części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Jaka u was dziś pogoda w regionie?

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 08 mar 2013, 12:18

coś tam prószy od razu sypie i tak się nie utrzyma, wiosna panowie sierżanty

8-)

Awatar użytkownika
lubelak
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lubelak » 08 mar 2013, 19:38

w Lublinie dobre 10cm śniegu i wiosny ni chu chu nie widać :D

Gość

Post autor: Gość » 09 mar 2013, 01:04

Padał marznący deszcz ale obecnie sucho i lekki mrozik.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 09 mar 2013, 07:54

Wczoraj w Wiedniu chodziłem w koszulce z krótkim rękawem było +15 a później im bliżej domu to zimniej i dużo śniegu , od Częstochowy trzeba było jechać 30-40 km/h - droga była piękna czarna ale dobrze pokryta lodem i tak przez prawie 50 kilometrów . Przed Łodzią dopiero zobaczyłem piaskarki . Jak przestał padać deszcz i pokazał się śnieg to można było jechać prawie normalnie czyli quattro dawało radę . W domu jak zobaczyłem termometr to się okazało że jest -4 . Ja chcę wiosnę!!!
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Gość

Post autor: Gość » 10 mar 2013, 10:19

W nocy spadł snieżek. Nieduzo ale ślizgawica jest.

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 10 mar 2013, 10:41

U mnie wczoraj padała marznąca mżawka a dzisiaj od rana sypie gęsty śnieg.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 10 mar 2013, 12:26

Niedzielne lenistwo skłoniło mnie do poczynienia małej refleksji pogodowo-samochodowej z całego tygodnia :-P

Poniedziałek - pogoda ładna, słonko świeci..... jak czytam niektórych poniesła fantazja i już wrzucają letnie koła ;-)
Wtorek - znowu słońce..... pozazdrościłem innym letnich kółek i po południu wracając do domu z warsztatu do garażu zabrałem swoje letnie kółka.... ciśnienie było duże więc jeszcze wieczorem poleciałem z kluczami zakładać lato....
w prawym przednim kole nie dałem rady odkręcić jednej śruby zabezpieczającej - fuck :evil:
ale nic straconego..... postanowiłem przełożyć tylko trzy, czwarte wrzucić do bagażnika i śrubę ogarnąć z rana specjalnymi nasadkami....
w lewym przednim kole jedna ze śrub zabezpieczających również odmówiła współpracy - fuck x2 :/
opanowałem emocje i doszedłem do wniosku że to jest znak, aby kół letnich jeszcze nie zakładać :-?
Środa - słońce jak drut....... uszkodzone śruby ogarnąłem z rana i założyłem nowy komplet zabezpieczających ale auto zostało na zimówkach - fuj :-x
Czwartek - słońce jak drut i z zażenowaniem patrzę na swoje zimowe 18-tki...... na auta na ładnych wypolerowanych letniakach staram się nie patrzeć - wrrrrrr :evil:
w czwartek po południu wracając do domu zatrzymały mi się wycieraczki - nic nie zapowiadało usterki :shock:
wieczorem w garażu podjąłem akcję naprawczą - mechanizm stoi na amen, nic nie pomaga - po długich zmaganiach mechanizm udało się rozłożyć, wyczyścić i złożyć ale.... poniosły mnie emocje i młotek w ręku spowodował pewne nieodwracalne zniszczenia - wycieraczki pozostały w bagażniku a temat postanowiłem ogarnąć w piątek wieczorem - fuck x3 :/
Piątek - przed południem nieśmiało zaczyna padać śnieg - wycieraczki spoczywają w bagażniku - fuck x4 :/
około południa podjechałem na warsztat... 1,5 godziny roboty i wycieraczki znów sprawne - cudnie bo śnieg sypie bez przerwy i wieczorem już było go całkiem sporo......... znów poznaję rozkosz quattro i przyczepności zimówek :d
Sobota - podjeżdżam do znajomego i odbieram prawie nowy, idealny mechanizm wycieraczek...... wieczorem temat stojących wycieraczek w D3 ogarniam jednemu koledze z forum - wycieraczki stoją w miejscu ale udało się je poruszyć, rozebrać i złożyć bez żadnych strat....... następnie montuję u siebie świeżo kupiony mechanizm - mimo idealnego stanu rozebrałem, wyczyściłem i nasmarowałem po swojemu i problem mam z bańki na długie lata - uffff :)
Niedziela - śnieg z małymi przerwami padał od piątku i przestał dopiero dziś koło południa..... zimówki wciąż na samochodzie a wycieraczki zamiatają jak nowe :lol: :lol: :lol:

Naprawiłem co trzeba i jestem już gotowy na przyjęcie wiosny więc pytam ponownie: GDZIE JEST WIOSNA??? :diabel: :diabel: :diabel:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 10 mar 2013, 12:54

He He :mrgreen: Całkiem niezła refleksja .
Zachodniopomorskie - śnieg sypie niesamowicie , NAPADAŁO z 15 cm i końca nie widać . Drogi jak zwykle nie odśnieżone

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 10 mar 2013, 12:58

FOSS pisze: GDZIE JEST WIOSNA???
He, he, u mnie :lol: .
Po śniegu nie ma śladu, pozostał tylko na stokach narciarskich i w wyższych partiach gór.

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 10 mar 2013, 17:38

Zachodniopomorskie - w dalszym ciągu pada śnieg drogi białe więc ostrożnie jeżdzimy. Wiosny na razie nie widać :-(

Awatar użytkownika
audik
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: audik » 10 mar 2013, 18:28

labas pisze:
FOSS pisze: GDZIE JEST WIOSNA???
He, he, u mnie :lol: .
Po śniegu nie ma śladu, pozostał tylko na stokach narciarskich i w wyższych partiach gór.
Południe w końcu :mrgreen:

Jeszcze deszcz pada !!
no i "ni mom" A8 :/

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 10 mar 2013, 18:32

audik pisze:Jeszcze deszcz pada
O dziwo, od południa słoneczko świeciło.

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 10 mar 2013, 18:59

Śnieg i wiatr i do tego -5 stopni. Zima powróciła jednym słowem.

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 10 mar 2013, 19:36

aj tam panowie, trzeba troche entuzjazmu, bokiem panowie można polatać :mrgreen: :mrgreen:

bunga bunga
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bunga bunga » 10 mar 2013, 21:14

Więcej optymizmu. Cały tydzień ma być na minusie. A do niezbędnego przemieszczania używam skorupiaka na zimówkach.

Na mojej bestii już od tygodnia kuleczki letnie. Których oczywiście nie ruszam. Albowiem ruszymy w następny weekend na wiosenne zakupy do dużego miasta.

I we warszafce i w moim świętym miejscu ptaszki ćwierkają. A to znak Pani wiosny.
Także Panowie dobrze będzie.

8-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl