części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 04 4.2MPI ] Modyfikacje wydechu

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
JIMM

Post autor: JIMM » 07 mar 2012, 21:15

FOSS pisze:to jest Ulter co w mojej ocenie jest raczej niższą półką
a co jest wyższą półką....bosal,remus....? , ja myślałem ,że ulter to dobra firma? :shock: co proponujesz?

SERGIO
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: SERGIO » 08 mar 2012, 08:20

Jak za komplet to cena super. Wygląd również, szczególnie z tymi łączonymi owalnymi końcówkami. Myślę, że gdybym miał D3 to cena skusiłaby mnie do przetestowania tego zestawu.

Według mnie Ulter to w miarę dobra firma, no nie można jej postawić zaraz koło Magnaflow nie mniej jednak miałem okazję testować produkty tej firmy i mogę śmiało powiedzieć że robią solidne rzeczy. Nie wiem czy identyczny zestaw ale na pewno Ultera słyszałem już w D3. Każdy z nas myślał że jak to auto podjechało na SPOT to S8 5,2 a to było 4,2 MPI. Tłumiki super dźwięk dawały

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 09 mar 2012, 18:40

ciekawe czy to takie same na allegro jak te na stronie ultera? bo cena niższa....
swoją drogą cena jak za komplet nie jest wysoko - ciekawe jak to brzmi - no i chyba trzeba coś przerobic bo przecież to podwójna rura a nie pojedyncza (choć pisze ze dedykowana do A8 i bez przeróbek się zakłada) i siłą rzeczy będzie większa ?
A8>eSka

Awatar użytkownika
badyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: badyl » 09 mar 2012, 20:12

martinezzg pisze:ciekawe czy to takie same na allegro jak te na stronie ultera? bo cena niższa....
swoją drogą cena jak za komplet nie jest wysoko - ciekawe jak to brzmi - no i chyba trzeba coś przerobic bo przecież to podwójna rura a nie pojedyncza (choć pisze ze dedykowana do A8 i bez przeróbek się zakłada) i siłą rzeczy będzie większa ?
trzeba do podwójnej rezać zderzak :mrgreen:

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 10 mar 2012, 01:02

zanjac pisze:
FOSS pisze:to jest Ulter co w mojej ocenie jest raczej niższą półką
a co jest wyższą półką....bosal,remus....? , ja myślałem ,że ulter to dobra firma? :shock: co proponujesz?
wyższa półka to Magnaflow albo Supersprint....... ceny też mają z wyższej półki :-P

Ja za swój wydech zapłaciłem zdecydowanie więcej niż za Ultera ale trochę mniej niż za Supersprinta.... i chociaż jestem w pełni zadowolony to są już dalsze plany na modyfikacje :lol:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

sevi
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sevi » 10 mar 2012, 10:48

Chwal sie!
A co sadzisz o firmie MGmotorsport?
A8 D2 6.0 W 12
BMW 645 CI
Zaczyna brakowac mocy!

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 10 mar 2012, 17:19

sevi pisze:Chwal sie!
Trochę chyba mogę bo coś co zrodziło się w mojej głowie zostało przez fachowców bardzo ładnie zrealizowane :lol:
sevi pisze:A co sadzisz o firmie MGmotorsport?
Słyszałem, że całkiem dobrze sobie radzą..... widziałem ich kompletny wydech w S8 D2 i było zrobione całkiem przyzwoicie. Na D3 też widziałem ich wyrób ale ten nie był akurat w moim stylu bo cztery okrągłe końcówki wystawy za zderzak dosyć sporo a dźwięk był bardziej suchy i trochę metaliczny...... no ale fachowcy jak im powiesz potrafią zrobić tak jak chcesz.... głośniej, ciszej, wąsko, szeroko, okrągłe, owalne.... przekonałem się że, Ci co się znają na swojej robocie potrafią bardzo dużo zrobić i to bez gotowych podzespołów.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 12 mar 2012, 16:53

No więc koledzy zakupiłem tego ultera - (jednak przeważyła cena - niższa zdecydowanie od FOSSa oraz mniejsza od MG motorsport) wiem ze tak grać jak u FOSSa nie będzie i wygląd też tak kozacki nie będzie mnie cieszył ale ponieważ mam do zrobienia jeszcze drugi kompletny wydech do sec-a zakupiłem wersję budżetową ultera...
kilka dni i ma być u mnie (wersja z dwiema końcówkami) zobaczymy czy warto w to wchodzić - dam znaka ...i koledzy będą już wiedzieli czy ew rozważać zakup :)
A8>eSka

Awatar użytkownika
badyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: badyl » 12 mar 2012, 18:00

martinezzg pisze:No więc koledzy zakupiłem tego ultera - (jednak przeważyła cena - niższa zdecydowanie od FOSSa oraz mniejsza od MG motorsport) wiem ze tak grać jak u FOSSa nie będzie i wygląd też tak kozacki nie będzie mnie cieszył ale ponieważ mam do zrobienia jeszcze drugi kompletny wydech do sec-a zakupiłem wersję budżetową ultera...
kilka dni i ma być u mnie (wersja z dwiema końcówkami) zobaczymy czy warto w to wchodzić - dam znaka ...i koledzy będą już wiedzieli czy ew rozważać zakup :)
nagraj filmik i foty porób bo też jestem zainteresowny tymi tłumikami

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 12 mar 2012, 18:08

oczywiście porobię fotki jak to wygląda i nagram filmik - chociaż tu może być ciężko z pełnym oddaniem dzwięku(wiadomo jak to nagrywanie wydechów wychodzi) ale postaram się :)
A8>eSka

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 12 mar 2012, 18:16

martinezzg, a jednak kupiles :D no nic czekam az uslysze na zywca ;-)

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 12 mar 2012, 18:19

no baaa do następnego będzie na pewno założony........ z felunkami od S8 włącznie:)
A8>eSka

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 12 mar 2012, 18:46

ajc no to bedzie wypasnie :D jednego mozesz byc pewien...napewno bedzie cichszy od mojego...no i w koncu z tylu nie bedzie wygladac jak TDI :D

Awatar użytkownika
martinezzg
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: martinezzg » 12 mar 2012, 19:00

robertas pisze:ajc no to bedzie wypasnie :D jednego mozesz byc pewien...napewno bedzie cichszy od mojego...no i w koncu z tylu nie bedzie wygladac jak TDI :D

no cichszy na pewno nie
a co do TDI - TO JEST MOC KOLEGO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :d
A8>eSka

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 12 mar 2012, 20:15

martinezzg, oj bedzie cichszy,uwierz :) niech puenta mojej tezy bedzie stwierdzenie kolegi ze spocika w katosach...
"Stary ty to masz ten wydech...naciskalem gaz w mojej esie a slyszalem Twoj silnik" :D

A co do TDI to tak jak rozmawialismy...ponad 800niutkow w tym co gadalismy urywa dupe...ale umowmy sie...nie brzmi tak jak v8 w benzynie ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl