![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Przerobienie układu wydechowego
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
No to ładnie :-> Faktycznie A3 przy A8 to piździk. Lepiej bym tego nie nazwał ;-) Ale dieselek z taka mocą i momentem w takiej małej budzie to jeździ w normalnym zakresie prędkości wcale nie gorzej jak nasze landary z V8 pod maską :->
No ale teraz to tylko W12 jak będziesz D3 w przyszłości kupował. W sam raz jak litr benzyny będzie kosztował 7-8 zł :-P
No ale teraz to tylko W12 jak będziesz D3 w przyszłości kupował. W sam raz jak litr benzyny będzie kosztował 7-8 zł :-P
- FOSS
- Super Klubowicz
Tak, oczywiście.adrian949 pisze:Zakładał ktoś coś takiego?
Kolega FORZA z Warszawy któremu wydech początkowo robiłem na wzór swojego zamontował coś takiego do D3.
Przepustnice ma zamontowane zaraz za katami więc po otworzeniu wydechu auto drze ryja naprawdę głośno - moim zdaniem zdecydowanie za głośno i dopóki ja trzymałem pieczę nad tym projektem to miałby być w innym miejscu jest jak jest a właścicielowi się podoba i to jest najważniejsze

Niestety niektóre zestawy nie grzeszą jakością - w trakcie użytkowania Jackowi pojawiały się jakieś problemy z silniczkami ale o szczegóły należałoby pytać bezpośrednio jego.
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- FOSS
- Super Klubowicz
Zabij mnie a ci nie powiem bo po prostu nie wiem, Jacek sam kupował gdzieś na ebuy'u <niewiem>adrian949 pisze:Foss Montowałeś dokładnie taki zestaw, czy jakiś inny?
Ja po zamontowaniu ich u niego odpuściłem sobie ten etap modyfikacji.
Co do montażu, żeby była jasność....
całość przeróbki dokonywała firma EL-TEC, ja nadzorowałem te modyfikacje bo po pierwsze wydech ten w dużej części wzorowany jest na moim a po drugie z właścicielem EL-TEC'a znam się trochę lepiej więc i łatwiej było nam dogadywać szczegóły przeróbek.
Na pewnym etapie projekty te poszły jednak dwiema różnymi drogami - może to i lepiej bo teraz z zewnątrz wydechy wyglądają identycznie ale dźwiękowo to dwa zupełnie inne auta

FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
- robertas
- Super Klubowicz
- robertas
- Super Klubowicz
- CINEK
- Super Klubowicz
Wytni środkowy tłumik, wystaw przelot...tanio i szybko a i efekt powinien być zadowalający.Kolmax1992 pisze:Jak to można zrobić. Mam fabryczny. Chcę aby bulgotała super na wolnych obrotach
Jak potrzebujesz jakiś wydech do kombinacji to mam swój, cały ori, bo od S8 założyłem i jak coś to mogę za "parę groszy" puścić. Jak cos to wal na PW

to nie jest zwykły napęd...to
- CINEK
- Super Klubowicz
kurna ernesto, ale jestem ciekaw jak to na zywo slychac, bo teraz puscilem na laptopie filmik, na 50% glosnosci i mimo to moj synek sie wystraszyl :shock:ernesto pisze: https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
to nie jest zwykły napęd...to