części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Budowa domu

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Gość

Post autor: Gość » 26 sie 2015, 15:40

Jak kupuje grunt to za co płace?? To może lepiej sobie kupić wielkiego campera bo jak nic nie własne to lepiej mobilny dom :]

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 26 sie 2015, 20:18

Na kurniki nie potrzeba zezwoleń, teraz można budować na zgłoszenie.
Oczywiście potrzebny jest projekt, nadzór, żeby różnej maści papraki nie budowali po swojemu ( zamiast stali zbrojeniowej - żelazne koła od wozu)

piotrekdomy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: piotrekdomy » 27 sie 2015, 20:28

Ja buduje domy drewniane i tradycyjne murowane, a co do własności działki to jeśli państwo będzie potrzebować twojej działki pod autostrade to wywala cie na zbity...
Tak samo z ropą, Jak znajdziesz u siebie na działce ropę to przejmuje ja państwo, a w USA wszystko co jest na twojej działce należy do Ciebie...

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 29 sie 2015, 11:36

[center]Wyczyszczony temat z OT.[/center]
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 29 sie 2015, 21:11

Apophis pisze:Na moim własnym terenie ja mam o jakies pozwolenia wystepowac?? Powaliło ich troche?? <boisie>

Mam dom to se dobudowuje co chce i kogo to obchodzi...
Z tego co kojarzę to w DE jak chcesz przebudować/dobudować to również musisz robić projekty i zezwolenia z urzędu więc nie tylko u nas takie rzeczy się dzieją ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 29 sie 2015, 21:37

FOSS, O szczegoły duzo latwiej no i własne mieszkanie to własne a nie jak tu mam wlasne ale co miesiąc przecietna rente na opłaty!!!

piotrekdomy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: piotrekdomy » 30 sie 2015, 21:14

wg mnie jak jest mozliwosc to lepiej wziac kredyt i budowac dom niz płacic co miesiac na mieszkanie ktore czasami nie jest nasza własnoscia.... a jak spłacasz kredyt to bynajmniej wiesz ze płacisz za swoj własny kąt,

Gość

Post autor: Gość » 30 sie 2015, 21:43

Tak własnie chce zrobić w DE ale w europie to mi sie nigdzie już nie podoba...

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 04 wrz 2015, 09:00

Szwagier właśnie nie dawno budował dom , 180 m z dużym garażem , wszystkie prace praktycznie wykonywał sam oprócz więźby i tynków .Wszystko to po godzinach pracy do mieszkania zawsze wracał w nocy . Ogromny wysiłek i serce włożył w ten dom ale za to koszt 240 tyś i się wprowadził .

Tores
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tores » 28 paź 2015, 12:10

Dobrze, że przeżył <brawo> ...takie męczarnie są zabójcze, chyba, że miał lekka pracę :]

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 28 paź 2015, 18:42

piotrekdomy pisze:wg mnie jak jest mozliwosc to lepiej wziac kredyt i budowac dom niz płacic co miesiac na mieszkanie ktore czasami nie jest nasza własnoscia.... a jak spłacasz kredyt to bynajmniej wiesz ze płacisz za swoj własny kąt,
caly czas tak myslalem ale dzis mnie olśniło :)
i nie jest tak rozowo wcale np powiedzmy ze moje koszta utrzymania mieszkania to miesiecznie 2,8k wszystko net tv tel czynsz i pierdoly zwiazane z lokalem
mysle sobie wezme kredyt o takiej racie jak moj wydatek i jestem na czysto :) , ale nie uwzglednilem ze nawet jak bym ta ziemie kupil postawil chate to nadal mialbym kredyt np rata 2,8k a do tego dochodzi mi utrzymanie nowego domu , niby dzierzawa roczna ale tak ogrzewanie , woda , media + rata kredytowa i sie zbiera
co prawda zostaje mieszkanie ktore sie sprzeda mozna pokryc czesc kredytu no ale i tak pewnie sporawo wiecej sie traci jak nie mozna tego machnac by byc na czysto to bedzie poprostu ciezko ...
bądź sobą, wariatów też lubią

Gość

Post autor: Gość » 28 paź 2015, 19:04

odsetki jeszcze

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 28 paź 2015, 19:37

odsetki sa w racie kredytu

Gość

Post autor: Gość » 28 paź 2015, 21:04

Chodziło mi o to że sa wielkie od takich kredytów i to się da odczuć. Owszem sa w racie ale łatwo obliczyc ile rat to twoja kasa i ile płacisz za przysługe.
preston81 pisze:utrzymania mieszkania to miesiecznie 2,8k wszystko net tv tel czynsz i pierdoly zwiazane z lokalem
Ty tyle płacisz za mieszkanie ze wszystkim???????????

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 28 paź 2015, 22:01

Apophis pisze:Owszem sa w racie ale łatwo obliczyc ile rat to twoja kasa i ile płacisz za przysługe.
Biorąc kredyt możesz to sobie łatwo obliczyć, jeśli sie ktoś decyduje na kredyt to niestety się z tym godzi. Ja nie znam nikogo kto by mi pożyczył 300 tyś bez procentu, niestety nie znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl