aby nie zakładać 2 tematów pozwoliłem sobie na temacik o oleju i świecach , wiem że tego było trochę ale w końcu nie mogę nic znaleźć
dajcie pare opini jaki zalać olej oraz jakie świeczki w przystępnej cenie do 4.2PB +LPG które mam zamiar założyc po Nowym Roku dlatego chcę auto przyszykować..
koledzy zostawiłem auto jakiś czas temu na wymiane oleju w warsztacie i uzgodniłem aby wlał olej ze specyfikacją do tego modelu
okazało się że został wlany Castrol Edge Turbo Diesel 5w-40 mechanior tłumaczył że to bardzo dobry olej do tego silnika i że nie patrzeć że to do diesla :-? ale nie daje mi to spokoju jak pomyślę, jak auto kupiłem to był wlany bodajże 10w-40 a teraz jak go odpalam za kazdym razem gdy postoi dłużej np. po nocy to slysze klekot silnika przez ułamek sekundy puki olej sie nie rozejdzie ale jest to denerwujące
Tylko teraz jaki olej ??mam 260k nalatane i wstawiam niedługo LPG
zaproponujcie coś ... co do świec czytałem, czytam i nadal nie wiem za co się łapać może ktoś wrzuci link na jakieś świeczki to kupię i bedzie z głowy myśle nad NGK albo Denso z tego co poczytałem i chwalicie ale cena też ważna bo są po 25zł ale i po 60zł
jak są dobre za tą niższą cenę to by było ok