To właśnie był u mnie główny powód takiej przeróbki, spora różnica ale o tym pisałem już kilka razy.CINEK pisze:W koncu przy mocniejszym hamowaniu nie bedzie nurkować przodem
A8 D2 4.2 Quattro - Forumowa Książka Serwisowa - str.1
360 vs 323 na fabrycznym tyle.
Tutaj nie ma co porównywać. Oboje z ojcem mamy na przodzie zimmermanny tylko, ze ja 360 a on 323. Tył jest taki sam.
Co mogę powiedzieć, to różnica jest i to widoczna przy dohamowywaniu jak i nagłym hamowaniu.
Przód idzie w dół, może w 360 bardziej, ale to zależy od zawieszenia, na pewno się szybciej zatrzymuje
Tutaj nie ma co porównywać. Oboje z ojcem mamy na przodzie zimmermanny tylko, ze ja 360 a on 323. Tył jest taki sam.
Co mogę powiedzieć, to różnica jest i to widoczna przy dohamowywaniu jak i nagłym hamowaniu.
Przód idzie w dół, może w 360 bardziej, ale to zależy od zawieszenia, na pewno się szybciej zatrzymuje
to prawda, tyle ze ja mam kompletnie nowe amorki + sprężyny od S8 + talerzyki obniżające i mimo tego nurkuje bardziej niż na ori...Lechu pisze:Co mogę powiedzieć, to różnica jest i to widoczna przy dohamowywaniu jak i nagłym hamowaniu.
Ale mówie ... jak już założę to na pewno podzielę się odczuciem w różnicy hamowania..
Ostatnio zmieniony 19 mar 2018, 20:48 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to
adaptery pod 330 od Daniego dotarły , ale tym zajmę sie w przyszłym miesiącu albo przed samym zlotem.
Teraz natomiast ... w końcu udało sie podłączyć adapter mutlimedialny z VNSmedia. Po przekodowaniu radia mam dodatkowo AUX, no i oczywiście aktywną kamere cofania. TV też działa ale walcze jeszcze z podłączeniem android boxa pod stały prąd od radia, tak aby załączał się wyłączał w tym samym momencie co radio a nie po stacyjce.
Jak na razie mogę sie cieszyć kamerą cofania na próbę kamerka za 67zł ale idealnie sie komponuję w blende tylnej klapy.
oczywiście obraz w rzeczywistości jest wyraźniejszy i lepszy niż na zdjęciach.
... no i oczywiście przy pięknej pogodzie trochę pucu pucu było..
jeszcze na 19" bo musze wymienić w końcu magiel, który wziąłem od FOSSa w maju zeszłego roku no i zamówić nowe, szersze dystanse
Teraz natomiast ... w końcu udało sie podłączyć adapter mutlimedialny z VNSmedia. Po przekodowaniu radia mam dodatkowo AUX, no i oczywiście aktywną kamere cofania. TV też działa ale walcze jeszcze z podłączeniem android boxa pod stały prąd od radia, tak aby załączał się wyłączał w tym samym momencie co radio a nie po stacyjce.
Jak na razie mogę sie cieszyć kamerą cofania na próbę kamerka za 67zł ale idealnie sie komponuję w blende tylnej klapy.
oczywiście obraz w rzeczywistości jest wyraźniejszy i lepszy niż na zdjęciach.
... no i oczywiście przy pięknej pogodzie trochę pucu pucu było..
jeszcze na 19" bo musze wymienić w końcu magiel, który wziąłem od FOSSa w maju zeszłego roku no i zamówić nowe, szersze dystanse
ale tylko po stronie pasażera ...preston81 pisze:w koncu ten chlew ogarnąłeś
jeszcze musze coś z tym kolorem RNS-E wymodzić bo nie "podobie" mi sie ten odcień....
nooo a w kocu umówiłem się z moim mechanikiem na wymanę magla od FOSSa, która prawie rok na to czekała + wpadnie nowa pompa wspomagania MEYLE... zobaczymy co to warte
no i w końcu są 330mm zawitały z tyłu zamiast oryginalnych 269mm
cały zestaw składa się z :
* adaptery osuwające seryjne zaciski
* tarcze 330mm od Q5 - TRW
* klocki hamulcowe od Peugeota - TRW
* osłony tarcz z vw phaeton'a
poniżej małe fotostory. Generalnie nie miałem czasu sprawdzić jak hamuje ale wygląda zajebiscie
tak więc obecnie przód 360mm / tył 330mm
wielkie dzięki dla Daniela za pomoc w doborze odpowiednich części
cały zestaw składa się z :
* adaptery osuwające seryjne zaciski
* tarcze 330mm od Q5 - TRW
* klocki hamulcowe od Peugeota - TRW
* osłony tarcz z vw phaeton'a
poniżej małe fotostory. Generalnie nie miałem czasu sprawdzić jak hamuje ale wygląda zajebiscie
tak więc obecnie przód 360mm / tył 330mm
wielkie dzięki dla Daniela za pomoc w doborze odpowiednich części
-
- Forum Audi A8
A co to kuźwa przed Zlotem jakiś wyścig zbrojeń się zrobił??
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-