![]() |
![]() |
![]() |
UWAGA OSZUST - *majkaistefan* - OSTRZEGAM
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Pewna "wolność" jak juz nie raz wspominałem sprowadza temat na dalece inny tor oraz bywa zbyt wulgarna. Żeby ta sprawę zakończyć to porządek musi byc bo inaczej nikt się w śmietniku wielopostów nie połapie.rafik2204 pisze:widze ze wolności słowa to tu nie ma.... jak coś napiszesz ok.... to i tak cie do smietnika wrzucą....
żenada.
no i co??? umarł temat.... Herr Stefan to od zbierania tych dowodów swojej niewinności chyba rachubę czasu stracił bo dwa dni temu już miał jakieś super, mega informacje podać i do dziś ani widu ani słychu
hehe mam takiego znajomego dziadka (rodowitego Niemca) w Bochum co to ma jedno takie określenia na ludzi pokroju Stefana .... "Der scheiss Ausländer"

hehe mam takiego znajomego dziadka (rodowitego Niemca) w Bochum co to ma jedno takie określenia na ludzi pokroju Stefana .... "Der scheiss Ausländer"

to nie jest zwykły napęd...to
Tyyyy właśnie !!!! To może na niemiecki przejdźmy to Stefan zacznie rozumieć co sie do niego mówi
Ehhh Foss, chyba nie pozostaje Ci nic jak zgłosić to na Policje w De skoro masz tyle dowodów (dat, maile, telefony itp). On pewnie nie bedzie miec tego w domu ale Policja bedzie juz mu po pietach deptac...
Mi za niewinnosc deptali ze 3 miesiace

Ehhh Foss, chyba nie pozostaje Ci nic jak zgłosić to na Policje w De skoro masz tyle dowodów (dat, maile, telefony itp). On pewnie nie bedzie miec tego w domu ale Policja bedzie juz mu po pietach deptac...
Mi za niewinnosc deptali ze 3 miesiace
to nie jest zwykły napęd...to
preston81, przepraszam, liczę na wyrozumiałość ale w tym wypadku muszę się wstrzymać z odpowiedzią.preston81 pisze:Foss na ile wyceniasz to co straciles ?
Niedługo powiem konkretnie ale niestety nie w tym momencie

Żeby nie było, że nagle zabrakło mi konkretów to dodam, że uzasadnienie tej decyzji podałem już do wiadomości Adminów.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Apropos tematu.... bo wcześniej uchylałem się od odpowiedzi...preston81 pisze:Foss na ile wyceniasz to co straciles ?
Na przełomie lutego i marca sprawa została zgłoszona na tutejszą Polizei.
Myślę, że papieru nie muszę tutaj wstawiać... jakby coś to są osoby z forum które go widziały na własne oczy.
Zwłoka czasowa w zgłoszeniu wynikała głównie z potrzeby posiadania na miejscu oryginalnych dokumentów zakupu a te niestety spoczywały w PL w dokumentacji księgowej firmy.
Poza tym tu na miejscu potrzebowałem osoby która biegle mówi po niemiecku - ja niestety jeszcze biegle nie mówię a moim zdaniem w takich sprawach musi być 100% jasność w tym co się mówi i w tym o co jest się pytanym.
Po sporządzeniu listy wszystkiego stratę wyceniam na lekko ponad 3.000€ czyli po uśrednionym kursie 4,30 to jakieś ca. 13.000pln

W momencie zgłaszania sytuację opisywaliśmy jako przywłaszczenie mienia.... ale przyjmujący sprawę Policjant po wysłuchaniu zakwalifikował ów czyn jako kradzież.
Dla bardziej wnikliwych: §242 StGB Diebstahl
Jaki będzie finał?... Niestety nie wiem.
Jak zwykle wszystko zależy od Policjanta prowadzącego i jego chęci do podjęcia tematu i jego wyjaśnienia

* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Ale ludzie to parówy .
Jest tak jak mówisz, a jak egzekwujesz prawo na własna rękę to jeszcze możesz za to pójść siedzieć, mi kiedyś policjant wprost powiedział że mu się nie chce i sprawa i tak będzie umorzona bo on ma ważniejsze sprawy do roboty. Ale za to mandaty zawsze mi ochoczo wystawiali taki kraj. Miejmy nadzieje że w DE zadziała system sprawniej i sprawa skończy się pozytywnie.FOSS,![]()
mysle ze na pewno niemieckie Polizei uwinie sie z tym szybciej niz tu w PL...tu by Ci powiedzieli "Panie zapomnij Pan, tych rzeczy nie odzyskasz, szkoda czasu Twojego i ich"
Powodzenia....