części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 23 gru 2012, 17:10

No ja w swojej dziś zrobiłem bee a raczej małżonka , drzwi przyłapały na mrozie szarpnęła za klameczkę i coś puściło ale nie drzwi . i teraz muszę małżonce drzwi otwierać od zewnątrz . muszę zaczekać z naprawą na lepszą pogodę . :-/

Awatar użytkownika
daro72
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: daro72 » 23 gru 2012, 17:35

tutenhamon pisze:No ja w swojej dziś zrobiłem bee a raczej małżonka , drzwi przyłapały na mrozie szarpnęła za klameczkę i coś puściło ale nie drzwi . i teraz muszę małżonce drzwi otwierać od zewnątrz .
No to masz podobnie jak ja. Tylko ja dodaję przy wysiadaniu "Proszę panie prezesie" :mrgreen:
U mnie nic nie pykło tylko przestało się otwierać. Też czekam na lepszą pogodę żeby nic nie pourywać.
No i następny problem się pojawił wentylator nawiewu zaczął szwankować i zamówiłem następny bo strasznie mnie to zmierziło.
Dążenie do doskonałości.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 01 sty 2013, 00:32

W święta z racji wolnego czasu, ściągnąłem przedni zderzak, wytargałem i wyczyściłem lampy xenon plus od środka, sprawdziłem rozrząd, założyłem parę spinek błotników plastikowych, wyciągnąłem fotel kierowcy recaro i rozebrałem do poprawy gąbki (ta lewa gąbka udowa), wstępne przygotowanie do mycia auta. Jeszcze pod koniec ubiegłego roku zdążyłem włożyć fotel i cieszzyć się maszyną :mrgreen: W tym tygodniu odświeżę listwy ozdobne bo ta sól drogowa im nie sprzyja zbytnio :-/
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 01 sty 2013, 08:29

A ja w sylwestrowe popołudnie chciałem posprzątać w garażu. Ale myślę sobie, sprawdzę poziom oleju, ciągnę za wajchę i nagle "brzdęk" i wajcha luzno chodzi. Alem złapał nerwa :evil: Kiedy to sylwestrowe popołudnie spędziłem na awaryjnym otwieraniu maski. Ale udało się :-P

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 01 sty 2013, 08:55

krzychu22.p1i pisze:wyciągnąłem fotel kierowcy recaro i rozebrałem do poprawy gąbki (ta lewa gąbka udowa)
Dorabiałeś nową czy dawałeś jakiemuś magikowi?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 01 sty 2013, 10:36

123mielony pisze:
krzychu22.p1i pisze:wyciągnąłem fotel kierowcy recaro i rozebrałem do poprawy gąbki (ta lewa gąbka udowa)
Miałem kupić nową ale jak usłyszałem cenę w servisie to mało się nieprzewróciłem (460zł) :shock: Całość naprawiałem sam, dlatego kupiłem klej Spartakus 1L (nie śmierdzi tak jak butapren i o wiele szybciej zasycha, jest miękki, elastyczny i świetnie klei gąbkę) i pokleiłem popękaną gąbkę, dołożyłem jeszcze kawałek i dodatkowo całość boku zabezpieczyłem warstwą grubej tkaniny. Ta gąbka kruszy się w najwyższym miejscu, jest tam pod nią duży pręt formujący - miejsce najbardziej narażone przy wsiadaniu/wysiadaniu.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 01 sty 2013, 18:35

Ja wymieniłem dziś spaloną żarówkę w tylnej lampie i od razu zauważyłem ze 1 z podświetlających tablicę rej... też jest spalona .

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 01 sty 2013, 19:20

krzychu22.p1i pisze:Miałem kupić nową ale jak usłyszałem cenę w servisie to mało się nieprzewróciłem (460zł) Całość naprawiałem sam, dlatego kupiłem klej Spartakus 1L (nie śmierdzi tak jak butapren i o wiele szybciej zasycha, jest miękki, elastyczny i świetnie klei gąbkę) i pokleiłem popękaną gąbkę, dołożyłem jeszcze kawałek i dodatkowo całość boku zabezpieczyłem warstwą grubej tkaniny. Ta gąbka kruszy się w najwyższym miejscu, jest tam pod nią duży pręt formujący - miejsce najbardziej narażone przy wsiadaniu/wysiadaniu.
Dzięki kolego,ja u siebie mam całą gombkę chyba do wymiany bo przy wsiadaniu czuję metalową konstrukcję aż skórka się zapadła.

adrian949

Post autor: adrian949 » 01 sty 2013, 19:33

krzychu22.p1i pisze:
123mielony pisze:
Miałem kupić nową ale jak usłyszałem cenę w servisie to mało się nieprzewróciłem (460zł) :shock: Całość naprawiałem sam, dlatego kupiłem klej Spartakus 1L (nie śmierdzi tak jak butapren i o wiele szybciej zasycha, jest miękki, elastyczny i świetnie klei gąbkę) i pokleiłem popękaną gąbkę, dołożyłem jeszcze kawałek i dodatkowo całość boku zabezpieczyłem warstwą grubej tkaniny. Ta gąbka kruszy się w najwyższym miejscu, jest tam pod nią duży pręt formujący - miejsce najbardziej narażone przy wsiadaniu/wysiadaniu.
Kolego masz gdzieś jakiś opis jak rozebrać fotel? Mi nie grzeję część fotela, pasowało by się w końcu tym zająć!

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 01 sty 2013, 20:35

Adrian949, info na PW.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

adrian949

Post autor: adrian949 » 05 sty 2013, 14:34

Ja dziś okleiłem listwy, wymieniłem filtry od gazu, kupiłem olej Motul!

Awatar użytkownika
LUKAS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: LUKAS » 05 sty 2013, 15:10

Dziś wyregulowałem drzwi kierowcy bo trzeba było trzasnąć aby się domykały, teraz leciutkie pchniecie i zamknięte :)

Gość

Post autor: Gość » 05 sty 2013, 16:16

Jako że jest wiosna to umylem po zimie :lol:

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 05 sty 2013, 16:23

Apophis pisze:Jako że jest wiosna to umylem po zimie :lol:
Hahaha , może ja też podjadę swoje autko umyć , fakt faktem za oknem to wiosna , a nie zima :mrgreen:

Inter32
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Inter32 » 05 sty 2013, 16:50

jechałem 190 km/h bo złapałem się z mniejszym bratem a4 b6 cabrio nie dałem się, później zabudowany wyprzedził mnie i poleciał bo miał na mandaty

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl