części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

V OGÓLNOPOLSKI ZLOT AUDI A8 - OGÓLNA DYSKUSJA

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 19 kwie 2019, 01:16

FOSS pisze:Nie no, poczekaj chwilę.
Kółko różańcowe zmniejszyło się o jednego osobnika, sądzisz że ktoś coś w tej sprawie jeszcze napisze?
Szczerzę wątpię, aczkolwiek chętnie poczytam wyjaśnienia Pana Marka odnośnie oskarżeń !

eed
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: eed » 19 kwie 2019, 07:48

marekp750 pisze:To będzie mój ostatni post w tej sprawie.

Dla wyjaśnienia problemu przedstawię wam historyjkę.
Sprawa będzie się tyczyła obsługi klienta w serwisie samochodowym (dlaczego serwisie: dlatego, że jako fani samochodów nie raz w takowym przybytku byliśmy, mamy w tym doświadczenie).
Przyjeżdża klient do serwisu samochodowego na wymianę klocków z przodu, auto to A8.
Serwis wykonuje usługę. W tym czasie z boksów obok (serwis posiadał 6 stanowisk) wyjechały dwa samochody i stanęły na parkingu przed serwisem. W autach tych wymieniany był rozrząd oba auta takie same: audi A8 zapłacili za usługę powiedzmy po 1000 zł. Właściciele stoją i sobie rozmawiają.
Kończy się serwis wymiany klocków z przodu w audi A8. Klient zadowolony z szybkiego załatwienia sprawy pyta się ile płaci. Dowiaduje się, że 1000 zł. Robi wielkie oczy… 1000 zł za wymianę klocków, przecież zajęło to wam 1.5h pracy!!! Obsługa serwisu: 1000 zł i basta, tak ustalamy i h*j.
Co się dzieje w umyśle klienta, który za taką usługę ma zapłacić 1000 zł.
1. Kurwa, chcą mnie naciągnąć.
2. Nigdy więcej nie przyjadę do tego serwisu.
3. Co za ludzie, z choinki się urwali.
4. Itd... epitetów od diabła się nasuwa.
Teraz kolejna sprawa, dyskusja toczyła się przy otwartej bramie i dwaj właściciele aut po robocie rozrządu ją słyszeli. Zaczęli komentować zaistniałą sytuację na różne sposoby:
1. My zapłaciliśmy 1000 zł to i ty płać 1000 zł, co się wymigujesz
2. Ja jechałem z Moskwy do tego serwisu na wymianę rozrządu więc ty płać 1000 zł
3. Kurwa nie rozumiem ludzi, którzy nie potrafią zapłacić 1000 zł za wymianę klocków.
4. Wiesz ile musi się właściciel serwisu natrudzić by taki przybytek utrzymać
5. Przyjechał sobie z okolicy i nie chce zapłacić 1000 zł za wymianę klocków.
6. Zwykła uczciwość wymaga byś zapłacił 1000 zł
7. Dyrektor i kierownik serwisu nie wpuści ciebie następnym razem do tego miasta…
8. Ty od klocków: pierdo**sz jak potłuczony.

Można było by jeszcze wile tutaj dodać ale zostawmy to.
Czy właściciel auta został uczciwie potraktowany przez serwis? Czy został uczciwie oceniony przez właścicieli aut, w których wymieniono rozrząd.

Dla mnie oczywiście nie. Jeżeli ktoś uważa inaczej to ma coś nie tak z definicją słowa uczciwie.

Przełóżmy to na zaistniałą sytuację dotyczącą zlotu. Skoro każdy kto zapisał się na kilka dni wpłacił 100 zł na różne sprawy związane z udogodnieniami (padły słowa, paintball, DJ, kiełbasa itd.), z których będą korzystać przez trzy dni (poniedziałku nie liczę bo to jest już powrót, nie będzie kiełbasy). Porównajmy to do wymiany rozrządu w dwóch autach z historyjki powyżej.
I teraz pojawia się klubowicz, który chce wpaść np. w sobotę na 2-3h (porównajmy to do wymiany klocków). Słyszy, że ma zapłacić po 100 zł od osoby. Większość ludzi miała wpaść po dwie a nawet cztery osoby (całe rodziny). Więc sumy miały być od 200 do 400 zł za przyjechanie na pogaduchy.
Uczciwe podejście było by następujące (tak uważam), sumę 100 zł/osoby podzielić przez 3 (tyle dni mają inni na korzystanie z tych dobrodziejstw). I chcieć wpłaty powiedzmy 30 zł od osoby/dzień.

Skoro organizatorzy upierają się, że 100 zł/osoby i basta to można wyciągnąć następujące wnioski:
1. Lecą na kasę
2. Działają na nie korzyść członków klubu traktując ich nieuczciwie.
Sam nie wiem co jest gorsze, pierwsze czy drugie…
Dlaczego traktując ludzi z północy nieuczciwie chcecie ich wyeliminować z możliwości porozmawiania z innymi członkami klubu? Jaki macie w tym cel? Najgorsze jest to, że inni członkowie wsadzili głowy w piasek i udają, że nic się nie dzieje. Boją się powiedzieć przeciwko organizatorom bo boją się hejtu z ich strony lub innych, którzy definicję uczciwości zmieniają w zależności od potrzeby.
Tyle mam do powiedzenia na ten temat. Dodam, że jest to głos dużej ilości osób z Pomorza, jeżeli tak chcecie nas traktować to chyba jest coś nie tak z Wami.

Dodam jeszcze, że przygotowywałem w swoim życiu wiele imprez i do głowy mi nie przyszło by fanowi samochodowemu, który przyjechał na pogaduchy a nie korzystał z dobrodziejstw imprezy (nie wjeżdżał na tor, czy nie brał udziału w konkursach, nie dostawał koszulek) by brać od niego kasę... nie ważne jaką czy 5 zł czy 100 zł czy 300 zł. Tacy ludzi byli mile widziani przez organizatorów i pozostałych z ekipy. Powiem tak, że nawet mogli korzystać z kateringu za darmo. Kudźwa, szanujmy się. To byli nasi goście, nie kur*a przeciwnicy, wrogowie.
Marek co Ty tutaj wypisujesz za głupoty. Trudne Sprawy i Dlaczego Ja w pigułce.[/list]

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 07:54

Cinek napisał (14.04.2019):

"...sorry za pisanie dużymi literami ale ma być to oczojebne i docierające do obiorcy:

NIE MA WSTĘPU NA ZLOT, JEŚLI NIE ZOSTAŁA STOSOWNIE UISZOCZNA OPŁATA WPISOWA

nie ma wyjątku dla nikogo, choćby mieszkał na miejscu i chciał przy okazji podjechać. Wszyscy będą traktowani równo niezależnie od miejsca zamieszkania.

Piszę to info, aby nie było później pretensji, że ktoś nie został wpuszczony na zlot, mimo że posiada A8 / S8. "

FOSS napisał (15.04.2019 21:58)
"... marekp750 napisał/a:
Nie możesz zabronić nikomu wpaść i porozmawiać sobie z innymi.

Naprawdę?... "

teraz jest:

Cinek napisał (15.04.2019: 20:51)

"...nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji..."

Nie można było tego na spokojnie załatwić?

Moja propozycja była następująca (15.04.2019 6:41):
"...Sprecyzuj to w stylu: Ci co nie wpłacili pieniędzy to nie będą mogli brać czynnego
udziału w zlocie (np. jeżeli jest zapewniony katering, jakieś zawody i inne konkursy, czy identyfikatorów itd., nie dostaną koszulki z Twoją podobizną). ..."

Sprawa była by załatwiona a Wy rzuciliście się na mnie jak hieny na mięso.

Teraz nagle ludzie będą mogli przyjechać na pogaduchy... a jedziecie na mnie
za to, że zwróciłem Wam uwagę na to, że chcecie za to pieniądze brać.
Była to uwaga od kilku osób ja tylko o tym napisałem (ale zgadzam się z nimi
i podzielam ich zdanie).

Was nie przegadam.

Widzę tutaj brak spójności wypowiedzi: nie ma wstępu na zlot (czyli zabrania się)
później:
nikt nikomu nie zabroni...

No właśnie o to chodziło. Upieraliście się, że zabronicie i basta.
A ja i kilka osób uważamy, że nie możecie zabronić.

I to było sedno sprawy.

Teraz jest z Waszej strony stanowisko:
"...nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi..."

hum... nie wiem o co chodzi

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 19 kwie 2019, 08:13

marekp750 pisze:nie wiem o co chodzi
Wydaje mi się, a przynajmniej tak to rozumiem, że nie wjadą autem do reszty i nie będą korzystać z atrakcji. Przyjść pogadać każdy będzie mógł. Po prostu nie precyzyjnie napisane :)

Troszkę inaczej widzę to porównanie do tego co dzieje się na zlocie. Jakby nie patrzeć całkowity koszt wjazdu na zlot 3 dni jest inny a oni mogą zostać policzeni tylko za jeden dzień(część wspólną) tyle samo. Jest wejściówka na dzień zlotu i tyle. Organizator nie przewidział innej opcji biletowania. Przyznaję w tej kwestii rację Damianowi. Tak jak pisałem wcześniej również przy wejściu na SCP czy Stars86 nie pytał mnie nikt ile zamierzam tam być. Na pół koncertu czy pół seansu w kinie biletów nie przewidują. Wydaje mi się to bardzo logiczne i w pełni uczciwe w stosunku do wszystkich.

Poruszając się tą logiką szybko pojawił by się "Polak", który wynajmie sobie taniej pokój, zje sobie w biedronce a na zlot dojedzie codziennie.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 08:45

Umieszczę kawałek mojego posta (pierwszego posta):

"...Nie możesz zabronić nikomu wpaść i porozmawiać sobie z innymi.

Sprecyzuj to w stylu: Ci co nie wpłacili pieniędzy to nie będą mogli brać czynnego
udziału w zlocie (np. jeżeli jest zapewniony katering, jakieś zawody i inne konkursy, czy identyfikatorów itd., nie dostaną koszulki z Twoją podobizną)."

Chciałbym by CINEK i FOSS ustosunkowali się do tego.

Czy zabraniają jednak czy nie (będzie to oficjalny głos organizatorów)???

Z tego co CINEK napisał to już nie zabrania, czekam na to co oficjalny organizator FOSS napisze.

FOSS - zabraniasz ludziom wpaść na pogaduchy jeżeli nie wpłacą wpisowego?

Jeżeli odpowiedź będzie przecząca, czyli nie zabroni to pytanie po co tworzyliście ten hejt?

Jeżeli potwierdzająca, że jednak zabroni to ustalcie wtedy z CINKIEM wspólne stanowisko w
tej sprawie. Później się wypowiadajcie.

Zamiast taką decyzję podjąć od razu po uwadze forumowicza to jedziecie po nim
jeden za drugim. To pokazuje jak traktujecie ludzi, którzy nie zgadzają się z Waszymi
decyzjami.

A teraz jeszcze się ustosunkuję do ostrzeżenia jakie otrzymałem za to, że
powiedziałem: że lecicie na kasę jak będziecie od takich ludzi pobieraać pieniądze, od
tych, którzy przyjadą na pogaduchy.

Zdanie na ten temat podtrzymuję.

I teraz jeżeli jednak oficjalnie organizatorzy potwierdzą (co CINEK juz zrobił), że
nie będą jednak pobierane pieniądze od ludzi, którzy wpadną na pogaduchy, to
zasadność, że lecicie na kasę ustaje, więc chciałbym by usunąć to ostrzeżenie z mojego
konta. Jednocześnie współczuję tutaj Wszystki, którzy będą chcieli coś zmienić na tym
forum niezgadzając się z decyzjami modów. Będą oni odstrzeliwani a nie traktowani jako
normalni partnerzy do dyskusji.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 19 kwie 2019, 08:59

marekp750 pisze:Zamiast taką decyzję podjąć od razu po uwadze forumowicza to jedziecie po nim
jeden za drugim. To pokazuje jak traktujecie ludzi, którzy nie zgadzają się z Waszymi
decyzjami.
Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał :) Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
Moje D3:

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 09:09

Do FOSSA:

Cytuję jego kawałek posta:
"...
marekp750 napisał/a:
Uczciwe podejście było by następujące (tak uważam), sumę 100 zł/osoby podzielić przez 3 (tyle dni mają inni na korzystanie z tych dobrodziejstw). I chcieć wpłaty powiedzmy 30 zł od osoby/dzień.

No jak to uczciwe??... Sam sobie zaprzeczasz.
To jest przecież na wskroś nieuczciwe.
Przecież wyraźnie napisałeś, że są osoby które chcą wpaść na 2-3 godziny i do tego zapowiadają, że kategorycznie nie zamierzają korzystać z atrakcji czy części wspólnych opłacanych z wpisowego.
2-3 godziny to nie jest cały dzień więc to skandaliczna nieuczciwość żeby płacili za cały dzień.
..."

FOSS to się nazywa pójście na kompromis, jeżeli już upieraliście się, że tacy ludzie mają płacić
to niech płacą proporcjonalnie do jednego dnia.

Kompromis – metoda rozwiązania konfliktu, oznaczająca wspólne stanowisko, możliwe do przyjęcia dla stron negocjujących.

[ Dodano: 2019-04-19, 09:09 ]
drago_o pisze:
marekp750 pisze:Zamiast taką decyzję podjąć od razu po uwadze forumowicza to jedziecie po nim
decyzjami.
Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał :) Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
Karolu, nie spłycaj tego problemu. Przez dwa dni był hejt w moją stronę i dopiero
później zmienianie zdania na ten temat przez organizatorów.

Najpierw opierdol a później myślenie co z tym zrobić... fajnie to działa.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 19 kwie 2019, 09:17

marekp750 pisze:Karolu, nie spłycaj tego problemu. Przez dwa dni był hejt w moją stronę i dopiero
Ja uważam, że jak na cel tego zlotu obie strony konfliktu zdecydowanie za bardzo się w to zaangażowały. Personalnie rozumiem Twoje obiekcje co do tego jak zostałeś potraktowany i nie mam z tym problemu, że o to masz pretensje. Chociaż nie do końca jako obserwator stwierdziłbym, że jednostronnie się to odbyło. W kontekście tematu, o jaki jest kłótnia, to już po kilku postach wszyscy mocno popłynęli.
Moje D3:

Awatar użytkownika
Pawel G
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pawel G » 19 kwie 2019, 10:01

A my z Radomia cieszymy się że lecimy nad nasze PIĘKNE MORZ <amasz> <okok>
Pozdrawiam
Paweł

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 kwie 2019, 11:14

marekp750 pisze:Widzę tutaj brak spójności wypowiedzi: nie ma wstępu na zlot (czyli zabrania się)

później:

nikt nikomu nie zabroni...
nie łap mnie za słówka... temat tak sformułowany napisałem celowo...powtórzę :
CIENK pisze:Zastanawiałem sie przed napisaniem tego postu, czy będzie poprawnie, używając sformułowania "zakaz wstępu" ... Ale stwierdziłem później, że zostawię akurat w ten sposób, aby zobaczyć jaki będzie odzew, skoro temat ostatnio ucichł, w zapisach nic się nie ruszyło, a co chwile dochodzą do mnie informację, że frekwencja będzie liczna bo ktoś przyjedzie na chwilę, bo akurat ma niedaleko....
marekp750 pisze:Przez dwa dni był hejt w moją stronę i dopiero

i powyższe zostało to głoszone przeze mnie w tym samym dniu... a hejt nie wyszedł z naszej strony <bezradny>

nikt z niczym nie miał i nie ma problemu oprócz Was (Ciebie i ludzi za Tobą stojących - skoro Ty jestem "głosem ludu pomorza")&#8230;

idąc Twoim tokiem rozumowania :
marekp750 pisze:]Uczciwe podejście było by następujące (tak uważam), sumę 100 zł/osoby podzielić przez 3 (tyle dni mają inni na korzystanie z tych dobrodziejstw). I chcieć wpłaty powiedzmy 30 zł od osoby/dzień.
to za chwilę powinna się tu pojawić lista osób "kto chce płacić za co" no bo przecież :

* ten nie będzie brał udziału w imprezie, bo ma problem ze stawami
* tamten nie będzie korzystał z foodtruck'a bo jest na diecie
* inny wziął RODO tak do siebie, ze nie chce być kamerowany,
* a większość Pań to w ogóle mało co będzie korzystać ze wszystkiego więc.... stwórzmy jakieś równanie, algorytm, który pozwoli nam odpowiednio dobrać kwotę wpisowego pod daną osobę i jego widzimisię w danym momencie... <faktycznie> a później resztę pieniędzy przeznaczymy na rzesze ludzi pilnujących tych pierwszych, czy aby na pewnie nie korzystają z tego za co nie zapłacili &#8230; <okok>
marekp750 pisze:nie wiem o co chodzi
no jak ??? jeśli nie wiadomo o co chodzi to &#8230; ??? :D <faktycznie> <cicho>

[ Dodano: 2019-04-19, 11:14 ]
dla mnie temat jest skończony w dniu w którym została podjęta sykusja.
nikomu nie zabraniamy przyjechać na zlot, spotkać się, podyskutować z ludźmi, pobawić itp - to jest oczywiście bezpłatne...wjazd na parkingi, czy miejsca postojowe będzie oddzielony i wjechać sobie od tak, nie da się, podobnie z uroczysta kolacją czy innymi eventami. To czy ktoś będzie chciał zapłacić i korzystać ze wszystkich ogólnodostępnych atrakcji, pozostawiamy już do jego decyzji...
tak więc jak przyjedziecie kolumną kilku - kilkunastu aut, zadbajcie o to aby stanąć gdzieś bezpiecznie i nie blokować ulicy...
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 11:18

CINEK napisał:

"to za chwilę powinna się tu pojawić lista osób "kto chce płacić za co" no bo przecież :

* ten nie będzie brał udziału w imprezie, bo ma problem ze stawami
* tamten nie będzie korzystał z foodtruck'a bo jest na diecie
* inny wziął RODO tak do siebie, ze nie chce być kamerowany,
* a większość Pań to w ogóle mało co będzie korzystać ze wszystkiego więc.... stwórzmy jakieś równanie, algorytm, który pozwoli nam odpowiednio dobrać kwotę wpisowego pod daną osobę i jego widzimisię w danym momencie... <faktycznie> a później resztę pieniędzy przeznaczymy na rzesze ludzi pilnujących tych pierwszych, czy aby na pewnie nie korzystają z tego za co nie zapłacili &#8230; <okok> "

Co to wnosi do dyskusji? Przcież to Ty to napisałeś, jeżeli masz taką potrzebę by tak było
to napisz to normalnie a nie w formie wyśmiewczej.

Jeżeli uważasz, że cos takiego napisałem to prosze mi pokazać gdzie.
Jeżeli nie napisałem, a wiem, że nie napisałem to po co to przyklejasz do dyskusji?

Niezgadzasz się z własną propozycją... ciekawe.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 19 kwie 2019, 11:29

dla mnie temat jest skończony, a jak pamiętam to dla Ciebie miał sie skończyć już wczoraj ;)

swoje stanowisko podtrzymuje jak pisałem wyżej.

pozdrawiam
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
marekp750
Administrator
Administrator

Post autor: marekp750 » 19 kwie 2019, 11:55

CINEK, które stanowisko podtrzymujesz podane wyżej?

Podane wyżej masz dwa stanowiska.
Podałem przykłady wpisów gdzie raz piszesz tak drugi raz inaczej.

ZAKAZ WSTEPU czy BRAK ZAKAZU WSTEPU (jak nie wpłacisz pieniędzy)?

Możesz poprostu wyrazić się jasno i klarownie w tej sprawie?

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 19 kwie 2019, 12:03

Z tego co wiem, poniższe:
Od tego roku i przez kolejne następne lata wprowadzona zostaje obowiązkowa składka w wysokości 100zł od każdej osoby dorosłej (nie jest to zaliczka za pobyt). Pieniądze te będą przeznaczone na organizację wybranych atrakcji ...jak np. bezpieczny przejazd 8-kami po okolicy, dron (filmowanie i Fotoshooting), sztuczne ognie, gry i zabawy (kręgle, bilard, paintball, wodzirej bądź DJ, itp.), nagrody i upominki zarówno dla dorosłych jak i dzieci.

Opłata zlotowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu. Dotyczy to również osób które będą chciały nas odwiedzić tylko na kilka godzin, cały dzień.
Było od początku powstania tematu zlotu na ten rok. Skąd więc ten kwik ? Albo akceptujesz powyższe i korzystasz z sobotnich atrakcji albo nie akceptujesz, w związku z czym nie uczestniczysz w sobotnim wydarzeniu (o ile organizatorzy będą w stanie dopilnować tego na miejscu o tyle, z kolumną nie widzę problemu (ale jaki to ma sens, jechać z nami, a potem nie wjechać na parking i bawić się dalej )?
Nikt nikomu zapewne nie broni wyjść z tej strefy i pogadać z kimś kto przyjedzie, ale ten ktos kto przyjechał samochód ma zostawić poza strefą i sam również do niej nie wchodzić (jak na innych spotach w stylu SCP itd co zostało już napisane). Zazwyczaj tak bywa, osoba która płaci może wyjsc kiedy chce, ale osoba ktora nie płaci, nie ma wejsciowki. Co w tym jest niejasne ?

Ja nie wiem jak Organizatorzy planuję zabezpieczyć teren przed innymi osobami niż uczestnicy w tą sobotę (rozumiem, że teren będzie odgrodzony, zamknięty, otaśmowany, a po prostu uczestnicy dostaną jakieś identyfikatory, zamiast biletów i ktoś to będzie sprawdzał na tzw bramkach ? Natomiast ludzie, którzy będą się tam chcieli pojawić na chwilę, na cały dzień itd, dostaną je na wjeździe po uiszczeniu opłaty tak ? Jeśli tak, to w czym problem ? To, że ta stówa to za dużo ? tak se wymyślili i koniec. Akceptujesz lub nie. No bądźmy poważni.

Pomijam już tu kwestie, że po drugim zlocie (ba, nawet przed, ale po ogłoszeniu, że znów będzie Zakopane), był kwik, że czemu nie północ. Macie północ i sprawa wygląda jak wygląda.
Kolejna będzie Łódź (tak se wybrałem jako "środek Polski), to wszyscy będą kwiczeć, bo tym razem każdy będzie miał w miarę równo ?

Proszę, wiec Organizatorów, by potwierdzili powyższe, głownie dla tych osób, które będą tylko w sobotę. Jak to rozumiem, właśnie tak jak napisałem. Jak widać, nie wszyscy, a z całej dyskusji wyszedł galimatias.
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 19 kwie 2019, 12:20

marekp750 pisze:Myślę, że to zwykłe ludzkie przeoczenie. Nie myli się ten co nic nie robi. Fakt, podali sprzeczne informacje ale z drugiej strony nikt w prost, jak Ty teraz, tego im nie napisał :) Pewnie teraz i oni będą wiedzieli o co Ci chodzi bo to istotne. Czy jest to impreza zamknięta czy otwarta z opłatą za wjazd autem(rozumiem, że o to się rozchodzi).
Znowu przeinaczasz fakty.
Nikt nie podał sprzecznych informacji tylko wyrywasz wypowiedzi z kontekstu.

Potwierdzam - nikt nie zabroni nikomu przyjechać i pogadać, a także stanąć ze wszystkimi a także brać udziału w zlocie... jeżeli spełni warunki opisane w Regulaminie Zlotu.
Dokładnie takie było i jest stanowisko organizatorów.

A co jest napisane w Regulaminie Zlotu?...
Cytując wprost:

pkt.2a
Ogólnopolski Zlot Audi A8 organizowany jest tylko i wyłącznie dla osób zarejestrowanych na forum Polski Klub A8 oraz posiadających/użytkujących samochód Audi A8/S8, którzy po wniesieniu stosownych opłat, o których mowa w dalszej części regulaminu, otrzymują status Uczestnika Zlotu.

pkt.4
Każdy, kto chce wziąć udział w zlocie powinien spełniać warunki opisane w pkt 2 oraz zapisać się tylko w jednym poście, podając (bez prowadzenia tu dyskusji): ...

pkt.9
Poprzez "opłatę wpisową" należy rozumieć obowiązkową składkę w wysokości 100zł od osoby dorosłej (skończone 18 lat), ...

pkt.9a
Opłata wpisowa nie jest zaliczką za pobyt.

pkt.9e
Opłata wpisowa dotyczy każdego, kto chce uczestniczyć w zlocie niezależnie od długości pobytu.

pkt.9f
Brak Opłaty wpisowej będzie skutkował usunięciem z listy uczestników !

pkt 11.a.
Brak wpłaty do podanego wyżej terminu będzie skutkował usunięciem z listy uczestników i tym samym konieczność organizacji pobytu w tym lub innym hotelu we własnym zakresie.

pkt 16.
Każdy uczestnik zlotu jest zobowiązany do noszenia identyfikatora. Do czasu zakończenia zlotu niedopuszczalne są wymiany jak również używanie nie swojego identyfikatora.

pkt 18.
Osoby spoza forum, chcący wziąć udział w imprezach zlotowych powinny zgłosić się do organizatorów po identyfikator, plan zlotu oraz dokonanie opłaty tzw. "opłatę wpisową", o której mowa w pkt. 9 Regulaminu.

pkt 19.
Osoby nieposiadające identyfikatorów, nie będą wpuszczane na imprezy organizowane dla klubu.

pkt 20.
W zlocie mogą brać udział osoby towarzyszące zarejestrowanemu klubowiczowi forum o ile przyjadę autem klubowicza (rodzina / znajomi).

pkt 20.a.
Na teren Zlotu wstęp mają wyłącznie uczestnicy Zlotu wraz z Osobami Towarzyszącymi oraz Obserwatorzy spełniający warunek w pkt. 3 ust. a - d na zasadach opisanych w dalszej części Regulaminu.

pkt 23.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące są zobowiązane do przestrzegania regulaminu zlotu.

pkt 24.
Uczestnik zlotu oraz osoby jemu towarzyszące mają obowiązek stosowania się do poleceń organizatorów w zakresie zarówno zasad bezpieczeństwa jak i spraw organizacyjnych.

pkt 27.
Za akceptację niniejszego regulaminu uważa się wpłatę na konto organizatora kwoty wpisowego wymienionego w pkt 9 niniejszego Regulaminu.

pkt 28.
W przypadku rażącego naruszenia regulaminu zlotu organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia danej osoby ze zlotu.

pkt 30.
Uczestnicy zlotu w raz z ich rodzinami wyrażają zgodę na przetwarzanie i publikację zdjęć przedstawiające ich wizerunek oraz pojazdów w materiałach zebranych przez organizatorów i innych uczestników zlotu.

Czytając regulamin chyba widać, że Zlot jest imprezą zamkniętą a wstęp jest obwarowany konkretnymi warunkami.
Wstęp nie jest wolny.
Na Zlot może przyjechać każdy kto spełni warunki opisane w Regulaminie.
Jakie warunki?... Takie jak powyżej.

Podobno organizowałeś wiele takich imprez to nie wiesz czemu służy Regulamin?
Nie rozumiesz, że każda osoba przebywająca na terenie takiego Zlotu z takim Regulaminem powinna się zapoznać i musi go formalnie zaakceptować?

A teraz ty, jak i kilka innych osób planujecie przyjechać na Zlot.
Wy już wiecie, że chcecie na niego przyjechać w sobotę na kilka godzin.
I nikt z was w dalszym ciągu na ten Zlot się nie zapisał.
Czyli już z założenia postępujecie niezgodnie z Regulaminem i wciąż go nie zaakceptowaliście.

Co więcej...
Identyczne zapisy w regulaminach powtarzają się w roku 2018 i 2017 i ciekawe, że wtedy jakoś nikomu to nie przeszkadzało.
Dlaczego?
marekp750 pisze:Piszę to info, aby nie było później pretensji, że ktoś nie został wpuszczony na zlot, mimo że posiada A8 / S8. "
A jeżeli nie wpuścimy to co?
Zgłosisz to na Policję?... Napiszesz do Superwizjera?... Nakręcą o tym kolejny odcinek Interwecji czy Uwagi?? <faktycznie>
marekp750 pisze:No właśnie o to chodziło. Upieraliście się, że zabronicie i basta.
A ja i kilka osób uważamy, że nie możecie zabronić.
Nie możemy?
A jeżeli zlot będzie się odbywał na terenie zamkniętym prywatnym to mogę czy nie?
Jeżeli wynajmuję jakiś teren, a tak właśnie to wygląda, to na czas wynajmu jestem zarządcą tegoż terenu i ja decyduję kto na niego wjeżdża, nieprawdaż?

Dokładnie tak wyglądało to rok temu.
Od elektrowni wodnej wynająłem cały parking na cały dzień. Parking zamknięty, prywatny i nikt bez naszego pozwolenia nie wjeżdżał.
Parking hotelowy również wynajmuję i ja decyduję kto z niego korzysta. Pomieszczenia hotelowe również wynajmuję, zgodnie z umową, więc również ja, jako Organizator, decyduję kto tam może przebywać.

Poza tym o czym mowa.
Co trzeba mieć w głowie żeby mówić Organizatorowi, że "nie obchodzi mnie Regulamin imprezy bo ja i tak sobie przyjadę i będę robił co mi się podoba i nikt mi nie może nic zabronić" :/
I jeżeli z góry zapowiadasz, że nie zgadzasz się z Regulaminem to ja z góry zapowiadam, że zgodnie z tym właśnie Regulaminem nie widzę możliwości abyś uczestniczył w tej imprezie.
Nie zgadzasz się z Regulaminem imprezy to nie przyjeżdżaj - proste.
Podstawowym warunkiem uczestniczenia jest akceptacja Regulaminu i ja nie zamierzam brać na siebie odpowiedzialności za osoby które z góry zapowiadają, że z Regulaminem się nie zgadzają i go nie akceptują.
marekp750 pisze:Sprawa była by załatwiona a Wy rzuciliście się na mnie jak hieny na mięso.
Sprawa będzie załatwiona jak doczekam się wyjaśnienia w sprawie zarzucanej mi nieuczciwości i "skoku na kasę".

Wzywałem do wyjaśnień kilkukrotnie a ty, jak widać powyżej, w dalszym ciągu nic z tym nie robisz.
Rzucasz konkretne oskarżenia w kierunku organizatorów więc oczekuję wyjaśnień jaką masz do tego podstawę.
Udowodnij, że są jakieś machlojki z pieniędzmi bo właśnie to sugerują twoje i pantona wpisy.

Jeżeli nie masz żadnych co do tego dowodów to oczekuję, że napiszesz to wprost.
Skoro masz odwagę publicznie rzucić oskarżenie to również publicznie powinieneś to teraz udowodnić albo publicznie przeprosić jeżeli udowodnić tego nie potrafisz.

CZEKAM !!!
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Zablokowany

Wróć do „zlot ogólnopolski”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl