Kiedyś bez wykupienia tej naklejki nie chcieli mi zwrócić dowodu. :wpale:
![]() |
![]() |
![]() |
A8 D2 FL by Druss
- FOSS
- Super Klubowicz

Nie potrzebna ni druga naklejka - każdy profesjonalny warsztat bez problemu przeklei twoją ze starej szyby na nową ;-)Simone331 pisze:I jeszcze naklejka z hologramem na nową szybę. Koszt jak dobrze pamiętam 30zł.![]()
Jeżeli masz tą co miałeś i jest nie uszkodzona już na nowej szybie w miejscu do tego wyznaczonym to moim zdaniem nie ma żadnych podstaw prawnych żądać zakupienia nowej :roll:Simone331 pisze:Kiedyś bez wykupienia tej naklejki nie chcieli mi zwrócić dowodu. :wpale:
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- Simone331
- Super Klubowicz

To fakt, bo tak właśnie miałem to zrobione.FOSS pisze:Nie potrzebna ni druga naklejka - każdy profesjonalny warsztat bez problemu przeklei twoją ze starej szyby na nową ;-)
Pomimo długotrwałej walki na języki w WK, oznajmili mi, że muszę nabyć taką naklejkę bo inaczej dowód u nich jeszcze trochę poleży. W innym wypadku kazali mi dostarczyć zaświadczenie z zakładu, potwierdzające przełożenie naklejki na nową szybę. Ogólnie po przekalkulowaniu sobie straconego czasu na załatwianie tego świstka, postanowiłem ją kupić. Najlepsze było to, że zamówiłem ją i po zapłaceniu już mogłem odebrać dowód, a dopiero po dwóch tygodniach zgłosić się po naklejeczkę. :wpale:FOSS pisze:Jeżeli masz tą co miałeś i jest nie uszkodzona już na nowej szybie w miejscu do tego wyznaczonym to moim zdaniem nie ma żadnych podstaw prawnych żądać zakupienia nowej :roll:
Nawet nie pomyślałem, żeby się spytać o te podstawy prawne. Oj jak ja nienawidzę tej biurokracji.
- FOSS
- Super Klubowicz

Kretyni :evil:Simone331 pisze:Pomimo długotrwałej walki na języki w WK, oznajmili mi, że muszę nabyć taką naklejkę bo inaczej dowód u nich jeszcze trochę poleży...FOSS pisze:Jeżeli masz tą co miałeś i jest nie uszkodzona już na nowej szybie w miejscu do tego wyznaczonym to moim zdaniem nie ma żadnych podstaw prawnych żądać zakupienia nowej :roll:
Nie dalej jak w piątek odbierałem dowód od jednego naszego dostawczaka po wymianie przedniej szyby...... nawet wniosku nie napisałem a o naklejce wogóle nie było ani słowa.... 5 minut i po temacie 8-)
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- Druss
- Super Klubowicz

- Marecki
- Super Klubowicz

- Druss
- Super Klubowicz

Też o tym myśle ale, peknięcie ma ~30cm, czyli 100+120zł = 220 a szyba z allegro 300zł+wymiana, a co jeśli po tygodniu będę miał kotrolę i wypatrzą że miałem tak duże pęknięcie sklejone to zabiorą mi dowód i bdę musiał kupić szybę, czyli szyba 300+wymiana(100zł?) + sklejenie 220 to już wychodzi niezła sumka...
-
adrian949
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz

- 123mielony
- Super Klubowicz

- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- Marecki
- Super Klubowicz

- Druss
- Super Klubowicz

A wiec, w czwartek (18-04) wymieniłem szybę przednią na nową a nie używkę z allegro.
Niestety koszty okazały się DUŻO wiekszę niż miały być na samym początku... Szyba tańsza nie pasowała. Wg. katalogu firmy sprzedającej szyby ja mam szybę od wersji LONG.
Pierwsza szyba była mniejsza i miała przygotowane miejsce na lusterko wsteczne.
Niestety koszty okazały się DUŻO wiekszę niż miały być na samym początku... Szyba tańsza nie pasowała. Wg. katalogu firmy sprzedającej szyby ja mam szybę od wersji LONG.
Pierwsza szyba była mniejsza i miała przygotowane miejsce na lusterko wsteczne.
-
Gość