[D3 04 4.2MPI/LPG ] Problem z mocą na PB oraz na LPG
no właśnie. Na pewno teraz jak pojade to zmienie sobie na TWIN.
Co do rozrządu to jak sprawdzałem jakieś 3 tyg temu to było -1KW i + 2 KW ;/
Może od tego je.... gazu się przestawił ;/
EDIT :
Czy cena 450zł robota + pasek ok 150zł + ew. napinacz hydrauliczny 300zł
to cena normalna ? Szczególnie ta robota ;] pytam z ciekawości. Jest to moje pierwsze autko z silnikiem 4.2
Oby tam nie wyszło nic więcej.. Jeszcze gazu nie dotknąłem a już wychodzą inne rzeczy ;/
Co do rozrządu to jak sprawdzałem jakieś 3 tyg temu to było -1KW i + 2 KW ;/
Może od tego je.... gazu się przestawił ;/
EDIT :
Czy cena 450zł robota + pasek ok 150zł + ew. napinacz hydrauliczny 300zł
to cena normalna ? Szczególnie ta robota ;] pytam z ciekawości. Jest to moje pierwsze autko z silnikiem 4.2
Oby tam nie wyszło nic więcej.. Jeszcze gazu nie dotknąłem a już wychodzą inne rzeczy ;/
Pozdrawiam
Absolutnie nie uważam, że za dużo W końcu to A8 a nie A6 c5 którą miałem wcześniej
Zapytałem ponieważ serwis miał napisane na tablicy, że wymiana rozrządu od 250zł - 400z. A u mnie wyszli ponad skalę
Miejmy nadzieję, że poprawne ustawienie rozrządu przywróci moc auta na PB.. Dzisiaj wieczorem ponoć autko do odbioru będzie.
I jak to z moim szczęściem bywa oby skończyło się na tym
Wieczorkiem powiem czy coś się poprawiło.
Zapytałem ponieważ serwis miał napisane na tablicy, że wymiana rozrządu od 250zł - 400z. A u mnie wyszli ponad skalę
Miejmy nadzieję, że poprawne ustawienie rozrządu przywróci moc auta na PB.. Dzisiaj wieczorem ponoć autko do odbioru będzie.
I jak to z moim szczęściem bywa oby skończyło się na tym
Wieczorkiem powiem czy coś się poprawiło.
Pozdrawiam
nie naspisałem że stanowczo za dużo, tylko wydaje mi się (ale oczywiście mogę siwe mylić) że podnoszenie ceny wymiany rozrządu argumentując czasochłonnym demontażem i późniejszym montażem pasa przedniego (gdzie cała operacja trwa może z 30-45min) jest dla mnie przynajmniej nie co naciągane ...
to nie jest zwykły napęd...to
Kolego jeśli pytanie było do mnie to serwisuje auto w Serwisie Mirex Biała Podlaska. Autoryzowany Serwis Bosch.chrzanos pisze:Kolego a u kogo serwisujesz auto ?
Byłem dzisiaj u nich ok 20:00 i rozmawiałem z kierownikiem. Powiedział ze sa w stanie ustawić pasek bez mocnego zdejmowania przodu i nie ma sensu paska wymieniać (bo w miarę świeży ok 30000 temu wymieniany) napna go na tym bez problemu. I koszta za robotę mniejsze bo ok 300 zł :-) wiec tyle ustawienie rozrządu będzie mnie kosztowało :-)
Pozdrawiam
Jedź do jednego z polecanych na forum mechaników, którzy na codzień mają do czynienia z tymi silnikami, znają ich największe słabości oraz jak przeprowadzić ich diagnostykę. Uwierz mi, że mechanik od każdej marki, nawet mający dobre opinie, nie poradzi sobie z tym motorem. Nawet jak będziesz musiał zaczekać kilka tygodni na swoją kolejkę to i tak będziesz zadowolony z efektów
xyz