Budowa domu
-
- Forum Audi A8
Ja buduje domy drewniane i tradycyjne murowane, a co do własności działki to jeśli państwo będzie potrzebować twojej działki pod autostrade to wywala cie na zbity...
Tak samo z ropą, Jak znajdziesz u siebie na działce ropę to przejmuje ja państwo, a w USA wszystko co jest na twojej działce należy do Ciebie...
Tak samo z ropą, Jak znajdziesz u siebie na działce ropę to przejmuje ja państwo, a w USA wszystko co jest na twojej działce należy do Ciebie...
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Z tego co kojarzę to w DE jak chcesz przebudować/dobudować to również musisz robić projekty i zezwolenia z urzędu więc nie tylko u nas takie rzeczy się dziejąApophis pisze:Na moim własnym terenie ja mam o jakies pozwolenia wystepowac?? Powaliło ich troche??
Mam dom to se dobudowuje co chce i kogo to obchodzi...
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
- tutenhamon
- Super Klubowicz
caly czas tak myslalem ale dzis mnie olśniłopiotrekdomy pisze:wg mnie jak jest mozliwosc to lepiej wziac kredyt i budowac dom niz płacic co miesiac na mieszkanie ktore czasami nie jest nasza własnoscia.... a jak spłacasz kredyt to bynajmniej wiesz ze płacisz za swoj własny kąt,
i nie jest tak rozowo wcale np powiedzmy ze moje koszta utrzymania mieszkania to miesiecznie 2,8k wszystko net tv tel czynsz i pierdoly zwiazane z lokalem
mysle sobie wezme kredyt o takiej racie jak moj wydatek i jestem na czysto , ale nie uwzglednilem ze nawet jak bym ta ziemie kupil postawil chate to nadal mialbym kredyt np rata 2,8k a do tego dochodzi mi utrzymanie nowego domu , niby dzierzawa roczna ale tak ogrzewanie , woda , media + rata kredytowa i sie zbiera
co prawda zostaje mieszkanie ktore sie sprzeda mozna pokryc czesc kredytu no ale i tak pewnie sporawo wiecej sie traci jak nie mozna tego machnac by byc na czysto to bedzie poprostu ciezko ...
bądź sobą, wariatów też lubią
Chodziło mi o to że sa wielkie od takich kredytów i to się da odczuć. Owszem sa w racie ale łatwo obliczyc ile rat to twoja kasa i ile płacisz za przysługe.
Ty tyle płacisz za mieszkanie ze wszystkim???????????preston81 pisze:utrzymania mieszkania to miesiecznie 2,8k wszystko net tv tel czynsz i pierdoly zwiazane z lokalem