części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Końcówki wydechu po obu stronach

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
kojot1
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kojot1 » 19 maja 2014, 21:43

fajnie podoba mnie się , ładnie wykonane , czasami widzi się wydechy jak wiszą pół metra pod zderzakiem a tu ładnie przylega i nie wystaje za daleko , tak bym chciał mieć jeżeli kiedykolwiek zabierałbym się za wydech , robota pierwsza klasa.

Grain
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Grain » 19 maja 2014, 22:23

Super wygląda, szkoda że fabrycznie tak nie wychodził napisz coś więcej wrzuć jakiś filmik. U mnie od soboty siedzi wydech Superspinta powiem tak jest ogień :D
Było S8....:(

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 19 maja 2014, 22:28

Dzięki Panowie :) Tłumiki od RS4 mają troszkę inną konstrukcję niż klasyczne pletoty i w zwiazku z tym dzwięk też jest trochę inny.

W sobotę do kompletu wstawiłem z powrotem ori tłumik środkowy. Okazuję się, że jednak on też od chory tłumi. Wstawiłem przed montażem końcówek żeby nie zmieniła się geometria końcówek. A wstawiłem bo dzwięk na przerobionym h-pipe i dwóch cygarkach zamiast środkowego był mega rasowy i zajebisty ale chyba ogólnie wiedziałem że mnie zmęczy w końcu, choć zdawał się nie buczeć nadmiernie w znanym zakresie obrotów. Generalnie na tym tłumikach tak na prawdę nie jeździłem porządnie jeszcze tylko przegazówki i rundki wokół drzewa koło firmy ;)

Dzisiaj dopiero założyłem końcówki, tłumiki muszę się jeszcze dopalić i dzwięk jeszcze sie zmieni. Jutro polatam to napisze jak to wyszło :)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 22:32 przez Mucholejkolator, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post autor: Gość » 19 maja 2014, 22:30

To teraz juz wiem że pojedyncze koncówki w D2 pasuja lepiej jak dwururki :)

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 20 maja 2014, 03:33

No prezentuje się to wyśmienicie. Bardzo rasowo i z gustem. Zdarzyło mi się widzieć wydechy które mi się podobały, ale ten mnie zachwycił :]

ernesto

Post autor: ernesto » 20 maja 2014, 06:02

Te rury lepiej pasują do okrągłego tyłka niż podwójne po obu stronach ;)
Rewelacyjny efekt

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 20 maja 2014, 07:47

ojej ojej mega wypas to wyszło <brawo2>

juz mam kolejny cel do modów mojej A8 :D
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 20 maja 2014, 17:40

Tym razem będę mało popularny ale muszę powiedzieć, że mi bardziej podobały się te dwururki..... to było coś wyjątkowego :(
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 20 maja 2014, 19:18

Ja niestety również pójdę pod prąd, nie podobają mi się owalne końcówki, może gdybym zobaczył to na żywo inaczej bym ocenił. Mimo wszystko i tak wielki szacun za nakład prac jaki poniosłeś przy tym modzie. Dla mnie zawsze brakowało czasu na porządny dual exhaust

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 20 maja 2014, 20:22

Ja tez oceniam naklad pracy z wielkim szacunkiem... Ale jednak owal w d2 to nie to... Tak samo jak rynny... Choc naprawde spas jest genialny ;) Ale wyglada to troche smutno, tak bez jaj troche ;) A jednak dwururki dodaja pazura ;)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 21 maja 2014, 19:28

gusta i guściki mi się bardzo podoba, dają uroku podwojny gruby komin jak na moje jest dość ordynarny a tu jest ładnie graty!
bądź sobą, wariatów też lubią

macisz12
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: macisz12 » 22 maja 2014, 10:04

Fajny modzik, wrzuć na youtuba jak to brzmi.

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 22 maja 2014, 21:35

Dzisiaj dociąłem lepiej otwory pod końcówki, jutro znajomy pomaluję właściwie zderzak i wtedy nagram filmik. Dzwięk nie jest oszałamiający bo wyciszyłem cały układ żeby dało się jeździć jak na limuzynę przystało. Mam już dosyć trzęsących się szyb od głośnego wydechu ;)

macisz12
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: macisz12 » 22 maja 2014, 21:57

Ja miałem u siebie ultera, ale wywalilem bo mi za bardzo buczało, teraz szukam czegos delikatnego, żeby wydobyć trochę brzmienia silnika. Noi tak się zastanawiam czy taki wydech od rs4 by mi załatwił sprawę. Pozostaje jeszcze kwestia upchania go w D3.

Awatar użytkownika
Mucholejkolator
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Mucholejkolator » 22 maja 2014, 23:07

Jak pojeżdżę trochę i jak tłumiki się już dopalą to zdam relację jak to słychać w środku. Na dwóch cygarkach zamiast środkowego auto brzmiało fenomenalnie i inaczej niż wszystko co do tej pory miałem w aucie (a było tego sporo). W środku był zarąbisty znany mi z RS6 C5 dźwięk wydechu...Nie umiem tego opisać.

Gdybym miał więcej czasu i pieniędzy to zostawiłbym takie ustawienie i popróbował najpierw. Może by nie buczało ale stwierdziłem, że i tak w końcu będę chciał mieć więcej ciszy w aucie nawet jeśli wydech tłumił by ten zafajdany basss. Oczywiście wydech teraz też podkreśla delikatnie typ silnika i chyba to jednak bardziej mi pasuje niż narzucające się darcie mordy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl