![]() |
![]() |
![]() |
[inne] Uturbienie 4,2 V8 z gwarancja - badanie rynku
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
- sebos17
- Super Klubowicz
Mój gazownik montował gaz do RS6 C5 i robił to na trzech. W tym tygodniu powinienem go odwiedzić ponieważ zbliża się wymiana filtrów to rozpytam co i jak o graty jakie tam poszły ;-)Simone331 pisze:To ze cztery sztuki będzie trzeba zainstalować.guzior pisze:ale potrzebne sa mocne parwniki,
guzior, powiedz Twoja oferta, czyli 12-14 tys zł obejmuje turbo czy kompresor?
Co jest lepszym rozwiązaniem pod względem osiągów, ilości gratów pod maską a żywotnością silnika?
Co lepiej nadaje się do późniejszego zasilania LPG?
Dowiedziałeś się coś na temat ASB?
Ile czasu zajmuje taka modyfikacja?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2013, 22:17 przez sebos17, łącznie zmieniany 1 raz.
- sebos17
- Super Klubowicz
- Simone331
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
Tzn. że bi-turbo robisz na ori sterowniku? :shock: niczego w postaci SA?? :roll:guzior pisze:Od razu pisze:
D3 - na miekko bedzie chodzic na ori ecu, i zadnych bledow srac nie bedzie.
hmmmm.... jak dużo zmian w moim BRC musiałbym poczynić aby chodziło to poprawnie i nie zwaliło się po kilku miesiącach??....guzior pisze:LPG - po mydikacjach instalacji da sie to zrobic - ale potrzebne sa mocne parwniki, wielkie wtryski, gruba linia zasilajaca parowniki itp. Stroic LPG tez mozemy![]()
u mnie siedzą 2 reduktory GeniusMAX ale mam wrażenie, że na 4.2V8BiT to może być już za mało...
i wtryskiwacze chyba też nie podołają....
i jak się tak zagłębić w temat to wyjdzie na to że całe LPG do przebudowy ;-)
No ale chyba nie masz tak że reduktor 1 zasila jedną stronę silnika a reduktor 2 drugą stronę?...Simone331 pisze:Nie mówię, że coś nie tak. Poprostu ciekawi mnie to połączenie z listwami, a jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić. Ja mam dwa u siebie wrzucone i juz mi się ta plątanina nie podoba.sebos17 pisze:Chyba że ja coś pokręciłem, w piątek wszystkiego dowiem się.
z tego co się orientuję muszą być połączone razem bo jakby pracowały oddzielnie to długo tak poprawnie pracować raczej nie będą.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- Simone331
- Super Klubowicz
Nie nie. Akurat sam montuję gazownie, a reduktory mam skompensowane tak na wejściu na listwy jak i za nimi więc wszystko jest oki. Same reduktory też maja kompensację same ze sobą, bo mam 2x Golda a one mają po dwa wyjscia gazu i tak po jednym z każdego parownika przez filtro-trójnik zasilana jedna strona, a druga para wyjść zasila drugą stronę. Po krótce powinny byc dwie kompensacje a u mnie są trzy.FOSS pisze:No ale chyba nie masz tak że reduktor 1 zasila jedną stronę silnika a reduktor 2 drugą stronę?...
z tego co się orientuję muszą być połączone razem bo jakby pracowały oddzielnie to długo tak poprawnie pracować raczej nie będą.

-
- Forum Audi A8
To wcale nie jest takie oczywiste, zwłaszcza w VAGu.Apophis pisze:olozwirski, przecież to oczywiste że każda skrzynia ma okreslona wytrzymałość i jesli silnik ma mieć 400nm to skrzynia ma zawsze lekki zapas ale nie wytrzyma ponad 200nm więcej. Zwyczajnie sie zacznie rozpadać.
Poczekajmy na efekty, możne ktoś przetrze drogę.
Narazie czytam
-
- Forum Audi A8
Tylko ze nie wiemy co to znaczy skrzynia wzmacniana. Program, wnętrzności, łapy, cokolwiek żeby ładnie brzmiało w folderze? Myślę ze dopóki ktoś tego nie przetestuje i ogłosi to dywagacje nie poparte konkretami nie maja sensu. A ci którzy przetestowali i teraz biorą za to pieniądze robią wszystko żeby rozmydlić obraz i nie chwalić się konkretami.
Powodzenia!
Powodzenia!
Narazie czytam