[D2 98 4.2PB ] Pompa paliwa- nie działa po wymianie.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
W koncu gosciu trafil tym wodzikiem mówi ,że było czuć jak wskakuje a jak dociagal tą długą sruba to jeszcze raz siodło. Auto normalnie pali zrobilem z 15 km i nawet nie szarpnelo ,redukcje pełny gaz i wszystko ok. Zobaczę rano jak zapali. Jak będzie dobrze pomiędzy połowa zbiornika a tą jedną kreską mniej to mi to wystarczy bo tyle i tak zawsze mam paliwa.
Tfu Tfu Tfu ale w razie czego to przyjadę po Ciebie bo nie wiem czy ja mam na tyle nerwów.krzychu22.p1i pisze:Lepiej na pustym baku. Sam tak robiłem.. Oringi nasmarowałem delikatnie wazeliną techniczną (duży i mały) Po montażu zalanie 5l paliwa i testy.. Mi się udało za 1ym podejściem złożyć i hula jak złe <hura>
Witam jestem też po wymianie pompy zajęło mi to razem 3 dni a dlatego że,
kupiłem na allegro zamiennik za 169zł, po zamontowaniu wypalało z kosza i nie zaciągało do niego rozwierciłem ten mniejszy nypel na pompie nic nie pomogło wymieniłem wszystkie uszczelki na koszu regenerowałem nawet te aluminiową o-ringami, wyciągałem ją z 6-7 razy myślałem że nie trafiam z przelewem zamontowałem w baku kamerkę i okazało się że trafiam za każdym razem.Po prostu te wszystkie zamienniki to loteria...
Teraz nie chcą oddać mi jeszcze pieniędzy za ten shit.dodam jeszcze że tak głośno chodziła jak bym miał alternator z zepsutym łożyskiem w bagażniku masakra
Zdenerwowałem się zamówiłem 2 pompy oryginalne z allegro z koszami zamontowałem dzisiaj i działa jak złoto, także nie jestem pierwszy chyba który stwierdza że zamienniki nie działają
Ps. Mam kosz z pompą (...) więcej na pw
Propozycję sprzedaży umieszczamy w odpowiednim dziale.
Pozdrawiam
krzychu22.p1i
kupiłem na allegro zamiennik za 169zł, po zamontowaniu wypalało z kosza i nie zaciągało do niego rozwierciłem ten mniejszy nypel na pompie nic nie pomogło wymieniłem wszystkie uszczelki na koszu regenerowałem nawet te aluminiową o-ringami, wyciągałem ją z 6-7 razy myślałem że nie trafiam z przelewem zamontowałem w baku kamerkę i okazało się że trafiam za każdym razem.Po prostu te wszystkie zamienniki to loteria...
Teraz nie chcą oddać mi jeszcze pieniędzy za ten shit.dodam jeszcze że tak głośno chodziła jak bym miał alternator z zepsutym łożyskiem w bagażniku masakra
Zdenerwowałem się zamówiłem 2 pompy oryginalne z allegro z koszami zamontowałem dzisiaj i działa jak złoto, także nie jestem pierwszy chyba który stwierdza że zamienniki nie działają
Ps. Mam kosz z pompą (...) więcej na pw
Propozycję sprzedaży umieszczamy w odpowiednim dziale.
Pozdrawiam
krzychu22.p1i
Ostatnio zmieniony 13 lut 2015, 21:34 przez Aleks, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 2001
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Bartek
Dokładnie Ja też kupiłem zamiennik i lipa. Wypadało z kosza i koniec. Kupiłem oryginalną VDO i bajka <hura> Jak na razie 1/4 baku i opada sobie niżej
Ostatnio zmieniony 15 lut 2015, 14:52 przez bartez83, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja kupilem zamiennik i to samo, lipa. Teraz kupilem caly kosz z oryginalna pompa i chodzi cichutko ale mam problem z zapalaniem. Slychac po przekreceniu stacyjki jak zasysa tak jakby gume ;\ jak juz uda sie odpalic to elegancko idzie plynnie. Ale nie chce mi palic. Macie jakis pomysl? Dodam ze mam3/4 baku a nawet wiecej .