Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
- tutenhamon
- Super Klubowicz
tutenhamon pisze:Przeguby wymienione ,kompletne zawieszenie przód wymienione,kolejne wycieraczki wymienione tym razem jakieś włoskie , no i oczekuję kuriera z nowymi palnikami Philips D2S White Vision gen2
Daj znać jak na nowych palnikach też przymierzam się do philipsa
Najpierw 80 B4, pózniej A4 B5, następnie A6 C5 i w końcu A8 D3
- matrose1983
- Forum Audi A8
Daros pisze:Wymienione obie nagrzewnice, zaworki ogrzewania wraz z pompką obiegową V50, przepłukany układ chłodzenia i finalnie zalany świeżutkim płynem chłodniczym G12. Uczucie gorąca w aucie bezcenne.
Ps. Stare nagrzewnice były już wcześniej uszczelniane i po płukaniu się rozszczelniły.
Mogę zapytać z ciekawosci jaki koszt?
Trzeba było zwalać cała deskę?
Nie trzeba zrzucać deski. Po stronie pasażera wystarczy ściągnąć schowek, kanał nawiewu na nogi i jeden sterownik który tam nad nogami się znajduje. Po stronie kierowcy jest nieco więcej rozbierania, oprócz osłony na nogami, to pedał gazu, pedał hamulca (wystarczy odkręcić, zęby można nim wygodnie przesuwać) oraz kanał nawiewu. W przypadku obu nagrzewnic najwięcej czasu straciłem na prawidłowym założeniu obejm łączących przewód aluminiowy z nagrzewnicą (4 szt.). Czas około 12 godzin samemu robiąc.matrose1983 pisze:[Mogę zapytać z ciekawosci jaki koszt?
Trzeba było zwalać cała deskę?
Koszt nagrzewnic 50zł/szt. Zaworki z pompką w cenie 100zł. Uczucie ciepła - bezcenne
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No nowe palniki zamontowane efekt powala jak dla kogoś ze slabym wzrokiem ,w odpowiedzi dla kolegi Jurek 22 zapraszam do obejżenia fotek https://www.a8team.pl/czas-na-a8l-42q-v ... htm#307936