymi na benzynie i z jego strony jest wszystko ok.
Dobry spec. Ciekawe czy skasował korekty benzynowe (i sprawdził, czy są właściwe), zebrał mapę benzyny i dopiero ustawiał LPG...
I znowu: jakie są korekty? Źle ustawiony gaz ma wpływ na jazdę na benzynie (przynajmniej na krótkich odcinkach po przełączeniu).shark5856 pisze:Moc na benzynie pogorszyła się o 50% i teraz czy PB czy LPG to jeden i ten sam syf..
Tu również przyczyną może być źle ustawiony gaz lub usterka reduktora/wtrysków gazowych.shark5856 pisze:Auto cięzko odpala.. za 3 razem i to muszę trzymać zeby dłuzej krecił
Niestety nie powiem Ci tego... Tak jak mówiłem 6 września jadę do polecanego gościa z Siedlec. Daleki kumpel miał niemalże identyczne objawy jak u mnie z Nissanem Murano 5.7l. Też objeździł sporo mechaników i jeden zwalał na benzynę, że to cewki - moduły, świece, może przewody itd dalej.. Pojechał do tego gazownika z SDL i okazało się, że ten gaz popierdzielił pracę benzyny, po prostu rozregulowując komputer silnika;p
EDIT :
No właśnie teraz jak już tak 2 dni jeździłem na benzynie ( bo teraz stoi w serwisie z rozrządem) to auto jakby się trochę poprawiło, ma ciąg i czuć tę moc ale bez hamownii i tak się nie obejdzie
EDIT :
No właśnie teraz jak już tak 2 dni jeździłem na benzynie ( bo teraz stoi w serwisie z rozrządem) to auto jakby się trochę poprawiło, ma ciąg i czuć tę moc ale bez hamownii i tak się nie obejdzie
Pozdrawiam
Tak, kasowanie błędów w silniku (nawet jak ich nie ma) kasuje korekty. Przed skasowaniem zerknij na grupę 032. Po skasowaniu powinny być tam same zera. Do takich zastosowań można używać również ELM327 na bluetooth.
Sekunda różnicy do setki to nie dużo, ale pomiaru należałoby dokonać przy użyciu czegoś innego niż stoper i prędkościomierz. No i na pewno nie jeden raz.
Sekunda różnicy do setki to nie dużo, ale pomiaru należałoby dokonać przy użyciu czegoś innego niż stoper i prędkościomierz. No i na pewno nie jeden raz.
Zobaczcie jak serwis ustawił rozrząd ;D kwota 450zł
reklamować ?
Gunner - tak dokładnie do niego stronka na face ; https://www.facebook.com/PHU-Mk-Car-Mar ... age_bubble
Mam kurna mały problem ... w vcds na kanale 01 błędów zero.. a auto jak przelacze na D badz R trzęsie się jakby znowu było wypadanie zapłonów.. Mowimy o benzynie...
aaa.. i wogóle mam dziwne wrażenie, auto chodzi na benzynie wyłączony mam gaz z przycisku a jak maskę podniosę to słyszę jak chodzą wtryski od gazu... ;/
reklamować ?
Gunner - tak dokładnie do niego stronka na face ; https://www.facebook.com/PHU-Mk-Car-Mar ... age_bubble
Mam kurna mały problem ... w vcds na kanale 01 błędów zero.. a auto jak przelacze na D badz R trzęsie się jakby znowu było wypadanie zapłonów.. Mowimy o benzynie...
aaa.. i wogóle mam dziwne wrażenie, auto chodzi na benzynie wyłączony mam gaz z przycisku a jak maskę podniosę to słyszę jak chodzą wtryski od gazu... ;/
Pozdrawiam