Drodzy klubowicze, jak większość pewnie zauważyła nastąpiły dość znaczne zmiany na forum, konta (nicki) które mieliście przed zmianami zostały, należy tylko użyć funkcji przypomnij hasło (kliknij) aby wygenerowało nowe hasło na email lub (kliknij)
Ps: Po zalogowaniu się trzeba ustawić własne auto. (kliknij)
Pixel pisze:Lotke juz mam i faktycznie jest prosta, przed lakierowaniem chciałbym ją wstępnie przypasować, ogrzanie suszarką do włosów starczy aby stała się podatna na ugięcia?
Ja oddałem do lakiernika prostą.
Przed montażem położyłem na aucie przed firmą i w pełnym słońcu zrobiło się na tyle plastyczne, że dało radę ugiąć na kształt krawędzi klapy.
Lakiernikowi przed lakierowaniem powiedziałem o co chodzi i obiecał, że dobierze tak lakier, że nic nie popęka. I nie popękało i nie ma śladów gięcia na lakierze
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport *(PL-Warszawa) inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
ehhh... czas, czas.... doba jest dla mnie zdecydowanie za krótka
-
raftor pisze:Gdzie lakierowales ? Ja mam maske do przelakierowania ze wzgledu na rysy.
W Pruszkowie mam takiego jednego człowieka. Podobno daje radę
-
Noi na dniach naprawiłem wreszcie swoje boczne szyby w przednich drzwiach.
Na początku zimy po jednej z wielu kontroli drogowej zerwałem folię. Postanowiłem przez sezon zimowy przejeździć bez przyciemnienia.
No ale mamy już wiosnę a poziom wnerwienia na stan tych szyb osiągnął apogeum (nie udało mi się doczyścić dobrze kleju) więc zostały gruntownie wyczyszczone i ponownie poszły w lekkie przyciemnienie.
Przy okazji rozbierania drzwi wymieniłem wszystkie przyciski na nowe - stare zaczęły się już miejscowo przecierać i drażniły oko.
A na finał tych prac poszerzyłem swój wewnętrzny pakiet chrom o aluminiowe manetki F1 przy kierownicy
Używam ich bardzo często i moje czarne już na krawędziach robiły się białe - te wytrzymają pewnikiem bardzo długo.
Taka mała rzecz a tak dużo radości
.
Zaczynam się zastanawiać co dalej robić z kierownicą.
Nalotu mam już ponad 400kkm i powoli zaczyna się wycierać.
Nie wiem czy dobrze słyszałem ale podobno grzanych nie chcą obszywać... a moja jest grzana i chciałbym aby grzaną została.
A weź tu traf drugą czarną, grzaną, przed-liftową w super stanie
Michall2107 pisze:Damian rob fote w przerwie na sikanie i chwal sie efektem
W mojej firmie nie ma przerw na sikanie
Michall2107 pisze:Antene ktora masz na aucie to Sirio helikoikal ?
Szczerze mówiąc to już nie pamiętam. Mam ją chyba ze 3 lata i zapomniałem co kupowałem
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2017, 21:34 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jeśli nie chcesz obszywać kierownicy, to polecam Ci takie cudo jak w linku poniżej. Używałem kiedyś drogiego do renowacji skóry i zabawy było naprawdę dużo przy malowaniu (czyszczenie, odtluszczanie, rozpuszczalnik GLD do skóry, farba, impregnat) a później spróbowałem tej pasty z linku (odpuścić, nanieść 3 warstwy i wypolerowac szmatką) i przyznam prościej, taniej, moim zdaniem ładniej i na ok 20 tysięcy km po mieście wystarcza.