https://www.google.pl/search?q=kme+twin ... CqQQsAQIJQ
Jak normalnie śmigasz to ci wystarczy jak mocniej dajesz to trzeba inaczej
kolego masz problem z termiką i nadal sobie strzelasz w kolano tymi goldami

![]() |
![]() |
Wiem pepi do czego zmierzasz. I masz pełną rację.pepi pisze:szanowny kolego walka niekiedy to walka z wiatrakami ile razy tutaj na forum to już było przerabiane ?
Tak na poważnie to temat lpg to bardzo śliski temat firmy które produkują reduktory zawsze zawyżają ich parametry !
kiedyś były polecane np wtryskiwacze hana jak wyszły na rynek Barracudy -to hany zrobiły się beporozdawali je do testów za friiiiiiiiii to .
Nie ma wytycznych co do lpg względem estetyki i poprawności montażu a brc pod tym względem ...
Kolego jesteś pewny że gaz wpięty prawidłowo??? Trochę to wygląda jak wpięcie szeregowe pod nagrzewnicę.KYLOmC pisze:Hej ja też mam problem z termiką reduktora wyłącza mi gaz przy mrozie przy włączonych nawiewach muszę wyłączyć nawiewy żeby powrotem się załączyłpodłączenie jest dobre przed nagrzewnicą
termostat trzyma 90st a na czujniku przy reduktorze pokazuje 70st a wąż do niego wrzątek .... gazownik ma mi dać za niedługo co z tym fantem bedziem robić .....
Na wstępie zaznaczam, że nie jestem znawcą instalacji LPG ale na pewno coś masz źle bo ja aktualnie również mam KME TWIN (wpięty do instalacji BRC) i mój jest zainstalowany na podszybiu czyli teoretycznie dosyć wysoko i jak niektórzy nie polecają... i u mnie nie ma problemów z przełączaniem się na gaz ani z dynamiczną jazdą na gazie nawet przy obecnych temperaturach -10 czy -15°CKYLOmC pisze:Reduktor jest taki KME TWIN TUR ver.2
Podłączony jest rownolegle bo sprawdzalemteraz przy -12 st to niechce sie włączyć...