[D2 ALL ] Lepsze hamulce na tył
Dani, grill już rozpalony czekał, ale ...danishow pisze:No co ty gadasz, ja bym nie mógł spać jakbym tego nie sprawdziłCINEK pisze:Generalnie nie miałem czasu sprawdzić jak hamuje
pomiędzy kiełbaską a karkówką byłem się przejechać podocierać hebelkipepi pisze:a dotarcie hamulców ?????
Ogólnie polecam oba swapy : 360 na przód i 330 na tył ! Szkoda, że nie montowali tego zestawu od razu w D2...
to nie jest zwykły napęd...to
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz
Krzychu, mniejszy na pewno ale konstrukcyjnie bardziej wypuszczony w tył za tarczę. Nie chowa się tak zgrabnie w jej obrysie jak zaciski od fejtona czy przednie zaciski. U mnie na Brebmo z przodu nie wchodzą wszystkie 17. Po montażu zestawu od Daniela potwierdziły się moje wstępne szacunki, że odsunięcie 25mm w tył seryjnego zacisku spowoduje zmniejszenie mniejsca pod felgę mocniej niż na przodzie. Sa to tylko moje pierwsze obserwacje i przypuszczenia - muszę to dokładnie zmierzyć, ale na oko jest ok 4mm różnicy na promieniu
No na seryjne Brembo w S8D2 FL to 17" rzadko kiedy wejdzie.Mucholejkolator pisze:U mnie na Brebmo z przodu nie wchodzą wszystkie 17.
Mówię "rzadko kiedy" bo ja swoje Ex S8 kupiłem właśnie na zimowych 17" i nie dowierzałem.
Miejsca było tyle co na żyletkę i niestety ale zacisk zrywał wszystkie ciężarki.
Kupiłem to na felgach ABT ale szybko to zdjąłem i na zimę wrzuciłem ori AVUS 18".
Looknij to - 17" na S8D2 2002
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Oryginalne 5-ramienne łopaty, ciasno, ale wchodząFOSS pisze:No na seryjne Brembo w S8D2 FL to 17" rzadko kiedy wejdzie.Mucholejkolator pisze:U mnie na Brebmo z przodu nie wchodzą wszystkie 17.
Mówię "rzadko kiedy" bo ja swoje Ex S8 kupiłem właśnie na zimowych 17" i nie dowierzałem.
Miejsca było tyle co na żyletkę i niestety ale zacisk zrywał wszystkie ciężarki.
Kupiłem to na felgach ABT ale szybko to zdjąłem i na zimę wrzuciłem ori AVUS 18".
Looknij to - 17" na S8D2 2002
Przy 18" "Bolero" ramiona felgi mają 1,5mm luzu do zacisku.danishow pisze:Z oryginalnymi 18-tkami bez dystansów też jest problem ...ktoś mi się już skarżyłMucholejkolator pisze:Nie montowali bo na tył nie założysz felg 17 przy takim rozwiązaniu
Four rings to rule them all
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz