![]() |
![]() |
![]() |
[inne] hamownia - ile mamy koni mechanicznych
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
Wpadaj do Wa-wy... umówię nas i pojedziemy razem tutaj: http://ecu-performance.com.plMucholejkolator pisze:Ja też chcę pojechać, ale podejrzewam, że na kołach nie wyjdzie więcej niż 250KM ;-)
powinni dać radę a nie tak jak Ci u których byłem eSą :lol:
A może ktoś z Wa-wy jeszcze się dołączy to szarpniemy jakąś zniżkę :-P np. wymiana oleju w skrzyni gratis :mrgreen:
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- sebos17
- Super Klubowicz
Jutro będę przelotem i mam trochę wolnego czasu więc możemy lecieć :-PFOSS pisze: pojedziemy razem tutaj: http://ecu-performance.com.pl
powinni dać radę a nie tak jak Ci u których byłem eSą :lol:
A może ktoś z Wa-wy jeszcze się dołączy to szarpniemy jakąś zniżkę :-P np. wymiana oleju w skrzyni gratis :mrgreen:
A tak serio - ponieważ wiadomo że jutro nie wypali - to jak byś miał pewną hamowanię na oku ja się piszę z ciekawości zobaczyć czym jeżdżę ;-)
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- FOSS
- Super Klubowicz
- robertas
- Super Klubowicz
Damiano...wiele ze tak powiem bylo juz napisane na ten temat i wiemy o co chodzi
Mysle ze Kacper nie ma powodow do placzu bo te hamownie, umowmy sie nie uwzgledniaja strat napedu no... rzeczywiscie miarodajny bedzie pomiar samego silnika albo manuala... Automat wiadomo...swoje traci
A jak slysze ze V8 nie trzymaja serii to smiech mnie poprostu paralizuje :-P

- robertas
- Super Klubowicz
- k44761
- Super Klubowicz
Nie no ten wykres co podałeś @Mucholejkolator, to jakaś paranoja. 128KM mocy na kołach i 128KM strat. Kto robił pomiar? Jakiś praktykant z urzędu pracy przyjęty na staż? Nie mogę...
ciekawe w jaki sposób te 128KM czyli około 90KW czyli 90'000 WATów rozprasza się w skrzyni biegów. Pewnie skrzynia podczas testów miała z 950 stopni celsjusza
Co za matoły. I jeszcze biorą za to pieniądze
A może zapomnieli spuścić hamulca ręcznego?
W normalnych warunkach straty napędu to około 10% - a nie 100
ciekawe w jaki sposób te 128KM czyli około 90KW czyli 90'000 WATów rozprasza się w skrzyni biegów. Pewnie skrzynia podczas testów miała z 950 stopni celsjusza

Elektronika samochodowa.
-
- Forum Audi A8
jak juz sie czepiasz to chociaz miej pojecie o czym piszesz ;-)k44761 pisze:Nie no ten wykres co podałeś @Mucholejkolator, to jakaś paranoja. 128KM mocy na kołach i 128KM strat. Kto robił pomiar? Jakiś praktykant z urzędu pracy przyjęty na staż? Nie mogę...
ciekawe w jaki sposób te 128KM czyli około 90KW czyli 90'000 WATów rozprasza się w skrzyni biegów. Pewnie skrzynia podczas testów miała z 950 stopni celsjuszaCo za matoły. I jeszcze biorą za to pieniądze
opory toczenia to nie tylko straty na skrzyni ale takze opory toczenia opon lozysk i ogolnie calego ukladu napedowego. Nie wiem gdzie widziales quattro ze stratami 10%, bo nawet oski tyle nie maja. Srednie straty to wlasnie okolo 100 KM, po drugie auto bylo pewnie hamowane na zimowkach i do 250km/h wiec wszystko zie zgadza na tym wykresie.
Ps. wystarczy pojezdzic z vagiem i zlogowac pomiar momentu obrotowego co pozwoli okreslic czy auto ma serie :-P
- robertas
- Super Klubowicz