części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Gość

Post autor: Gość » 26 gru 2013, 11:03

Szczegolnie rano. Głupie unijne przepisy zabraniaja nawet odpalac auta przed odśnieżaniem co akurat w pl nie jest tak ściganie jak w DE ale ja tu i tak to robie bo wiadomo. ALe odpalenie auta bez kierownika w poblizu to juz inna sprawa. Kilka razy to zro biłem i juz było pitolenie że komuś tam śmierdzi,hałasuje rano, że cos tam itd.

Tak czy owak bajer który mi sie nie przydał... Koniec OT :)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 26 gru 2013, 12:00

A ja wczoraj dłubałem trochę z serduchu mojej lubej....... pamiątkowe foto <tjaa>

Obrazek . Obrazek

Przy okazji oczyściłem również przepustnicę...... można z niej teraz jeść <amasz>

Obrazek

Ale żeby nie było tak pięknie.......
chyba nikt przede mną tam nie zaglądał a jeżeli wogóle to bardzo dawno.... noi upierdzieliły mi się rurki od podciśnienia do zaworów EGR oraz z przodu do akumulatora podciśnienia......
nie było z czego sztukować więc jak kupię w ASO to czeka mnie ponowne dłubanie <onie>

I żeby nie było że taki zboczony jestem że spędzam święta w garażu....... na święta przyjąłem pod dach dwie siostry mojej żony.... łącznie z moimi dziećmi to 5 kobit pod jednym dachem.... noi wczoraj nastąpił przesyt jedzenia i gadania więc znalazłem sobie zajęcie piętro niżej i zająłem się swoją kochanką <niegadam>
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ernesto

Post autor: ernesto » 26 gru 2013, 12:10

FOSS, Świetna robota. Mam tylko pytanie. Czy pod tym deklem jest jakaś uszczelka ? Ja jak przekładkę motorowni robiłem chciałem to rozebrać ale bałem się że jak od kręce i z kręcę to będzie ciekło a i śruby za bardzo nie chciały iść

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 26 gru 2013, 12:21

FOSS pisze:Przy okazji oczyściłem również przepustnicę...... można z niej teraz jeść <amasz>
No Damian muszę Ci powiedzieć że takiej czystej przepustnicy to nawet ja nie mam <okioki>

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 26 gru 2013, 12:25

Apophis pisze:Głupie unijne przepisy zabraniaja nawet odpalac auta przed odśnieżaniem
Ale webasto nie obejmuje ten przepis?
FOSS pisze:nie było z czego sztukować więc jak kupię w ASO to czeka mnie ponowne dłubanie
Za 1mb tej rureczki zapłaciłem z wysyłką 90zł <jezu>
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 26 gru 2013, 12:38

ernesto pisze:FOSS, Świetna robota. Mam tylko pytanie. Czy pod tym deklem jest jakaś uszczelka ?
W BFM jest tzw. blacha grodziowa z uszczelką - nie kupowałem nowej, oczyściłem i złożyłem na starej.
Przyznaję się bez bicia, że nie pomyślałem o tym i nie byłem przygotowany ale jak będę zamawiał w ASO rurki podciśnienia i jakieś inne pierdołki to sprawdzę też jej dostępność i cenę.... może przy okazji następnej roboty jednak ją wymienię.

Obrazek . Obrazek

W D2 również jest coś takiego.... zarówno w przed-liftach jak i w po-liftach, w A8 i S8 również.

Co ciekawe jakiś czas temu robiłem podobne tematy w pewnym S6 C5 (4.2V8 oczywiście) i nie przypominam sobie tej blachy uszczelniającej a być powinna <hmm>

krzychu22.p1i pisze:Za 1mb tej rureczki zapłaciłem z wysyłką 90zł <jezu>
No to mnie nie pocieszyłeś.
Co gorsza mam u siebie jakieś rurki do podciśnienia ale oczywiście tej sztywnej cieniutkiej nie miałem <onie>

Ale ceny ASO to naprawdę potrafią zaskoczyć - mała żarówka do przedniego kierunkowskazu w D3 kosztuje 90pln <jezu>
inspekcje przed zakupem

-

Gość

Post autor: Gość » 26 gru 2013, 13:40

krzychu22.p1i pisze:Ale webasto nie obejmuje ten przepis?
Nie,webasto spokojnie sobie można odpalać-te przepisy dotyczą tylko uruchamiania silnika.

FOSS, Ja mam dwie kobiety w domu i gdybym miał tylko garaż... :D

bybus
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: bybus » 26 gru 2013, 15:45

Kolega FOSS jak wróci do domu niech nie zapomni otworzyć okna bądź balkonu, chodzi oto aby stolarki okiennej nie popsował kiedy Go żywcem do nieba brać będą :D

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 26 gru 2013, 17:08

A dzis u mnie zawitaly ringi na zegarch :D. W12 LOOK bezcenny :]
to nie jest zwykły napęd...to

ernesto

Post autor: ernesto » 26 gru 2013, 17:32

martin_rs4 pisze:A dzis u mnie zawitaly ringi na zegarch :D. W12 LOOK bezcenny :]
szczegółowe foto poproszę :D

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 26 gru 2013, 19:25

Nie ma problemu. Ale to jutro bo wlasnie druga flsszke konczymy ze szwagrem :D

JIMM

Post autor: JIMM » 26 gru 2013, 20:04

FOSS pisze:A ja wczoraj dłubałem trochę z serduchu mojej lubej
Co niedomagało,że zrzuciłeś kolektor?a do tego czyściłeś przepustnicę?

ernesto

Post autor: ernesto » 26 gru 2013, 22:23

JIMM pisze:
Co niedomagało,że zrzuciłeś kolektor?a do tego czyściłeś przepustnicę?
Ja bym powiedział że chłopak chciał się wyrwać z domu. Sam w tym okresie chciałbym to zrobić ale nie mogłem wy myśleć dobrego wytłumaczenie :D

A z mojej strony umyłem dziś niunię, nawoskowałem a potem zrobiliśmy sobie 3 godzinny spacerek po ulicach miasta :D
Ostatnio zmieniony 26 gru 2013, 22:41 przez ernesto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 26 gru 2013, 22:36

ernesto pisze:Ja bym powiedział że chłopak chciał się wyrwać z domu. Sam w tym okresie chciałbym to zrobić ale nie mogłem wy myśleć dobrego wytłumaczenie :D
ja mialem to samo implantując dzis rigni w zegarach ;) wytlumaczeniem bylo niezmienne i niekonczace sie hobby jakim jest moja kochanka A8 :D to zawsze pomaga przy wymianie argumentow i szukaniu kompromisu <tak>

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 26 gru 2013, 23:14

JIMM pisze:
Co niedomagało,że zrzuciłeś kolektor? a do tego czyściłeś przepustnicę?
Wymieniłem olejowe zawory zwrotne na nowe.... stare podejrzewałem o upuszczanie oleum z głowic do dołu.
Przepustnicę i całą resztę wyczyściłem właściwie przy okazji.
Przy okazji miałem też wymienić oringi w rurze wodnej z tyłu silnika (zapobiegawczo bo nic nie cieknie) ale na to zabrakło mi już samozaparcia ;)

Jutro zamawiam graty więc po nowym roku rozbieram to jeszcze raz bo przepustnicę złożyłem niestety na starej uszczelce (miałem jakąś nową ale bez numerów i okazało się, że to do innego silnika)...... noi kończę temat podciśnień, EGR-ów i być może zmienię jednak te oringi na rurze wodnej bo same oringi leżą i czekają <amasz>

Na razie auto jeździ w miarę poprawnie..... o ile może tak jeździć bez sprawnych EGR-ów i klap w dolocie. Noi uruchamia się ciszej więc zawory pomogły <tjaa>
inspekcje przed zakupem

-

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl