Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 ALL ] Ogólna dyskusja techniczna

Dymian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Dymian » 15 maja 2014, 16:39

Na dodatek A6 4.2 mniej pali niż s6 bo ma dłuższe przełożenia (wynika z przełożenia głównego).

maestro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maestro » 15 maja 2014, 17:09

Zerknijcie na allegro. Nie pamietam czy ma gaz ale stoi taka niepozorna A6 w kombi. Wisniowa. Kolpak te sprawy. Wyglada malo zachecajaco. Do tego ten dziwny kolor :p i nie bylo fot wnetrza. Ernesto widzial bo mu podsylalem. Na klapie ma znaczek S6 ale moze to tylko emblemat ;) jestem na telefonie wiec wybaczcie bledy i to ze nie podam linka. Powiem tak. Jak w normalnej jezdzie zmieszcze sie w max 20l gazu to akceptuje. Wiadomo ze zabawa i sam "prestiz ma swoja cene. Ale powttorze. Boje sie tematu S6, na S8 mnie nie stac, w kwestii kosztow eksploatacji po za kosztami oczywistymi - paliwa. Laguna 1 to niepozorne auto dlatego daje baty roznym osilkom myslacym dalej niz wzrok siega :p mysle ze w takiej limuzynie punkt widzenia obierze wlasciwy tor, bo mimo ze laguna ogranicznika nie ma i 250km/h peka to w takim A8 lepsze wrazenie robi sie sunac te 120-150 po eSkach czy Autostradach. W miescie szal murowany. Bo jak mowia. Im wolniej jedziesz tym dluzej cie widza ;)

Dzieki za uwage. A kolege z Łasku sprobuje gdzies zlapac, chociaz majac A8 D3 pewnie nie zwraca uwagi na "niepozorne" auta ;)

Macie jakas niepodwazalna wyzszosc A8 nad np BMW serii 7? Pomijam naped quattro, z.tym nie mozna dyskutowac ;)

Jeszcze jedno. Pomijajac budzet. Od ktorego roku brac pod uwage A8? 97 98? Taki minimalny rocznik, np z powodu kluczowych zmian?

Skrzynia 5biegowa (f1?) byla zawsze w 4.2? Takie niuanse mile widziane. Dzieki.

ernesto

Post autor: ernesto » 15 maja 2014, 17:36

maestro pisze:Macie jakas niepodwazalna wyzszosc A8 nad np BMW serii 7? Pomijam naped quattro, z.tym nie mozna dyskutowac ;)
Prestiż przede wszystkim. To co mi się podoba w Audi to to że samochód nie wygląda na Swój wiek. Nie raz się spotkałem z sytuacjami jak się pytają
- Który to rok ?
- szósty
- młode auto pewnie kosztowało dużo.
- nom jak było nowe ponad 300tyś :D :D
I ludzie myślą że jest to 2006 rok :D :D i wierzą w to
Auto jest stonowane, niepozorne, jak to ktoś kiedyś napisał na innym forum że Audi jest jak komandos. Czai się w ukryciu a gdy przyjdzie moment atakuje :D

maestro pisze:Jeszcze jedno. Pomijajac budzet. Od ktorego roku brac pod uwage A8? 97 98? Taki minimalny rocznik, np z powodu kluczowych zmian?

Skrzynia 5biegowa (f1?) byla zawsze w 4.2? Takie niuanse mile widziane. Dzieki.
Tu już jest różnie, wszystko zależy od rocznika, stanu, stanu przede wszystkim. Czasami lepiej jest kupić starszy egzemplarz i cieszyć się z eksploatacji niż młodszy i niestety co troszkę coś robić.

Gość

Post autor: Gość » 15 maja 2014, 17:37

maestro pisze:Macie jakas niepodwazalna wyzszosc A8 nad np BMW serii 7?
Beemki rudy żre :)

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 15 maja 2014, 17:41

Macie jakas niepodwazalna wyzszosc A8 nad np BMW serii 7? Pomijam naped quattro, z.tym nie mozna dyskutowac ;)
Drugim niepodważalnym (+) A8 to ASF, aluminiowa rama i nadwozie, nic nie zardzewieje i mniejsze prawdopodobieństwo znalezienia ulepa z wstawianymi 3 ćwiarami :D BMW rdzewieje chociaż element jest oryginalny i nie był naruszony od nowości to dobrze się trzyma ale auta po poprawkach źle wykonanych ewidentnie kwitną rudą po zimie..
maestro pisze:Skrzynia 5biegowa (f1?) byla zawsze w 4.2?
Skrzynia 5hp24A to żadna F1.. Bliźniacza skrzynia była pakowana do bmw e38 o oznaczeniu 5hp24.. F1 w D2 raczej nie było.. były rzyciski w kierownicy eSki i multifunkcyjnej ale łopatki można spotkać w D3.
maestro pisze:W miescie szal murowany. Bo jak mowia. Im wolniej jedziesz tym dluzej cie widza ;)
Szał jest, niezaprzeczalnie.. Najfajniej jest przejeżdżać koło oszklonych galerii i widzieć odbicie własnego samochodu w oknach. Piękna ponadczasowa bryła, aż serce rośnie <kocham> ;)

ernesto

Post autor: ernesto » 15 maja 2014, 17:48

krzychu22.p1i pisze:
maestro pisze:W miescie szal murowany. Bo jak mowia. Im wolniej jedziesz tym dluzej cie widza ;)
Szał jest, niezaprzeczalnie.. Najfajniej jest przejeżdżać koło oszklonych galerii i widzieć odbicie własnego samochodu w oknach. Piękna ponadczasowa bryła, aż serce rośnie <kocham> ;)
Albo jechać 40 przez miasto z wydechu robi Bul Bul Bul Bul przy 1300obr/min i napawać się spojrzeniami ludzi :D :D
Nawet po najgorszej awarii takie coś podnosi na duchu i człowiek czuje że żyje przemieszczając się z punktu A do B :D

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 15 maja 2014, 18:43

JA też lubie zawsze patrzyć w odbicie w szybach gdziekolwiek i wiem, że to jest to i jeszcze wiekszość ludzi oglądających sie za tym starym wynalazkiem :D dla mnie d2 było jest i bedzie zawsze super autem :D ja uwielbiam jezdzić i zawsze chciałem mieć duze i szybkie auto i mam :D ale niestety bede musiał sie pożegnać na jakiś czas z ósemką ale to nie oznacza, że nie bede chiał już mieć ósemki :D bo postaram sie kiedys znowu kupić hehe Moje spalanie ostatnio to 17,7 l PB wg fisa ale to tak do pracy 3 km i w kolo komina tak wiec okej. bo trasa to przy ostrej jezdzie max 15l co mnie cieszy :D
dare to be great

maestro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maestro » 15 maja 2014, 18:58

Czyli chyba mnie nie stac :D nawiazujac do skrzyni chodzilo mi o guziki w kierownicy

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 15 maja 2014, 19:42

maestro pisze:Czyli chyba mnie nie stac :D nawiazujac do skrzyni chodzilo mi o guziki w kierownicy

ale niestać Cie na A8/S8 czy jak ? :) no guziki w niektorych ale nie można tego porównać do F1 :P
dare to be great

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 15 maja 2014, 20:10

martin_rs4 pisze:
pepi pisze:mi od 280-350 za 100zł na pg
pepi, ale 80km/h nie przekraczasz ??? :P
tak z jedynką z przodu :)
powiem tak nie jestem pierwszy ze świateł bo moim zdaniem to auto nie do tego jest
w trasie zazwyczaj 100 w zabudowanym
jak są odcinki na których można to tak przedmuchuję wydech .
Ale z umiarem tak do 160-180
.
Jakby co to mogę wam dać tel, do mojego szwagra byliśmy w warszawie i z powrotem i spaliło mi 12-litrów to potwierdzi .

Ja mało co nie zakupiłem 7 <jezu>
było blisko tylko ruda mnie odgoniła :D

maestro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maestro » 15 maja 2014, 20:31

Zeby kupic cos i nie wlozyc z marszu paru klockow to chyba sie nie da. Po 10 chodza, po 15, a i powyzej 20 tez spokojnie. Ciezko widze ;)

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 15 maja 2014, 20:49

ernesto pisze:
krzychu22.p1i pisze:
Albo jechać 40 przez miasto z wydechu robi Bul Bul Bul Bul przy 1300obr/min i napawać się spojrzeniami ludzi :D :D
Nawet po najgorszej awarii takie coś podnosi na duchu i człowiek czuje że żyje przemieszczając się z punktu A do B :D
Z tymi szybami to coś jest. Cieszę się, że nie jestem z tym jedyny.
Bądź dobry jak chleb.

pepi
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pepi » 15 maja 2014, 21:09

ja dałem 8 tys :) i nie żałuję :P

maestro
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: maestro » 15 maja 2014, 21:13

8k za 99rok :o

michal989
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: michal989 » 15 maja 2014, 21:59

poniżej 17L na 100km to nawet nie ma się co oszukiwać. No chyba że pod domem masz odrazu autobana ;] 17L to musisz liczyć!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl