[D2 ALL ] Przerobienie układu wydechowego
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
No to ładnie :-> Faktycznie A3 przy A8 to piździk. Lepiej bym tego nie nazwał ;-) Ale dieselek z taka mocą i momentem w takiej małej budzie to jeździ w normalnym zakresie prędkości wcale nie gorzej jak nasze landary z V8 pod maską :->
No ale teraz to tylko W12 jak będziesz D3 w przyszłości kupował. W sam raz jak litr benzyny będzie kosztował 7-8 zł :-P
No ale teraz to tylko W12 jak będziesz D3 w przyszłości kupował. W sam raz jak litr benzyny będzie kosztował 7-8 zł :-P
Tak, oczywiście.adrian949 pisze:Zakładał ktoś coś takiego?
Kolega FORZA z Warszawy któremu wydech początkowo robiłem na wzór swojego zamontował coś takiego do D3.
Przepustnice ma zamontowane zaraz za katami więc po otworzeniu wydechu auto drze ryja naprawdę głośno - moim zdaniem zdecydowanie za głośno i dopóki ja trzymałem pieczę nad tym projektem to miałby być w innym miejscu jest jak jest a właścicielowi się podoba i to jest najważniejsze
Niestety niektóre zestawy nie grzeszą jakością - w trakcie użytkowania Jackowi pojawiały się jakieś problemy z silniczkami ale o szczegóły należałoby pytać bezpośrednio jego.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Zabij mnie a ci nie powiem bo po prostu nie wiem, Jacek sam kupował gdzieś na ebuy'u <niewiem>adrian949 pisze:Foss Montowałeś dokładnie taki zestaw, czy jakiś inny?
Ja po zamontowaniu ich u niego odpuściłem sobie ten etap modyfikacji.
Co do montażu, żeby była jasność....
całość przeróbki dokonywała firma EL-TEC, ja nadzorowałem te modyfikacje bo po pierwsze wydech ten w dużej części wzorowany jest na moim a po drugie z właścicielem EL-TEC'a znam się trochę lepiej więc i łatwiej było nam dogadywać szczegóły przeróbek.
Na pewnym etapie projekty te poszły jednak dwiema różnymi drogami - może to i lepiej bo teraz z zewnątrz wydechy wyglądają identycznie ale dźwiękowo to dwa zupełnie inne auta
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
Wytni środkowy tłumik, wystaw przelot...tanio i szybko a i efekt powinien być zadowalający.Kolmax1992 pisze:Jak to można zrobić. Mam fabryczny. Chcę aby bulgotała super na wolnych obrotach
Jak potrzebujesz jakiś wydech do kombinacji to mam swój, cały ori, bo od S8 założyłem i jak coś to mogę za "parę groszy" puścić. Jak cos to wal na PW
to nie jest zwykły napęd...to
kurna ernesto, ale jestem ciekaw jak to na zywo slychac, bo teraz puscilem na laptopie filmik, na 50% glosnosci i mimo to moj synek sie wystraszyl :shock:ernesto pisze: https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
to nie jest zwykły napęd...to