[ Dodano: 2011-05-12, 22:49 ]

![]() |
![]() |
![]() |
Ale przecież nie we wszystkich Prosiakach były seryjne ceramiki...mazur6662 pisze:skoro nowe tarcze na przód do porsche kosztują ok 5 tyś. zł to kompletny kit wyjdzie pewnie koło 30 tyśtam jest ceramika i zaciski 8 tłoczkowe do tego znaczek porsche na heblach i rachunek jak ta lala ;>
tak czytam,i widzę,ze najlepszą opcją do A8 jest założenie nawiercanych tarcz, żeby uniknąć tego zjawiska, do tego dobre klocki i chyba będzie dobrzeMucholejkolator pisze:Chyba każdy to przechodził. To bicie jest często spowodowane gazami, które wydobywają się z przypalonych klocków na chwilkę odbijając je od tarcz.
a ja miałem tarcze nawiercane i tez kurcze biły teraz mam komplet bosch i po rozgrzaniu bija a mam cały przód nowy łącznie z amoramimaras pisze:tak czytam,i widzę,ze najlepszą opcją do A8 jest założenie nawiercanych tarcz, żeby uniknąć tego zjawiska, do tego dobre klocki i chyba będzie dobrzeMucholejkolator pisze:Chyba każdy to przechodził. To bicie jest często spowodowane gazami, które wydobywają się z przypalonych klocków na chwilkę odbijając je od tarcz.Zauważyłem takie rozwiązanie w S klasie W220 i tam nawet po ostrzejszej jeździe z wieloma hamowaniami nie ma tego efektu "pogiętych" tarcz, także chyba by zdało egzamin i tu.