W tym miejscu może hałasować kolektor ssący (klapy). Też tak mam i nie bardzo rozumiem przyczynę, ale u mnie z pewnością to to.methanex pisze:co jeszcze np.
[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
Byłoby ok jakbyś miał 0 i 0 a tak jest tak sobie ...więc nie zachwalałbym dnia przed zachodem słońcazegar pisze:Więc rozrząd ok?
...wspomniany alternator i wisko, rolki na pasku osprzętu pompa wody, rolki paska rozrządu, sam pasek rozrządu (może trze o obudowę), pompa olejowa a nawet wałki rozrządumethanex pisze:co jeszcze np.
-
- Forum Audi A8
Lancuch wymieniles ??zegar pisze:"pochwale się" .....
wymienilem jeden nastawnik, ten ktory sie w zasadzie rozleciał.
Kupiłem od Pana z Inowrocka, niby zapewniał, że odsetek zwrotow napinaczy to u niego 1%, jak jest naprawdę nie wiem. Powiedział ze jest ich tak pewny, że jest w stanie zwrócić mi ja jego wymiane 200 zł jeśli coś w ciągu trzech miesięcy będzie nei tak.
Wymieniłem, jeszcze coś strzela przy odpaleniu po nocy, nie mialem czasu sprawdzić czy ten nowy i może nowy nie domaga...
stary był w takiej rozsypce, że wałek ssący przeskoczył o jeden ząbek.
zalogowałem też vcds, nowy się wyciąga do -20 a ten stary po drugiej stronie do -25.
nie wiem czy on sie jeszcze ułoży czy już jest początek jego końca.
rozrząd ustawiony na blokadach, na vcds wartości -5 i -8
do tego komlet nowych uszczelek, simeringow na walki, i nowych srob do trzymania wałków.
auto jak nei jechało tak nie jedzie
wszystko było robiłem u siebie pracy w aso, koledzy maja pojecie o pojeciu, jednak na brak mocy pomysłu jeszcze nie maja.
-
- Forum Audi A8
Musisz wziac takze pod uwage , ze bez wymiany kół zębatych teoretycznie nie bedziesz w stanie nigdy uzyskac nominalnych parametrow poniewaz koła takze sie zuzywaja ale na pewno jest jakas tolerancja dopuszczalna . nie ma raczej mozliwosci zeby bylo sztywno na 0zegar pisze:Łańcuch też wymieniłem.
Rozrząd pierwotnie był na -5 -10, po ponownym ustawieniu na -5 -8, wszystko na blokadach, wiec nie wiem jak dojść do zera, na oko krecic zeby bylo zero??
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz