części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

A8 D2 by foxik33

Awatar użytkownika
BiLu
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BiLu » 21 lut 2013, 06:50

aż strach pomyśleć co jeszcze jest wymodzone w tym autku :shock:

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 21 lut 2013, 08:49

Ehh, cóż za patenty. Wypadało by przejechać się do sprzedającego..
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 21 lut 2013, 09:29

Apophis pisze:Nie kumam :shock: Lał benzyne do spryskiwacza :?:
Dokładnie. :)

Druciarz niesamowity.. no więcej żadnego szoku tam nie widać. Na oryginalnej pompie ruszyła " od strzała " :)

z takich wad jakie tam jeszcze zauważyłem to drzwi pasażera od środka sie otwierać nie chcą, trzeba z zewnątrz.. Brak podświetlenia wyświetlaczów od klimy - przyciski podświetla, i nie wskazuje stanu paliwa.. ano i pilot od centralnego działa jedynie przy drzwiach kierowcy (baterie nowe, naładowane) :)

cheyen
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cheyen » 21 lut 2013, 09:37

Spotkałem się kiedyś z takim ,,patentem", a dokładnie w 88r. Na granicy węgiersko - jugolskiej. Kwitł wtedy przemyt spirytusu, i ludzie się prześcigali z innowacyjnymi sposobami ukrycia spirytu w wozie. O dziwo jednym z lepszych aut do przemycania, była rumuńska Dacia. Miała bardzo łatwy dostęp do zbiornika paliwa w którym z powodzeniem się mieściło sporo butelek (ilości już nie pamiętam) a zbiorniczek na płyn do szyb złużył jako zbiornik paliwa, spokojnie wystarczało na przejechanie przez granicę ;-) Metoda na Dacię trwała dość długo, ale węgierscy celnicy zainspirowani coraz to większą ilością rumuńskich autek na granicy, zrobili się bardziej skrupulatni, aż wreszcie skończyło się tak, jak w końcu musiało. Pamiętam że po rozkmince ,,patentu" ceny Daciek leciały na ,,łeb i na szyję" :lol:

Awatar użytkownika
Gabriel
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Gabriel » 21 lut 2013, 09:41

Jak lał paliwo do zbiornika spryskiwacza, to znaczy że dużo by nie przejechał na tym.
On ewidentnie opchnął Ci "minę". Uważam że powinieneś odwiedzić sprzedającego z mocnym "argumentem" :evil: W przeciwnym razie, nie strasząc Cię, utopisz worek kasy w mgnieniu oka w te furę. I ta "dycha" co zapłaciłeś za nią to będzie "pryszcz" na tyłku.
Powinienem napisać jeszcze:"mam nadzieję że się mylę", ale faktycznie myślę że się nie pomylę. Powodzenia.

Gość

Post autor: Gość » 21 lut 2013, 11:05

Poznałem niedawno chłopaka ktory kupił A8 za 5 tyś i miał tam zbiornik od malucha,nie mogłem uwierzyć..poza tym jeszcze wiele mega drutów w tym aucie. Doprowadza go już z 9 miesięcy do jakiegos uzytkowego stanu choc raczej mu to odradziłem. Dał za A8 5tyś to juz mowi samo za siebie. Tu patenty są jeszcze lepsze jak tam to ja bym sie szczerze bał jechac tym autem zanim bym go nie rozebrał na cześci i poskładał jak trzeba. Ale czy to sie opłaca?? :roll:

adrian949

Post autor: adrian949 » 21 lut 2013, 11:24

Ja pierdziele czego to ludzie nie wymyślą, bak od malucha ja pi.....e!

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 21 lut 2013, 17:45

Dalej juz nie widac druciarstwa.. :) poprawie instalacje od spryskow i powinno byc good. :)
No coz, taki los.. :)

Jak bedzie trzeba to porozbieram wszystko.. :) Ale jutro poki co wedruje auto do mechanika na rozrząd kompletny. :) Na nowym rozrządzie zaczniemy jeździć, i wtedy czas pokaże co tam dalej.. :)

Za miesiac jakis olej w skrzyni itd.. ;)

Powoli wszystko, az bedziemy wiedziec czym sie jezdzi :) Póki co nie miła niespodzianka, no ale na tym świat sie nie konczy :)

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 21 lut 2013, 21:05

A co do otwierania drzwi pasażera z zewnątrz ; zdejmij boczek odepnij linkę od klameczki z drugiej strony linki jest oczko wciśnij dłoń do zamka załóż oczko na dzwignię w zamku i gotowe , zapnij klameczkę i zamontuj boczek 15 min roboty. Ostatnio u siebie to robiłem , nie wiem jakim cudem oczko linki zsuneło się z dzwigienki w zamku ale jednak , na razie działa jak trzeba .

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 21 lut 2013, 21:59

Ja pierdziu... meeeega drut... szczerze mówiąc nigdy czegoś takiego jeszcze nie widziałem :shock:

Sprzedającemu kijem bezbólowym po kolanach... nie wierzę, że nie wiedział :wpale:
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
foxik33
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: foxik33 » 21 lut 2013, 22:38

tutenhamon pisze:A co do otwierania drzwi pasażera z zewnątrz ; zdejmij boczek odepnij linkę od klameczki z drugiej strony linki jest oczko wciśnij dłoń do zamka załóż oczko na dzwignię w zamku i gotowe , zapnij klameczkę i zamontuj boczek 15 min roboty. Ostatnio u siebie to robiłem , nie wiem jakim cudem oczko linki zsuneło się z dzwigienki w zamku ale jednak , na razie działa jak trzeba .
Drzwi z zewnątrz się otwierają. :) Od środka nie bardzo :roll:

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 21 lut 2013, 22:40

foxik33 pisze:Drzwi z zewnątrz się otwierają. Od środka nie bardzo
Bez ściągnięcia boczka to można tylko gdybać. Może tylko linka z klamki sie wyczepiła.

Awatar użytkownika
tutenhamon
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: tutenhamon » 21 lut 2013, 22:48

Linka z klamki sama nie ma możliwości się wyczepić przecież jest tam zawleczka no chyba że jej nie było po modach poprzedniego właściciela , albo gniazdo w klameczce jest uszkodzone . :-/ To klameczka była by już tylko do wymiany.

Awatar użytkownika
Simone331
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Simone331 » 21 lut 2013, 22:53

tutenhamon masz rację. Skoro zawleczka jest, to linka nie mogła sama wypaść. A co jeśli nie ma zawleczki i ktoś pomysłowy w jakiś sposób ją zastąpił? Na linke w klamce jeszcze jest zakładany taki mały plastikowy pierdolniczek, którego łatwo zgubić. Bez ściągania boczka to możemy tylko obmyślać co tam jest pomodzone. ;)

Awatar użytkownika
sliwka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: sliwka » 22 lut 2013, 17:03

ja osobiscie po odkryciu takiej kombinacji z paliwem odwiedzil bym tego sprzedajacego.oby nie bylo juz wiecej innych takich niespodzianek

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl