części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 12 cze 2013, 10:44

krzychu22.p1i pisze:[Przed katami nie, za tak.
No tutaj akurat mam tylko 2 sondy tuż przy silniku. Dzięki chłopaki za info :)
Jak ogarne wszystkie mankamenty w autku, to się pochwalę :d

Aby nie zaśmiecać tego tematu założyłem nowy.

http://www.a8team.pl/d2-96-42pb-lpg-wyp ... vt9910.htm

Wszystkich chętnych do pomocy zapraszam ;-)

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 13 cze 2013, 20:08

wzielem sie za zawieche wkoncu... jak pisalem wczesniej robie caly przod i po calym dniu 1:0 dla audi :-( obie zrwotnice u tokarza. pierdzielona srobka ehh
Piękno w parze z technologią.
Elektronika Audi lampy przednie full led dołożenie.

Gość

Post autor: Gość » 13 cze 2013, 20:24

Az tak Ci sie przywarła że palnik nie pomogł??

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 13 cze 2013, 21:27

palnik to malo uzylem maszyny indukcyjnej co rozgrzala srube do bialosci i nic ehhh jak ja nie lubie, nie lubie... grrr

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 13 cze 2013, 22:00

Wolek sa specjalne sciagacze do tego typu rzeczy :-)) jak sa zeliwne zwrotnice to narazie wybijalem ta srube moze w 100 samochodach i z zadna nie przegralem :-)) aluminowych robilem kilma i tez z zadna nie przegralem, ale teraz jak kupilem d3 juz zainwestuje w profesjonalny sciagacz do tego typu srub :-)) chyba dla Fossa kiedys wymieniali to pekla zwrotnica kiedys mi opowiadal :-))
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 14 cze 2013, 00:40

wolek pisze:wzielem sie za zawieche wkoncu... jak pisalem wczesniej robie caly przod i po calym dniu 1:0 dla audi :-( obie zrwotnice u tokarza. pierdzielona srobka ehh
"Ja tu widzę niezły burdel siostro" :)

Widzę Michał, że mnie pobiłeś.
Jak ostatnio robiłem to u siebie to spędziłem nad nimi (śrubkami tymi znaczy się) łącznie 6 godzin z czego samej walki ze śrubami było bite 4 godziny..... młot duży, palnik i diax.... ale ja wygrałem i w zwrotnicach zagościły nowe wahacze.
wolek pisze:palnik to malo uzylem maszyny indukcyjnej co rozgrzala srube do bialosci i nic ehhh jak ja nie lubie, nie lubie... grrr
Ale czy aby na pewno należy grzać śrubę??.... bo mi się wydaje, że grzejemy tylko zwrotnicę naokoło tej śruby :roll:

W każdym razie ja postanowiłem sobie wyciągać te śruby i smarować miedzią za każdym praktycznie zdjęciem przednich kół. Nie wiem czy auto dotrwa w moich rękach do następnej wymiany tych wahaczy ale wolę zapobiegawczo pokręcić trochę kluczami niż napierdzielać potem młotem przez 4 godziny :wpale:
Lukas134 pisze:Wolek sa specjalne sciagacze do tego typu rzeczy :-))
eeeee..... ale że do tej konkretnie śruby jest specjalny ściągacz???...
no nie gadaj :shock:
toć w ASO jak z kumplem rozmawiałem to oni też grzeją palnikiem i napierdzielają młotem :roll:
Lukas134 pisze:jak sa zeliwne zwrotnice to narazie wybijalem ta srube moze w 100 samochodach i z zadna nie przegralem :-))
hehehe... panie, żeliwne to inna bajka ;-)
Lukas134 pisze:aluminowych robilem kilma i tez z zadna nie przegralem
No ja prawie też.... oprócz mojej eSki :-P
Lukas134 pisze:... ale teraz jak kupilem d3 juz zainwestuje w profesjonalny sciagacz do tego typu srub :-))
a weź no rzuć jakimś linkiem bom ciemny chyba w tej materii :-o
Lukas134 pisze:chyba dla Fossa kiedys wymieniali to pekla zwrotnica kiedys mi opowiadal :-))
aj tam, nie ma co gadać...... z Łukaszem z Gdańska kiedyś robiliśmy moją S8 i tam też rura siedziała na amen.... noi niestety kilka młotków poszło po zwrotnicy która pękła mi w drodze powrotnej do Wa-wy. To było małe pęknięcie na uchu jednego z górnych wahaczy - wahacz się nie wysunął bo nowa śruba go trzymała. Dobrze, że nic się nie stało bo wracałem po nocy i byłem tego zupełnie nieświadomy...... tylko coś mi postukiwało lekko z przodu a mnie tak to wnerwiało bo wymieniłem jeden rozwalony wahacz i reszta była dobra i miało być cicho jak makiem zasiał :evil:

Poza tym jednym przypadkiem wszystkie inne śruby na szczęście wcześniej czy później się poddawały bez dodatkowych szkód na innych podzespołach ;-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

MARCINSOBI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MARCINSOBI » 14 cze 2013, 07:16

4.25min pokazany sciagacz tak dla ciekawych jak to wyglada
Marcin

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 14 cze 2013, 07:40

Przypadkiem miedź nie działa zbyt mocno na aluminium i robi się proszek ?
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 14 cze 2013, 12:23

http://allegro.pl/sciagacz-sruby-centra ... 00962.html

Proszę bardzo dokładnie taki ściągacz, to akurat jakiś tańszy wyrób. W firmie Gedore z której mam trochę narzędzi dostępne są takie ściagacze trochę bardziej specjalistyczne tylko tam oddzielny jest do lewej zwrotnicy i oddzielny do prawej, ale koszt ok 1000 Euro za sztukę więc ładna sume. Oczywiście w serwisach powinni mieć takie urządzenie nie ważne ile by kosztowało :) ja narazie mam zamiar kupić ten z aukcji i na spróbowanie zobaczyć w swojej D3 czy to zdaje egzamin chociaż żaden wahacz nie jest do wymiany, ale z własnej ciekawości, jeżeli tak średnio to będę zamawiał te z Gedore. Bo już coraz więcej się robi A4 B6 B7 B8 A6 C5 FL C6 i napewno się przyda coś takiego :)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Gość

Post autor: Gość » 14 cze 2013, 19:40

Nabyłem olej do silnika Liqui Moly 5W40 Leichtlauf High tech 10l wiec i na dolewki troche bedzie ;-) A także tej samej marki przekładniowy 75W90 do tylnego dyfra kory bedzie wymieniany jak dotrze do mnie :) 113 ojro poszło....
Opłacilem ubezpieczenie samo OC niecałe 600zł na kolejny rok :)

Awatar użytkownika
wolek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: wolek » 14 cze 2013, 20:31

co do ściągacza to mam taki jak na aukcji... ale on nie podejdzie do D3 tylko do passata B5, supperba itp.
dziś postawiłem autko juz na kola muszę poskręcać jeszcze parę dupereli bo jak sie zabrałem to wsio naraz robię. jutro jak wsadzę deskę rozdzielcza pojadę na zbierznosc i geometrie. ale teraz klimka zapitala bez blednie i ta zawiecha...jutro pierwsza jazda :-) kilka fotek pyklem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

adrian949

Post autor: adrian949 » 14 cze 2013, 20:57

Ja dostałem dziś przewodzik hamulcowy w końcu założę rozpórkę, dotarły jeszcze kocki na przód. :)

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 14 cze 2013, 23:20

wymieniony zawor cisnienia powietrza i juz nie buczy :mrgreen: .. no sie w koncu udalo zainstalowac ESLE na win 7... :d
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
Marecki
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marecki » 17 cze 2013, 15:29

W Sobotę wypastowana i wypolerowana,szkoda że w Niedzielę deszcz wpierdzielił :/

Gość

Post autor: Gość » 17 cze 2013, 18:02

Wymieniłem tylny dyferencjał i jednak moj był uszkodzony ale znalazłem jeszcze słabiutki lewy wewnętrzny tylny przegub...No i trza bedzie zmienić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl