danishow pisze:Można z R8 zapożyczyć i wcale tak drogo nie wychodzi
Zapożyczyć z R8 co dokładnie?
Zacisk? Zacisk z jarzmem?
A jak z mocowaniem zacisku? Jaki adapter proponujesz?
Przy projektowaniu adaptera weź pod uwagę, że ja to potrzebuję do auta wykorzystywanego na codzień i jeżdżonego dynamicznie a nie na weekendy na MotoShow
krzychu22.p1i pisze:Drogo nie wychodzi taki hebel, o ile się samemu robi prodzekt i dobrze trafi z gratami i kosztami wykonania adapterków. Nie rozumiem tylko idei robienia tarcz na dzwonach przy furmance jeżdżacej wokół komina noo ale...
No właśnie, tarcze na dzwonach.
Cóż, jak się jeździ w koło komina i od MotoShow do MotoShow to chyba jasne czemu ma to służyć.
Takie tarcze miały wylądować i u mnie teraz na wiosnę ale szczerze mówiąc na ten sezon porzuciłem ten pomysł bo... no właśnie, rozpoznałem temat i wg. mnie jednak nie jest tanio.
Nie jest tanio tym bardziej, że pozostając na swoim zestawie hamulcowym po samej zmianie tarcz na takie z dzwonem nie mam co zbytnio liczyć na jakąś poprawę właściwości hamowania a dla samego efektu wizualnego nie bardzo mam ochotę pakować w to kilka czy kilkanaście tysiaków pln.
Na ten sezon mam inne plany na auto i bajeranckie hamulce bez poprawy ich wydajności nie są priorytetem