[D2 ALL ] Końcówki wydechu po obu stronach
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Dzięki Panowie Tłumiki od RS4 mają troszkę inną konstrukcję niż klasyczne pletoty i w zwiazku z tym dzwięk też jest trochę inny.
W sobotę do kompletu wstawiłem z powrotem ori tłumik środkowy. Okazuję się, że jednak on też od chory tłumi. Wstawiłem przed montażem końcówek żeby nie zmieniła się geometria końcówek. A wstawiłem bo dzwięk na przerobionym h-pipe i dwóch cygarkach zamiast środkowego był mega rasowy i zajebisty ale chyba ogólnie wiedziałem że mnie zmęczy w końcu, choć zdawał się nie buczeć nadmiernie w znanym zakresie obrotów. Generalnie na tym tłumikach tak na prawdę nie jeździłem porządnie jeszcze tylko przegazówki i rundki wokół drzewa koło firmy
Dzisiaj dopiero założyłem końcówki, tłumiki muszę się jeszcze dopalić i dzwięk jeszcze sie zmieni. Jutro polatam to napisze jak to wyszło
W sobotę do kompletu wstawiłem z powrotem ori tłumik środkowy. Okazuję się, że jednak on też od chory tłumi. Wstawiłem przed montażem końcówek żeby nie zmieniła się geometria końcówek. A wstawiłem bo dzwięk na przerobionym h-pipe i dwóch cygarkach zamiast środkowego był mega rasowy i zajebisty ale chyba ogólnie wiedziałem że mnie zmęczy w końcu, choć zdawał się nie buczeć nadmiernie w znanym zakresie obrotów. Generalnie na tym tłumikach tak na prawdę nie jeździłem porządnie jeszcze tylko przegazówki i rundki wokół drzewa koło firmy
Dzisiaj dopiero założyłem końcówki, tłumiki muszę się jeszcze dopalić i dzwięk jeszcze sie zmieni. Jutro polatam to napisze jak to wyszło
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 22:32 przez Mucholejkolator, łącznie zmieniany 1 raz.
Tym razem będę mało popularny ale muszę powiedzieć, że mi bardziej podobały się te dwururki..... to było coś wyjątkowego
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Jak pojeżdżę trochę i jak tłumiki się już dopalą to zdam relację jak to słychać w środku. Na dwóch cygarkach zamiast środkowego auto brzmiało fenomenalnie i inaczej niż wszystko co do tej pory miałem w aucie (a było tego sporo). W środku był zarąbisty znany mi z RS6 C5 dźwięk wydechu...Nie umiem tego opisać.
Gdybym miał więcej czasu i pieniędzy to zostawiłbym takie ustawienie i popróbował najpierw. Może by nie buczało ale stwierdziłem, że i tak w końcu będę chciał mieć więcej ciszy w aucie nawet jeśli wydech tłumił by ten zafajdany basss. Oczywiście wydech teraz też podkreśla delikatnie typ silnika i chyba to jednak bardziej mi pasuje niż narzucające się darcie mordy
Gdybym miał więcej czasu i pieniędzy to zostawiłbym takie ustawienie i popróbował najpierw. Może by nie buczało ale stwierdziłem, że i tak w końcu będę chciał mieć więcej ciszy w aucie nawet jeśli wydech tłumił by ten zafajdany basss. Oczywiście wydech teraz też podkreśla delikatnie typ silnika i chyba to jednak bardziej mi pasuje niż narzucające się darcie mordy