Jak trzeba to zwalimy dechearo51 pisze:Tak standard deska do zwalenia, ale nie jestes sam, poczytaj forum

![]() |
![]() |
No tak ,ale skoro z bocznych nawiewów leci ciepłe powietrze, a z środkowych chłodne to myślisz że nagrzewnice są zakamienione, nie wiem,ale wtedy z zewnetrznych tez powinna być kicha.covacsxxx pisze:Ja bym na dzien dobry odkamienil nagrzewnice...mialem podobny problem i juz bylem nastawiony na rwanie dechy, ale skrupulatne zajecie sie nagrzewnicami pomoglo rozwiazac problem
Było już opisywane takie zjawisko - możesz robić po swojemu albo pójść za doświadczeniem innych.Marcin2013 pisze:No tak ,ale skoro z bocznych nawiewów leci ciepłe powietrze, a z środkowych chłodne to myślisz że nagrzewnice są zakamienione, nie wiem,ale wtedy z zewnetrznych tez powinna być kicha.
Jak bym chciał robić po swojemu to bym nie przeglądał forumFOSS pisze:Było już opisywane takie zjawisko - możesz robić po swojemu albo pójść za doświadczeniem innych.Marcin2013 pisze:No tak ,ale skoro z bocznych nawiewów leci ciepłe powietrze, a z środkowych chłodne to myślisz że nagrzewnice są zakamienione, nie wiem,ale wtedy z zewnetrznych tez powinna być kicha.
o ja p.....e ,już się załamałem jak to zobaczyłem.....FOSS pisze:Noi mała relacja z dłubaniny - tak w czwartek wyglądało moje D3:daniell-gda pisze:Daj znać co u Ciebie a do tego czasu pojeżdzę w kurtce![]()
[url=http://images69.fotosik.pl/328/aca3d828767c868a.jpg]Obrazek[/URL]
.
[url=http://images69.fotosik.pl/328/6405e352ae01f722.jpg]Obrazek[/URL]
Do samej wymiany nagrzewnic nie trzeba rwać całej deski, ale dłubania i tak jest sporo.koofel pisze:Parę miechów temu kupiłem kompletną nagrzewnicę ori ale nie mogę znaleźć gościa który podejmie się rwania dechy w krakowie .
Może ktoś zna kogoś kto się tego podejmie?
Jakies koszty wymiany samych nagrzewnic? ,oraz z jakimi kosztami trzeba się liczyć przy rwaniu dechy?FOSS pisze: Do samej wymiany nagrzewnic nie trzeba rwać całej deski, ale dłubania i tak jest sporo.
Ja rwałem u siebie całą deskę bo miałem uszkodzony silniczek klap do którego nie ma żadnego dostępu ale same nagrzewnice wymieniałem u kolegów bez ściągania całej deski - ostatnio w ubiegłym tygodniu robiłem to u jednego kolegi
Niestety to standard w ósemkachbastek 4,2 pisze:Panowie rozkminiłem temat u siebie raptem po 2 miechach i godzinach doktoryzacji.
Z bocznych nawiewów przy nastawach na 22 st C leciał ukrop ok. 45 st . C a z środkowych zimne po dłuższej jeździe marzły mi ręce. Brak błędów nastawy klimatyzacji wykonane i nic.
Więc ostatecznie okazało się że nagrzewnice mam zatkane w połowie, czyściłem je octem długo by pisać ale pomogło mam sposób na sprawdzenie czy nagrzewnice są zatkane u mnie zatkały się tak jak kolega pisał od środka jak nawiewy środkowe. Po całej operacji mam sałne w aucie i regulację nawiewów ciepłe zimne z pozycji MMi.