Zaciski ? Czy może chodziło o tarcze i klocki ?bazzzyl pisze:Poproszę o zestaw zaciski plus klocki przód i tył dla mojej Niuni w wersji:
a.) standard (ATE - jest sens?)
b.) coś lepszego niż standard
VIN WAUZZZ4DZYN003017, silnik 2.8 v6
[inne] Pomoc w doborze tarcz oraz klocków.
witam.
planuje wymiane tarcz i klocków na przód do mojego audi, i ewentualnie na tył tarcze klocki już tylne wymieniłem na ate.
nr. vin wauzzz4ex4n004201
polecono mi zimmerman z klockami freedo racing tarcze nawiercane i nacinane na przód tył nawiercane.
I takie pytanie czy jest to sens jeżeli chodzi o nawiercane tarcze czy poprzestać na standardowych?
Przepraszam za ewentualne błędy w nazwie firm.
planuje wymiane tarcz i klocków na przód do mojego audi, i ewentualnie na tył tarcze klocki już tylne wymieniłem na ate.
polecono mi zimmerman z klockami freedo racing tarcze nawiercane i nacinane na przód tył nawiercane.
I takie pytanie czy jest to sens jeżeli chodzi o nawiercane tarcze czy poprzestać na standardowych?
Cześćsoqratess pisze:witam.
Jak już wymieniłeś klocki na tyle to do nowych tarcz już ich nie założysz więc albo kompletny tył zmieniasz albo dojeżdżasz klocki do końca i dopiero to robisz.
Na przód tarcze Zimmermann z klockami Ferodo ok ale nie ma Zimmermannów nawiercanych ani nacinanych, masz pewnie na myśli perforowaną wersję sport czyli wierconą
To czy jest sens zależy od Twojego stylu jazdy, spotykasz się przy aktualnych hamulcach ze zjawiskiem fadingu ?
zostało to zaobserwowane przez innego kierowce w moim aucie. Osobiście mi się jeszcze nie przytrafiło ale wole dopłacić nieco i mieć spokojną głowe.
perforowaną - czyli przerabiana poprostu?
Oglądałem ceny na allegro i nie ma aż takiej różnicy cenowej (wiem co tam można trafić <jezu> ) między nawiecanymi a zwykłymi , a ze względów estetycznych choćby wolałbym nawiercane.
może inaczej co by pan polecił mógłby pan jakiś zestawik zaproponować i jakie są różnice cen tarcz nawiercanych i zwykłych.
Oglądałem ceny na allegro i nie ma aż takiej różnicy cenowej (wiem co tam można trafić <jezu> ) między nawiecanymi a zwykłymi , a ze względów estetycznych choćby wolałbym nawiercane.
może inaczej co by pan polecił mógłby pan jakiś zestawik zaproponować i jakie są różnice cen tarcz nawiercanych i zwykłych.
Żaden Pan, na forum nie ma Panówsoqratess pisze:zostało to zaobserwowane przez innego kierowce w moim aucie. Osobiście mi się jeszcze nie przytrafiło ale wole dopłacić nieco i mieć spokojną głowe.
Różnice w cenie wcale aż takie małe nie są z reguły około 50% droższa jest wersja sport ale jeśli jesteś w stanie tyle dołożyć to nie pożałujesz, nie w takim aucie.
Perforowane czyli z otworami. Oferta poleciała na PW
swap s8 na przód ale koszta sporePlanuję wymianę tarcz i klocków z przodu w A8 D3.
Obecne hamulce są kiepskie - hamowanie z większych prędkości to tragedia.
W porównaniu do S5 - można powiedzieć, że są to tylko spowalniacze
Potrzebuję coś lepszego niż standard i nie chcę wydać fortuny.
Doradzicie coś? VIN WAUZZZ4E39N007125
kumpel w s6 miał EBC P+T i hamowało całkiem całkiem
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
W12 D3 - przód 385mm , tył 335mm , tak samo jak S8 D3
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak