57tys. silnik ABZ bez osprzętu.. Niestety nowe rzeczy swoje kosztują i tak też jest z hamulcami. Nowy zacisk (1szt.) do Touarega (taki jakie mają u siebie Muchilejkolator i sebos17) kosztuje 2200zł, a za niewiele więcej można cały zestaw w używce skompletować..Apophis pisze:Jak usłyszałem kiedys w serwisie 26tys za nową skrzynie z montażem do D2 to było smieszne ale to...
![]() |
![]() |
![]() |
Brembo z S8 FL w A8 preFL
- gtfan
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
Chciałbym przeżyć chociaż jeden dzień w którym wieczorem w kominku będę palił stówami a następnego dnia rano nie będę miał "moralniaka" :d :d :dApophis pisze:D3 to nie Bugatti Veyron czy Pagiani Zonda-wynalazki ktorych mało i ktore sa po prostu drogimi zabawkami dla ludzi palących w kominku stówkami...
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
- pioter
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1998
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Piotr
-
- Super Klubowicz
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
- sebos17
- Super Klubowicz
U mnie zestaw dotarty, jednak nie wiem czy przypadkiem nie przesadziłem hamując mocniej kilka razy w trakcie docierania - teraz klocki po nagrzaniu potrafią piszczeć, ale to tak bardzo delikatnie. Klocki z oryginalnych zacisków piszczały dużo mocniej. Hamowanie teraz to wręcz przyjemność, polecam każdemu kto chce mieć pewne hamulce ;-)
Następny setup to jakieś większe zaciski na tył aby ładniej wyglądało w kole 20'' :mrgreen:
Następny setup to jakieś większe zaciski na tył aby ładniej wyglądało w kole 20'' :mrgreen:
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Do posiadaczy zacisków Brembo na przedniej osi - większa pompa hamulcowa z tłoczkiem 27mm pasuje plug&play od D3. Oczywiście jest potrzebna ze zbiorniczkiem w komplecie.
Dzisiaj składam wszystko do kupy łącznie z wymianą tylnych przewodów giętkich w oplocie i dam znać jak większa pompa obsługuje duże zaciski :->
Dzisiaj składam wszystko do kupy łącznie z wymianą tylnych przewodów giętkich w oplocie i dam znać jak większa pompa obsługuje duże zaciski :->
- FOSS
- Super Klubowicz
Mucholejkolator pisze:Dzisiaj składam wszystko do kupy łącznie z wymianą tylnych przewodów giętkich w oplocie i dam znać jak większa pompa obsługuje duże zaciski :->
Ja pierdziu, następni... ja z wami osiwieję....sebos17 pisze:Mucholejkolator, czekam na info jak wrażenia, ja teraz zakładam w oplocie wszystkie przewody oraz modzę tylne hamulce :-P
FORZA mnie ostatnio atakuje bo na swoje S8 D2 wkłada hamulce ze swojej D3... a że przy okazji zobaczył spocony amortyzator to już wymyślił zmianę zawiasu na Eibach + Bilstein...
ehhh, idę dłubać coś do garażu żeby nie pozostać w tyle :lol:
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-