CO do tematu to tak sobie w głowie kalkuluje i wzmocnienie silnika wraz z ASB to z 5k.euro wyjdzie...A do tego im wiecej mocy tym wieksze przeróbki konieczne(o ile mozliwe w wyższym zakresie. Chciał bym mieć 500KM ale nie wiem jak to bedzie banglać a auto na codzień więc przy 650NM zadowoli mnie 400KM
![]() |
![]() |
![]() |
[inne] Uturbienie 4,2 V8 z gwarancja - badanie rynku
-
Gość
adrian949, Kup sobie lepiej drugą S8 w manualu i bedziesz sie cieszył.
CO do tematu to tak sobie w głowie kalkuluje i wzmocnienie silnika wraz z ASB to z 5k.euro wyjdzie...A do tego im wiecej mocy tym wieksze przeróbki konieczne(o ile mozliwe w wyższym zakresie. Chciał bym mieć 500KM ale nie wiem jak to bedzie banglać a auto na codzień więc przy 650NM zadowoli mnie 400KM
-
adrian949
- jacek
- Super Klubowicz

-
guzior
- Forum Audi A8

Gwarancja na rok lub 10000km. Gwarancja obejmuje silnik w kwestji mechanicznej, po usprzednim sprawdzeniu jego stanu (np. zajrzenie do panewek) i stosowaniu sie do zalecen typu paliwo 98 zawsze, olej motul itp.
Nie obejmuje natomiast rzeczy takich jak - leje sie spod dekla, z uszczelniacza walu itp, przegub zaczal stukac czy pekl pasek rozrzadu/ew rozrzad przeskoczyl, chyba ze byl wymieniony u mnie przy modach.
Generalnie od takich modow sie te rzeczy nie dzieja
Wiecej o projektach najlepiej poczytac na facebooku.
Firma BRmotoRS
Dzialamy w Żyrardowie
FOSS - D3 rowniez. Silnik 40v na pasku tozsamy w koncu z AQF
Z elektronika problemu nie bedzie. Mam programistow od seryjnych ECU, mam swojego strojeniowca/elektronika.
Poza tym wszystko inne dziala jak w 40v 
Silniki 32v, jesli np. chodzi o korbowody sa mocniejsze niz 40v (za wyjatkiem AQH, ktory ma korby tak mocne jak ABZ)
Polosie w A8 sa najmocniejsze ze wszystkich audic, Dyfer tylny jak w A4/S4, skrzynia rowniez - czyli nie do zabicia.
Nie obejmuje natomiast rzeczy takich jak - leje sie spod dekla, z uszczelniacza walu itp, przegub zaczal stukac czy pekl pasek rozrzadu/ew rozrzad przeskoczyl, chyba ze byl wymieniony u mnie przy modach.
Generalnie od takich modow sie te rzeczy nie dzieja
Wiecej o projektach najlepiej poczytac na facebooku.
Firma BRmotoRS
Dzialamy w Żyrardowie
FOSS - D3 rowniez. Silnik 40v na pasku tozsamy w koncu z AQF
Z elektronika problemu nie bedzie. Mam programistow od seryjnych ECU, mam swojego strojeniowca/elektronika.
Najwiekszym problemem przekladki na manual w 32v jest dostepnosc zamachow na 10 srubA droga zabawa przekładka na manual 4.2 32v ? Druga sprawa silniki 32v też są tak wytrzymałe czy raczej tylko 5v/cyl?
Silniki 32v, jesli np. chodzi o korbowody sa mocniejsze niz 40v (za wyjatkiem AQH, ktory ma korby tak mocne jak ABZ)
Nie zmieli ich 800 koniA co z tylnym dyfrem i ze skrzynią manualną? Moc rzędu 500 koni nie zmieli ich?
Skrzynia automat - draze temat i napisze co ustalilem. Reszta napedu jest nie do zabicia.wzmocnienie skrzyni i napędów
- FOSS
- Super Klubowicz

Skrzynia TIP w D3 to podobnież to samo co w RS6 C6 i jeżeli to prawda to ani fabryczne 4.2V8 ani fabryczne 6.0W12 ani pomodzone 4.2V8BiT nie powinno jej zabić ;-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
guzior
- Forum Audi A8

- sebos17
- Super Klubowicz

Ciekawe czy skrzynia od RS6 C5 podejdzie do A8/S8 ? ewentualnie może wystarczy przełożyć jakieś podzespoły aby wytrzymała taką moc.
Z drugiej strony, jeżeli to prawda, że skrzynie w D3 są takie same jak w RS6 C6 to nie ma sensu inwestować w D2, trzeba się rozglądać za zdrowym D3 i rzeźbić z niego potworka :mrgreen:
Z drugiej strony, jeżeli to prawda, że skrzynie w D3 są takie same jak w RS6 C6 to nie ma sensu inwestować w D2, trzeba się rozglądać za zdrowym D3 i rzeźbić z niego potworka :mrgreen:
-
Gość
Nie sądzę żeby wszystkie skrzynie w D3 były identyczne pod wzgledem wytrzymałości. Produkowanie skrzyni co będzie wytrzymywała bardzo duzy moment jest droższe i pakowanie jej bez celu do tysięcy "słabszych" aut z benzyniakami V8 wydaje mi sie bezcelowe. Silniki diesla,czy W12 maja nieco inna charakterystyke pracy niż V8 a skrzynie w zasadzie te same oznaczenie a wiadomo że np diesel ma juz inne przełożenia.sebos17 pisze:Z drugiej strony, jeżeli to prawda, że skrzynie w D3 są takie same jak w RS6 C6 to nie ma sensu inwestować w D2, trzeba się rozglądać za zdrowym D3 i rzeźbić z niego potworka :mrgreen:
Kiedyś już daaawno widziałem w TV gościa co prezentował swoja D2L ze wzmocnioną V8 i także skrzynią miał tam dobrze ponad 400KM więc na pewno da się wzmocnić.
Ja jeszcze mam pytanie do kolegi guzior, czy fakt posiadania LPG ma jakis wpływ na twoje modyfikacje?? (szczególnie chodzi mi o ten niższy zakres)
- daro72
- Super Klubowicz

Wydaje mi się, że nie jest to jakiś wielki problem. Kiedyś na modlińskiej w wawce podjechał gość Porsche Cayenne turbo i tankował lpg. Więc na pewno da się takie coś ogarnąć po modyfikacjach instalacji lpg.Apophis pisze:Ja jeszcze mam pytanie do kolegi guzior, czy fakt posiadania LPG ma jakis wpływ na twoje modyfikacje?? (szczególnie chodzi mi o ten niższy zakres)
Dążenie do doskonałości.
-
Gość
- robertas
- Super Klubowicz

-
adrian949