Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

Budowa domu

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Gość

Post autor: Gość » 26 sie 2015, 15:40

Jak kupuje grunt to za co płace?? To może lepiej sobie kupić wielkiego campera bo jak nic nie własne to lepiej mobilny dom :]

Awatar użytkownika
labas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: labas » 26 sie 2015, 20:18

Na kurniki nie potrzeba zezwoleń, teraz można budować na zgłoszenie.
Oczywiście potrzebny jest projekt, nadzór, żeby różnej maści papraki nie budowali po swojemu ( zamiast stali zbrojeniowej - żelazne koła od wozu)

piotrekdomy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: piotrekdomy » 27 sie 2015, 20:28

Ja buduje domy drewniane i tradycyjne murowane, a co do własności działki to jeśli państwo będzie potrzebować twojej działki pod autostrade to wywala cie na zbity...
Tak samo z ropą, Jak znajdziesz u siebie na działce ropę to przejmuje ja państwo, a w USA wszystko co jest na twojej działce należy do Ciebie...

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 29 sie 2015, 11:36

[center]Wyczyszczony temat z OT.[/center]

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 29 sie 2015, 21:11

Apophis pisze:Na moim własnym terenie ja mam o jakies pozwolenia wystepowac?? Powaliło ich troche?? <boisie>

Mam dom to se dobudowuje co chce i kogo to obchodzi...
Z tego co kojarzę to w DE jak chcesz przebudować/dobudować to również musisz robić projekty i zezwolenia z urzędu więc nie tylko u nas takie rzeczy się dzieją ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Gość

Post autor: Gość » 29 sie 2015, 21:37

FOSS, O szczegoły duzo latwiej no i własne mieszkanie to własne a nie jak tu mam wlasne ale co miesiąc przecietna rente na opłaty!!!

piotrekdomy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: piotrekdomy » 30 sie 2015, 21:14

wg mnie jak jest mozliwosc to lepiej wziac kredyt i budowac dom niz płacic co miesiac na mieszkanie ktore czasami nie jest nasza własnoscia.... a jak spłacasz kredyt to bynajmniej wiesz ze płacisz za swoj własny kąt,

Gość

Post autor: Gość » 30 sie 2015, 21:43

Tak własnie chce zrobić w DE ale w europie to mi sie nigdzie już nie podoba...

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 04 wrz 2015, 09:00

Szwagier właśnie nie dawno budował dom , 180 m z dużym garażem , wszystkie prace praktycznie wykonywał sam oprócz więźby i tynków .Wszystko to po godzinach pracy do mieszkania zawsze wracał w nocy . Ogromny wysiłek i serce włożył w ten dom ale za to koszt 240 tyś i się wprowadził .

Tores
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Tores » 28 paź 2015, 12:10

Dobrze, że przeżył <brawo> ...takie męczarnie są zabójcze, chyba, że miał lekka pracę :]

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 28 paź 2015, 18:42

piotrekdomy pisze:wg mnie jak jest mozliwosc to lepiej wziac kredyt i budowac dom niz płacic co miesiac na mieszkanie ktore czasami nie jest nasza własnoscia.... a jak spłacasz kredyt to bynajmniej wiesz ze płacisz za swoj własny kąt,
caly czas tak myslalem ale dzis mnie olśniło :)
i nie jest tak rozowo wcale np powiedzmy ze moje koszta utrzymania mieszkania to miesiecznie 2,8k wszystko net tv tel czynsz i pierdoly zwiazane z lokalem
mysle sobie wezme kredyt o takiej racie jak moj wydatek i jestem na czysto :) , ale nie uwzglednilem ze nawet jak bym ta ziemie kupil postawil chate to nadal mialbym kredyt np rata 2,8k a do tego dochodzi mi utrzymanie nowego domu , niby dzierzawa roczna ale tak ogrzewanie , woda , media + rata kredytowa i sie zbiera
co prawda zostaje mieszkanie ktore sie sprzeda mozna pokryc czesc kredytu no ale i tak pewnie sporawo wiecej sie traci jak nie mozna tego machnac by byc na czysto to bedzie poprostu ciezko ...
bądź sobą, wariatów też lubią

Gość

Post autor: Gość » 28 paź 2015, 19:04

odsetki jeszcze

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 28 paź 2015, 19:37

odsetki sa w racie kredytu

Gość

Post autor: Gość » 28 paź 2015, 21:04

Chodziło mi o to że sa wielkie od takich kredytów i to się da odczuć. Owszem sa w racie ale łatwo obliczyc ile rat to twoja kasa i ile płacisz za przysługe.
preston81 pisze:utrzymania mieszkania to miesiecznie 2,8k wszystko net tv tel czynsz i pierdoly zwiazane z lokalem
Ty tyle płacisz za mieszkanie ze wszystkim???????????

uszek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: uszek » 28 paź 2015, 22:01

Apophis pisze:Owszem sa w racie ale łatwo obliczyc ile rat to twoja kasa i ile płacisz za przysługe.
Biorąc kredyt możesz to sobie łatwo obliczyć, jeśli sie ktoś decyduje na kredyt to niestety się z tym godzi. Ja nie znam nikogo kto by mi pożyczył 300 tyś bez procentu, niestety nie znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl