Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Zazdrośnicy o A8

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 04 wrz 2015, 19:42

to teraz bedzie zlodziej cwaniak lub rolnik :)
co sie dziwic dotacje unijne rolnicy roztrwaniaja na pierdoly znam kilku takich co zamiast wsadzic calosc na rozwoj kupuja sobie auta :) i pozniej świecą jak cynki z barów mlecznych bo kto bogatemu zabroni :) a jak by ich przetrzepac to 80% musialaby zwrocic to co dostala :D , a pozniej jest placz ze rolnikowi sie nie powodzi i tak jak mowisz pokazesz we wsi ze masz to cie zjedza i beda bajki pisac skad co i za ile :D lepiej si enie wychylac czasem zawisc ludzka nie zna granic , zadko ktory miastowy jegomosc wie ile kosztuje porzadny ciągnik albo kombajn to czasem wychodzą 3-4 nowe ósemeczki za to :)
bądź sobą, wariatów też lubią

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 04 wrz 2015, 20:11

preston81, gdybym miał kupować z dotacji auto to na starego passata nie starczyło by (bardzo mało hektarów ), za to specjalizacją nadrabiamy , więc nie wrzucaj wszystkich do jednego wora <hihi> Też jestem zły na te dopłaty bo tak naprawdę to tylko ci kombinatorzy pod krawatem zarabiają siano a ci co ciężko pracują jak nie mieli tak nie mają nic , a te nowe ciągniki po kilkaset tyś to mają prawie wszyscy na kredytach więc nie lubię słuchać jak to ludzie opowiadają jak to ci rolnicy mają wspaniale ...
Przypomniało mi się jeszcze w sprawie kontroli policyjnej , jeden z policjantów powiedział że pewnie uprawiam marysie <jezyk>

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 04 wrz 2015, 20:23

no przeciez nie wrzucam wszystkich do 1 wora :) tylko 80% jak zaznaczyłem , a z tymi kombinatorami pod krawatem masz swiętą rację najlepsze łąki i pastwiska których nie mają :D

jaka to specjalizacja ??

Gość

Post autor: Gość » 04 wrz 2015, 20:28

Poznałem kiedys panią co tylko jeździła umowy podpisywac i zarabiała dziesiątki tys rocznie na rolnictwie nie mając pojęcia o tym :]

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 05 wrz 2015, 13:32

tylko jeszcze co do tych kredytów rolników - na jakich warunkach?! takie kredyty nic tylko brać, bo niemal tyle sie oddaje co bierze... a ja prowadząc firme i biorąc kredy to sie spłaca o połowe więcej...

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 05 wrz 2015, 14:10

pytlar, to zrób przesiadkę z działalności na rolnictwo i środki / kredyty z UE....i te argumenty preston81 :) - takie dyskusje są bez sensu...
"wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" <jezyk2>

[ Dodano: 2015-09-05, 14:10 ]
rafalr93 pisze:A tak po za tym to w naszej pięknej krainie to zauważyłem że jak ci się ciut lepiej powodzi niż drugiemu człowiekowi to od razu jest obgadywanie że to złodziej i cwaniak ...
święte słowa - bo tak najprościej jest wytłumaczyć swoje położenie... poruszasz się D4 bo kradniesz i jesteś cwaniakiem jak to doskonale ująłeś a ja przemieszczam się autem o wartości kół D4 bo jestem uczciwy i nie kradnę.... jakie to proste :D
oczywiście na koniec dla podniesienia wiarygodności takiego bełkotu trzeba dodać "nie wszyscy" lub jakiś procent (złodziei i cwaniaków) np "70% lub 80% albo 94%" jakby ktoś wykonał badania statystyczne na 100 przedstawicielach danego zawodu, pochodzenia, branży itp. LOL <hihiwiesz>

rafalr93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rafalr93 » 05 wrz 2015, 14:20

preston81, w sumie bardziej nazwałbym się szkółkarzem , prowadzimy w rodzinie szkółki drzewek owocowych od lat 50 ,XX wieku , jest to na prawdę ciężka praca która wymaga ogromnej wiedzy oraz planowania produkcji do nawet 3 lat do przodu .

pytlar, co do kredytów może się i zgodzę tylko zauważ że ktoś kto otwiera świadomie firmę i ma kontrakty kilka lat do przodu oraz stałą cenę to wygląda troszkę inaczej niż jeżeli powiedzmy taki rolnik co ma jakieś tam zboża i w jednym roku zarobi a w drugim może jeszcze dołożyć bo jak jest nadprodukcja to sprzedaje się za bezcen a nawet dokłada ! a jak jest klęska jak w tym roku przykładowo susza , lub grad to też zostajesz z niczym a te pseudo pomoce z unii kilkaset zł na hektar to kropla w morzu potrzeb ...
Ale nie mówię że jedno czy drugie jest dobre bo w każdym biznesie są + i - , najlepszy cytat :"wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 05 wrz 2015, 15:54

no racja 1 klęska i jesteś pozamiatany , ciekawi mnie jak radzą sobie ubezpieczenia z klęskami miałeś z tym do czynienia ? kurde drzewka 1 szkodnik i po zawodach albo jak wspomniałeś grad bo z suszą idzie sobie jeszcze poradzić . A jak zapytam jaki areał te drzewka u ciebie zajmują ? sporo tego jest ?

a pyutlar też ma rację rolnik w PL traktowany jest jak święta krowa ... w sumie nic dziwnego to on nas żywi itd
ale te krusy i inne ulgi bym zlikwidował i ujednolicił system bo niedorzeczne jest to ze rolnik płaci 1/4 ceny tego co kowalski w 1 osobowej firmie gdzie rolnik zarobi krocie a kowalskiemu ledwo co starczy ... o ile mu starczy

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 05 wrz 2015, 22:23

u mnie w okolicy ostatnio synek rolnika jeździ Nissanem GTR co ma podobno 600km... :P
mam wujka ogarniętego rolnika, pracje sporo ale widać lubi to co ma, ma jakieś 80ha i kurnik do tego i powiem, że żyje jego rodzina naprawde na poziomie...
rodzice moi mają sklep rolno-ogrodniczy od prawie 20 lat, jeżdzą zdezelowanym oplem Sintrą niewiele wartą i po wiekszy towar jest stara T4 w kolorze biało-zardzewiałym :P i żyją z miesiąca na miesiąc...
ja ciągnę swój interes sam, pracuje często od 8 do 22, jedyne co sie dorobiłem to synka, garba i starej S8 narazie, która jest studnią bez dna <jezyk> ale na szczęście ludziom w miare się podoba, a niektórzy zazdroszczą... ale i tak znajdzie się dużo takich co powiedzą, że wolą swojego Passata w TeDeJiii co pali 4l ropy :D

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 07 wrz 2015, 08:41

Ostatnio zawineli mi syna ,bo był wysoce pod wpływem i stawiał się więc przy okazji kryminalni go dopadli i zadawali dość dziwne pytania typu ; czy ojciec czasami nie rozwozi marychy bo stać go na jazdę takim samochodem . Myślałem że mnie szlak trafi , człowiek urobiony po łokcie zap..... nieraz od świtu do nocy fizycznie a te p....psy mają taki tok myślenia . To jest chore.

Gość

Post autor: Gość » 07 wrz 2015, 11:33

Takie mają wytyczne żeby wciskac kity komu sie da i jak sie da i wiele takich kitów przechodzi niestety,ludzie sa zmuszani do podpisywania takich zeznań bo za radio cie do pierdla wsadzimy to masz podpisać i darujemy. Byłem ofiara takiej afery w swoim mieście więc sporo o tym wiem. Straciłem tez spory majątek na to by tych piesków udupić. Da się ale nerwow co nie miara...
Kazdy policjant doskonale wie o co chodzi. I u mnie stare A8 wzbudzało te same podtexty.

Kosmy
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Kosmy » 20 wrz 2015, 00:08

Jak kupiłem auto i jeździłem na blachach LU. W gdyni na światłach włączyli koguta i prosili o zjechanie na bok. Po zatrzymaniu policjant poprosił dokumenty i obszedł całe auto dookoła. Pytam go z uśmiechem na ustach "podziwia Pan jaki zadbany ezglemplarz ?" Później trzepanie bagażnika i policjant mówi "wie Pan jakie rzeczy można znaleźć w takim aucie" eh ...

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 20 wrz 2015, 11:42

Kosmy pisze:Później trzepanie bagażnika i policjant mówi "wie Pan jakie rzeczy można znaleźć w takim aucie" eh ...
Przed rozpoczęciem czynności służbowych przedstawił się itd. a następnie podał podstawę prawną i przyczynę podjęcia czynności służbowej?? Czy była sytuacja w, której miałby podejrzenie przestępstwa? Czy został spisany protokół z prowadzonej czynności?

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 20 wrz 2015, 20:57

krzychu22.p1i pisze:
Kosmy pisze:Później trzepanie bagażnika i policjant mówi "wie Pan jakie rzeczy można znaleźć w takim aucie" eh ...
Przed rozpoczęciem czynności służbowych przedstawił się itd. a następnie podał podstawę prawną i przyczynę podjęcia czynności służbowej?? Czy była sytuacja w, której miałby podejrzenie przestępstwa? Czy został spisany protokół z prowadzonej czynności?
Podejrzenie zawsze moze byc, np policjant stwierdzi ze wydales mu sie podobny do kogos kogo poszukuja.

Awatar użytkownika
pawelec
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: pawelec » 20 wrz 2015, 21:38

Zgodzę ze z waszymi słowami, tez słyszałem od rodziny i sąsiadów
"po co Ci takie duże i drogie auto które dużo pali"
Odpowiedziałem: to jest moja pierwsza rzecz której się do robiłem

A szef z początku mnie nazywał kapitalista. ...

Albo inna sytuacja (tym razem pozytywna)
Ubezpieczam auto. Jakie Pan ma auto itp. i pytanie o zniżki
Odpowiadam: brak, tata dopisywał mnie do swego poprzedniego auta ale wie Pani co, nie chciało mi się szukać papierów ani prosić ojca.
Pani: ale wie pan ze to troszkę będzie drożej
Odpowiadam: nie szkodzi, pieniądze szczęścia nie dają ...
Pani: Podoba mi się Pana podejście do tematu ... (w tym momencie uśmiech, bezcenny)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl