![]() |
![]() |
*** Spoty Warszawa*** - ogólny
Hi daro72 jeśli nic się nie zmieniło to :
Ponieważ IMOLA wydaje się być fajniejsza więc modyfikuję propozycję spotkania:
Niedziela, 25-10-2009 godz. 16:00, Tor Kartingowy IMOLA
Piaseczno, ul. Puławska 33
(wjazd od ul. Energetycznej - jadąc Puławską od Warszawy w Piasecznie po prawej stronie duża stacja LUKOIL, tu na światłach skręcić w prawo i po lewej stronie będzie IMOLA)
maciu
nie wiem jak inni ale ja jade sam.
Ponieważ IMOLA wydaje się być fajniejsza więc modyfikuję propozycję spotkania:
Niedziela, 25-10-2009 godz. 16:00, Tor Kartingowy IMOLA
Piaseczno, ul. Puławska 33
(wjazd od ul. Energetycznej - jadąc Puławską od Warszawy w Piasecznie po prawej stronie duża stacja LUKOIL, tu na światłach skręcić w prawo i po lewej stronie będzie IMOLA)
maciu
nie wiem jak inni ale ja jade sam.
jestem, już jestem...
wczoraj (ze względu na "pewną" niedyspozycję zdrowotną) po powrocie do domu przytuliłem na chwilę głowę do poduchy i już po 20 spałem jak zabity
a poniżej kilka fotek z naszego spotu...
nasze auta:
![Obrazek]()
fotki z toru (wybaczcie jakość - następnym razem przyjadę w pełni sprawny :-? )
i wyniki naszych zmagań:
![Obrazek]()
Oficjalny ranking:
miejsce 1 - bolid Nr 04 - maciu
miejsce 2 - bolid Nr 01 - saab
miejsce 3 - bolid Nr 11 - młody od daro72
miejsce 4 - bolid Nr 16 - FOSS
miejsce 5 - bolid Nr 03 - daro72
miejsce 6 - bolid Nr 05 - kiziulek
zgodnie z tym co ustaliliśmy "bolidy" 13 oraz 07 to byli "obcy"
I tu muszę wyrazić swoje zdumienie :shock:
bo albo źle zapamiętaliśmy numery swoich "bolidów", albo wystąpił błąd w mierzonych czasach albo... młody od kolegi daro część z nas po prostu objechał :-P
dziwne, wydawało mi się, że wyprzedziłem go (zdublowałem) nawet nie raz a wyniki pokazują coś zupełnie innego...
i na kompie zaraz po wyjściu z toru też wyglądalo to chyba inaczej...
btw., niezależnie od wyników bawiłem się świetnie (pomimo niedyspozycji żołądka i błędnika) i o to właśnie chodziło ;-)
wczoraj (ze względu na "pewną" niedyspozycję zdrowotną) po powrocie do domu przytuliłem na chwilę głowę do poduchy i już po 20 spałem jak zabity

a poniżej kilka fotek z naszego spotu...
nasze auta:
fotki z toru (wybaczcie jakość - następnym razem przyjadę w pełni sprawny :-? )
i wyniki naszych zmagań:
Oficjalny ranking:
miejsce 1 - bolid Nr 04 - maciu
miejsce 2 - bolid Nr 01 - saab
miejsce 3 - bolid Nr 11 - młody od daro72
miejsce 4 - bolid Nr 16 - FOSS
miejsce 5 - bolid Nr 03 - daro72
miejsce 6 - bolid Nr 05 - kiziulek
zgodnie z tym co ustaliliśmy "bolidy" 13 oraz 07 to byli "obcy"
I tu muszę wyrazić swoje zdumienie :shock:
bo albo źle zapamiętaliśmy numery swoich "bolidów", albo wystąpił błąd w mierzonych czasach albo... młody od kolegi daro część z nas po prostu objechał :-P
dziwne, wydawało mi się, że wyprzedziłem go (zdublowałem) nawet nie raz a wyniki pokazują coś zupełnie innego...
i na kompie zaraz po wyjściu z toru też wyglądalo to chyba inaczej...
btw., niezależnie od wyników bawiłem się świetnie (pomimo niedyspozycji żołądka i błędnika) i o to właśnie chodziło ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Przykro Kaziu. Naprawdę, aż tak poważnie że nic nie da się zrobić? W końcu szkoda takiego
auta. Współczuję. Myślę, że już niedługo będzie będzie następna Nunia. I miejmy nadzieję
że ubezpieczyciel nie będzie ociągał się z odszkodowaniem.Normalnie pech nie mogła trafić
na jakiegoś cieniasa. :evil:
auta. Współczuję. Myślę, że już niedługo będzie będzie następna Nunia. I miejmy nadzieję
że ubezpieczyciel nie będzie ociągał się z odszkodowaniem.Normalnie pech nie mogła trafić
na jakiegoś cieniasa. :evil:

Dążenie do doskonałości.
Ehhhh, auto ma rozbity przód - zderzak przedni, wzmocnienie, atrapa, maska przednia, reflektory, wentylatory, chłodnice...daro72 pisze:Przykro Kaziu. Naprawdę, aż tak poważnie że nic nie da się zrobić? W końcu szkoda takiego
auta. Współczuję.
(...)
byłem u kolegów w ASO i wg. wstępnej wyceny koszt naprawy to około 40k pln brutto ...
to tylko wstępna wycena a koszt to tylko części, bez robocizny...
nawet gdyby to robić na zamiennikach to z robocizną i tak pewnie wartość auta :evil:
edit
eee, wybaczcie, pomyłka drobna...
podana powyżej kwota brutto zawiera także robociznę i lakierowanie...
ale same części to ponad 28k pln netto :!:
:idea: tak dla ciekawskich podam....
lampa kompletna w ASO to jakieś 6200pln netto :shock:
a ramka reflektora to ponad 400pln netto :shock:
W A8 przed liftem całkiem łatwo zalapać się na szkodę całkowitą...
tylko nie wiadomo co lepsze dla właściciela - naprawa czy kasa

Ostatnio zmieniony 27 paź 2009, 22:38 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Zależy czy pozostał prosty. jak tak do do zrobienia.
lampa kosztowała 2 lata temu 7200 a teraz juz 6800, w ASO to wzmocnienie chcieli dla mojego 12000.
Ale co ma ASO do rezczywistości.
Miałem podobnego dzwona, chyba lżejszego bo chłodnice całe, ale zderzak, lapy, wzmocnienie, uszkodzony rozrząd (o tym nie wiedziałem i wjeżdżałem i zjeżdżałem z lawety bez napinacza i wsio OK), do ego mocowanie filtra powietrza, krócieć podłużnicy (taka wyjmowana bala z przodu), całośc naprawy i to porządnie to 10000 PLN z częsciami i robocizną, bez zamienników natomiast z częsciami albo nowymi (poza ASO) albo uzywanymi: reflektory, zderzak, wzmocnienie....
U Ciebie ząłóżmy dojdą chłodnice i inne pierdółki ale w 15000 PLN powinieneś napewno się wyrobić (jeśli auto pozostało proste, inaczej ZŁOM)
lampa kosztowała 2 lata temu 7200 a teraz juz 6800, w ASO to wzmocnienie chcieli dla mojego 12000.

Ale co ma ASO do rezczywistości.
Miałem podobnego dzwona, chyba lżejszego bo chłodnice całe, ale zderzak, lapy, wzmocnienie, uszkodzony rozrząd (o tym nie wiedziałem i wjeżdżałem i zjeżdżałem z lawety bez napinacza i wsio OK), do ego mocowanie filtra powietrza, krócieć podłużnicy (taka wyjmowana bala z przodu), całośc naprawy i to porządnie to 10000 PLN z częsciami i robocizną, bez zamienników natomiast z częsciami albo nowymi (poza ASO) albo uzywanymi: reflektory, zderzak, wzmocnienie....
U Ciebie ząłóżmy dojdą chłodnice i inne pierdółki ale w 15000 PLN powinieneś napewno się wyrobić (jeśli auto pozostało proste, inaczej ZŁOM)
ja miałem podobne uszkodzenia tylko lampy udało mi sie uratować :mrgreen: . części kupowałem z demontażu od jednego gościa z radomia i wyszło mi za nie koło 5000zł + robocizna 2500zł więc myślę że nie tak tragicznie (maska, wzmocnienie, chłodnice, zderzak i parę pierdółek) wszystko z audi z tego samego rocznika co moje. reszta tak jak zestaw naprawczy lamp to w ASO. pozdro