Gdzie ubezpieczyć A8 - co polecacie?
ERNESTO ja mam zarejestrowane auto 20km od Twojej miejscowości i dzisiaj płacilem ubezpieczenie przy pełnych zniżkach:
1. OC 445zł na rok
2. AC + Assistance Premium na Europę + Ubezpieczenie Bagażu + Szyby na 5000,00 + NNW=1465 czyli cały pakiet na rok 1910,00 zł.
Ubezpieczyciel Ergo Hestia auto wycenione na 35000
1. OC 445zł na rok
2. AC + Assistance Premium na Europę + Ubezpieczenie Bagażu + Szyby na 5000,00 + NNW=1465 czyli cały pakiet na rok 1910,00 zł.
Ubezpieczyciel Ergo Hestia auto wycenione na 35000
FOSS mam ubezpieczenie w PZU i Pani ubezpieczająca moje audi rozwineła bardzo długą tabelkę z wyposażeniem i po kolei wszystko wypytywała co auto ma itd i czy jakieś dodatkowe rzeczy podlegające ubezpieczeniu typu właśnie jakieś przeróbki. Podliczyła wszystko sprawdziła w katalogach i wyszło 46tys wartość
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
A ty weź mnie też nie denerwuj.... bo się przemelduję do TOP'a <tjaa>saab pisze:ERNESTO ja mam zarejestrowane auto 20km od Twojej miejscowości i dzisiaj płacilem ubezpieczenie przy pełnych zniżkach: (....)
Apropos... u "mojej" pani Dorotki robiłeś czy gdzieś indziej?
I po weekendzie pocisnę temat bo to się w pale nie mieści takie rozbieżności w wycenachLukas134 pisze:FOSS mam ubezpieczenie w PZU i Pani ubezpieczająca moje audi rozwineła bardzo długą tabelkę z wyposażeniem i po kolei wszystko wypytywała co auto ma itd i czy jakieś dodatkowe rzeczy podlegające ubezpieczeniu typu właśnie jakieś przeróbki. Podliczyła wszystko sprawdziła w katalogach i wyszło 46tys wartość
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
saab, U mnie największy ból jest taki że przez taksówkę i stłuczki powcinało mi zniżki. Ale pracuje teraz nad tym. W przyszłym tygodniu idę płacić więc dam znać ile poszło
Dodano chwilę później:
Swego czasu kumpel zarejestrował w Lipsku na ciotke samochód bo taniej go wychodziło ubezpieczenie przy tych samych zniżkach co w Ostrowcu.
Dodano chwilę później:
hehe TOP czyżby jakieś uprzedzeniaFOSS pisze:A ty weź mnie też nie denerwuj.... bo się przemelduję do TOP'a <tjaa>saab pisze:ERNESTO ja mam zarejestrowane auto 20km od Twojej miejscowości i dzisiaj płacilem ubezpieczenie przy pełnych zniżkach: (....)
Swego czasu kumpel zarejestrował w Lipsku na ciotke samochód bo taniej go wychodziło ubezpieczenie przy tych samych zniżkach co w Ostrowcu.
No i tak, dziś odwiedziłem skarbowy. Wypełniłem deklarację. Kwota jaką wpisałem to 5400zł za Seata Ibizę z 2001r (dla żony, robi prawko i ciężko jej to idzie :p ). Pani z okienka poinformowała mnie abym skreślił podaną kwotę i wpisał 8600zł, bo taka jest cena rynkowa. Odparłem aby została kwota rzeczywiście poniesiona. Kazała wypisać deklarację dlaczego nie chcę uiścić opłaty od ceny rynkowej.
Wpisałem:
Proszę pozostawić w deklaracji faktyczną kwotę poniesioną przy zakupie samochodu, ponieważ każda inna była by równoważna z poświadczeniem nieprawdy.
Pani poinformowała mnie że zostanę wezwany do wyrównania opłaty od PCC w kwocie 64zł.
Leję troszkę na to bo nawet do umowy kupna-sprzedarzy mam dołączony wydruk aukcji z podaną kwotą zakupu 5800zł.
Ale będąc na miejscu zapytałem o cenę rynkową S8 z 1998r (moje) i usłyszałem 13500zł. Zawrzało we mnie bo PZU likwidowało mi szkodę rok temu z tytułu minicasco, gdzie wartość auta podało na 11500zł i właśnie o 500zł wartość ta była za niska i szkodę jako "całkę zakwalifikowano" i otrzymałem śmieszną kwotę.
Wpisałem:
Proszę pozostawić w deklaracji faktyczną kwotę poniesioną przy zakupie samochodu, ponieważ każda inna była by równoważna z poświadczeniem nieprawdy.
Pani poinformowała mnie że zostanę wezwany do wyrównania opłaty od PCC w kwocie 64zł.
Leję troszkę na to bo nawet do umowy kupna-sprzedarzy mam dołączony wydruk aukcji z podaną kwotą zakupu 5800zł.
Ale będąc na miejscu zapytałem o cenę rynkową S8 z 1998r (moje) i usłyszałem 13500zł. Zawrzało we mnie bo PZU likwidowało mi szkodę rok temu z tytułu minicasco, gdzie wartość auta podało na 11500zł i właśnie o 500zł wartość ta była za niska i szkodę jako "całkę zakwalifikowano" i otrzymałem śmieszną kwotę.
A pani Joanna dobrze robi?..... bo w panią Dorotkę zaczynam powątpiewaćmaciu pisze:A ja mam swoją panią "Joannę"
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Ubezpieczenie na rok w Hesti OC+NW+podstawowe Assistance - 750zł (pełna zniżka 60%+20% zniżki Agenta)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
Podatek płacisz od wartości a nie od ceny rynkowej, to dwie nie koniecznie tożsame rzeczyGabriel pisze:No i tak, dziś odwiedziłem skarbowy. Wypełniłem deklarację. Kwota jaką wpisałem to 5400zł za Seata Ibizę z 2001r (dla żony, robi prawko i ciężko jej to idzie :p ). Pani z okienka poinformowała mnie abym skreślił podaną kwotę i wpisał 8600zł, bo taka jest cena rynkowa. Odparłem aby została kwota rzeczywiście poniesiona. Kazała wypisać deklarację dlaczego nie chcę uiścić opłaty od ceny rynkowej.
Wpisałem: