Generalnie kupując z Allegro należy uważać bo połowa z tych handlarzy, jak nie zdecydowana większość, nie ma pojęcia jaki zacisk jest od czego i jak dla nich to pasuje do wszystkiego..... tzn. o co byś nie zapytał to będzie pasowało.
Stosują technikę odwróconego pytania.... ty pytasz od jakiego dokładnie auta, oni zamiast odpowiedzieć pytają do czego ci to potrzebne a jak mówisz do jakiego auta to okazuje się, że mają właśnie to czego potrzebujesz i oczywiście będzie pasować
Ja zaciski od S8 kupowałem 3 miesiące..... kupiłem z duszą na ramieniu i z założeniem, że jak będzie coś nie tak to na udry z gościem od razu i zgłoszenie na policję będę pisał - udało się chociaż po rozmowie i opisie aukcji szczerze w to wątpiłem.
Jarzm od S8 do tylnych zacisków szukałem pół roku (nie spieszyło mi się a nowe w ASO nie były atrakcyjne cenowo) z czego 3 razy zamówiłem u kogoś z Allegro i 3 razy po moim zamówieniu sprzedający się wycofali. Ale jak składałem zamówienie to robiłem to pisemnie z opisem części którą zamawiam czyli numer oryginału i opis do jakiego auta i pod jakie tarcze...... i jak czytali moje zamówienie to nagle oddzwaniali, że sprawdzili i mają jednak od czegoś innego
Jarzma w efekcie końcowym kupiłem nowe w ASO.
Taka nasza rzeczywistość ludzi handlujących używanymi częściami - tylko część z nich ma naprawdę wiedzę a reszta to ludzie z przypadku, rozbieraki takie którzy bladego pojęcia nie mają o branży i o tym jak robić to właściwie.
Nie dalej jak 2 dni temu wymieniałem jednemu koledze amortyzator pneumatyczny w D3 na inny używany - kabel z kostką elektryczną ucięty bezmyślnie chociaż sama kostka była 3cm dalej i wystarczyło ją rozpiąć...... widać że kretyn to robierał