Jaka u was dziś pogoda w regionie?
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
Wczoraj miałem rekorda , trasa Budapest - Bratislava to jest jakieś 200 kilometrów zrobiłem w 9 godzin . Śnieg był na autostradzie do 3 metrów , pierwszy raz widziałem żeby wojsko czołgami rozbijało śnieg i bariery na autostradzie . Mi się udało przejechać bocznymi drogami ale jak słuchałem na cb to tiry stoją od czwartku i jedyne na co mogą liczyć to dwie bułki i troche zupy jak im dowiozą .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Ja tam zimę przejeździłem na letniakach i nie miałem powodów do narzekań ;-)Gabriel pisze:Któryś tydzień już na letnich śmigam.
Pogoda dzisiaj dopisała, słonko wyszło jednak było cały dzień -1 przymrozku. Skusiłem się na umycie autka, drogi czarne także fury nie zakurzyłem ani nie uciapałem w drodze powrotnej ;-) Teraz termometr pokazuje -6 stopni i pewnie podejdzie do -10.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Chyba, że lubisz nadmiar adrenaliny i niekontrolowane poślizgi. Na obecną zimę w "8" nie zmieniłem kół na zimowe (auto niemal cały czas w garażu). Na codzień poruszam się innym na zimowych oponach ale dogorywających, praktycznie do wyrzucenia - nie chcieli mi ich założyć w zakładzie. Ale majsterkując w garażu musiałem wyjechać na parking i zrobiłem kilka rundek. Totalna porażka na letnich (a mam b. dobre), samochód jeździ jak na łyżwach, kompletnie niekierowalny. Wniosek jest jeden najgorsze zimowe lepsze niż najlepsze letnie.krzychu22.p1i pisze:Ja tam zimę przejeździłem na letniakach i nie miałem powodów do narzekań ;-)
Jeszcze trzeba z tego hamowania silnikiem korzystać..... bo w warunkach miejskich trzeba bawić się tiptronikiem żeby tego efektu doświadczyć... a i tak masa robi swoje....Apophis pisze:Tu tak nie do końca,zalezy o jakim hamowainu piszesz bo np na kretej drodze hamowanie silnikiem jest w Q zdecydowanie lepsze niz w ośce.0x4B25A pisze:ale hamujemy tak samo jak inni i pamiętajmy o tym!
ja wolałbym używane zimówki niż nowe letnie ;-)
A w stolicy od rana słońce jak drut...... i mroźny wiatr i -5°C na termometrze :evil:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-